Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic, despre duelul cu Igokea: „În momentul de față, dubla aceasta nu este posibilă”

Branko Cuic, despre duelul cu Igokea: „În momentul de față, dubla aceasta nu este posibilă”

În urmă cu trei zile, FIBA Europe a emis un comunicat prin care a anunțat că ediția 2020-2021 a FIBA Europe Cup nu va mai avea preliminarii, ci echipele înscrise în competiție vor fi calificate direct în grupe. De asemenea, forul internațional a afișat și lista formațiilor care au acceptat să joace în Europe Cup, în cazul în care ar rata calificarea în Basketball Champions League.

U-BT Cluj-Napoca nu se află pe această listă ceea ce înseamnă că dacă nu trece de cele două tururi preliminare ale BCL, nu va juca pe plan internațional în sezonul 2020-2021. Trupa clujeană s-a reunit în 3 august și alb-negrii vor începe în curând antrenamentele cu mingea.

Cu această ocazie, Branko Cuic, directorul sportiv al lui U-BT, ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre ultimele două săptămâni, despre situația în care ne aflăm și despre motivele care au stat la baza deciziei de a nu juca în FIBA Europe Cup.

În formula incompletă în care suntem, pot să spun că băieții au răspuns extraordinar la antrenamente. În primele două săptămâni, s-au antrenat doar afară, unde s-a pus accent pe pregătirea fizică, aceasta fiind foarte importantă pentru stilul nostru de joc.

Trei jucători încă nu au ajuns. E vorba de Richard, Vargas și Guzman. Din cauza pandemiei de COVID-19, au fost probleme administrative la pașapoarte și consulate și nu s-a putut obține viza de muncă. Dar, ne așteptăm la un final fericit în următoarele patru, cinci zile și așteptăm ca toți trei să ni se alăture. Ei au făcut de-acasă programul de pregătire și au fost în contact permanent cu antrenorii noștri.

U-BT ar trebui să aibă primul meci oficial în 15 septembrie, pe terenul lui KK Igokea. Deocamdată, situația este incertă, primele lămuriri urmând să apară în 20 august.

Noi ne pregătim ca și cum meciul ar fi în 15 septembrie. De la FIBA ne-au spus că până la data de 20 august ne vor comunica dacă se menține calendarul stabilit sau dacă se va aplica planul B. În momentul de față, conform regulilor impuse de guvernul României și de cel al Bosniei, dubla aceasta nu este posibilă.

În legătură cu refuzul de a participa în FIBA Europe Cup, Branko Cuic a declarat următoarele:

Sincer să fiu, a fost o decizie foarte grea la nivelul clubului nostru. Din cauza situației generale din întreaga lume, a călătoriilor foarte grele, chiar imposibile, a meciurilor jucate fără spectatori și a feedback-ului primit că nu o să fie multe echipe înscrise, noi am decis să ne concentrăm și să punem accentul pe intrarea în grupele Champions League, unde toate cele de mai sus sunt valabile, însă nivelul e mai ridicat din toate punctele de vedere. În altă ordine de idei, sezonul acesta este foarte posibil să fie compromis și dacă nu intrăm în Champions League, vrem să fim sută la sută concentrați pe campionatul național.

La finalul interviului, l-am întrebat pe Branko Cuic dacă au un buget pregătit pentru testarea de COVID-19, în cazul în care reglementările FIBA și FRB o vor cere.

În momentul de față, noi așteptăm ordine de la Ministerul Tineretului și Sportului și de la Ministerul Sănătății. Cu siguranță, o să ne descurcăm cumva, ca și alte echipe, pentru că, până la urmă, baschetul e foarte important și deja a trecut mult timp fără el. Personal, îmi doresc ca spectatorii să fie prezenți în săli pentru că baschetul în sala goală nu e la fel ca cel jucat în față oamenilor care iubesc fenomenul acesta.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Bună treabă, ce să zic..
    Vara asta a refuzat Eurocup și Fiba EuropeCup. În ritmul ăsta la anul va refuza Euroliga.

    cu 3 ani în urmă (15.08.2020)
    • Benjamin:

      Eurocup
      O fi fost problema de exprimare sau a fost o ambitie prosteasca a la Cuic acea ‘scapre’ cu Eurocup? Sincer nu stiu care e raspunsul corect.
      Imi e greu sa cred ca s-a refuzat o accedere in Eurocup. Poate ca nu s-a dorit o poaibila inscriere si implicit o (posibila) accedere in Eurocup vs. certitudinea unei sanse la grupele bcl.
      Personal consider ca pe termen lung ca si club mai bine ‘stai’ pe langa bcl ai fiba pentru ca la ce avant are Bcl-ul acuma, competitia o sa aiba o amploare si o reputatie tot mai buna. In momentul de fata e clar ca in Eurocup se joaca un basket mai bun, dar BCL-ul pare ca incepe sa castige teren si sa fie luata in serios de tot mai multe cluburi.

      Revenind la subiectul articolului.
      Am scris un comentariu si la articolul in care s-a anuntat initial aceasta decizie a clubului. Inca nu inteleg decizia. O fi atat de scurt bugetul? E atat de dificila situati incat ca si club sa nu ai ambitia de a incerca sa faci fata in doua competitii (indiferent bcl/fiba europe cup) in noul context?

      Ma bucur ca exista sperante cu aducerea celor 3 jucatori in RO, dar pana ce apuci sa omogenizezi o echipa iti trebuie ceva timp. Ramane de vazut cat timp avem pana la disputarea turului cu Igokea. E interesant ca vorbim de meciuri din Europa cand inca nu stim sub ce forma o sa se joace propriul campionat :)

      cu 3 ani în urmă (15.08.2020)
    Raspunde
  • YMCA fanb :

    Neprofesioniști
    Exista exceptii, mai bine te-ai informa:
     Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu completările ulterioare, cu următoarele excepții:



    Pct.l membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii.

    cu 3 ani în urmă (15.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!