Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic îi răspunde lui Șerban Sere: „Asemenea declarații nu sunt deloc în spiritul sportiv”

Branko Cuic îi răspunde lui Șerban Sere: „Asemenea declarații nu sunt deloc în spiritul sportiv”

Sâmbătă, 26 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSM CSU Oradea, scor 89-82, într-un meci din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa gazdă a controlat cea mai mare parte a confruntării, însă, pe final, „Leii-Roșii” s-au apropiat la trei puncte.

După terminarea partidei, Șerban Sere a avut o declarație referitoare la Marius Ciulin, arbitrul principal al întâlnirii, în care îl critica pentru modul în care a fluierat.

Doresc să încep prin faptul că nu contest victoria echipei din Cluj în acest meci. Vreau să fac anumite precizări cu privire la un aspect ce influențează desfășurarea jocurilor de baschet din Liga Națională. Nu se întâmplă pentru prima dată când meciurile echipei noastre sunt influențate de arbitrul Marius Ciulin. Totodată vreau să îi felicit pe ceilalți doi arbitri ai acestui meci pentru prestația avută.

Nu mi se pare normal ca un astfel de meci, precum cel din această seară, să înceapă cu o echipă executând 13 aruncări libere până când cealaltă beneficiază de una. Activez în acest domeniu de mult timp. Înțeleg și cunosc jocul de baschet, dar în același timp recunosc anumite nuanțe. Este cât se poate de clar pentru mine că nu e o întâmplare să avem parte de fluiere și situații potrivnice în anumite momente de joc cu acest abitru în prim plan., declara Șerban Sere pentru csmoradea.ro

Astăzi, 28 octombrie, a venit răspunsul lui Branko Cuic, directorul sportiv al lui U-BT Cluj-Napoca, care spune că victoria echipei sale a fost clară și că afirmațiile lui Sere nu i se par în spiritul sportiv.

Sâmbătă, 26 octombrie, am văzut o victorie fermă a echipei U-Banca Transilvania cu CSM Oradea, o victorie clară, după un joc superior pe toată durata partidei. Am văzut declarațiile făcute de CSM Oradea, care au un singur scop și anume presiune pe arbitraj în meciuriile viitoare. Asemenea declarații nu sunt deloc în spiritul sportiv și sperăm să vedem o reacție dură a federației.

U-BT nu a comentat niciodată public arbitrajul, chiar și în situații de meciuri pierdute la o singură posesie (semifinala cu CSM Oradea) unde ar fi fost multe de comentat. Noi ne concentrăm pe performanță în Liga Națională și pe creșterea celei mai mari academii de copii și juniori din România. Facem asta pentru viitorul baschetului românesc și când e vorba de protejat investiția, să fiți siguri că U-BT Cluj-Napoca o să investească în viitor ca și până acum, doar în baschet, nu și pentru alte scopuri”, conform u-bt.ro

Următoarea întâlnire dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 14 decembrie, în Arena Antonio Alexe.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA fanb :

    ” să investească în viitor ca și până acum, doar în baschet, nu și pentru alte scopuri”
    Noi nu am inteles ca sere acuza Clujul ca ar umbla la arbitri, dar tu destept exact la asta ne faci sa ne gandim!!!! L-ai mazilit pe Cristescu sper sa nu mazilesti si baschetul romanesc.
    Nici gura nu-i miroase lui Ciuc, dar se simte vizat ca da bani arbitrilor. Mor de ras!

    Daca taceai......

    cu 4 ani în urmă (28.10.2019)
    • Ardeleanul73:

      Declarația lui cuic
      Se vede clar din declarația lui Cuic ca se refera ca U Cluj nu a umblat niciodată cu arbitrii, nu faptul ca alte echipe au umblat cu astfel de lucruri, din acest motiv și precizează ca ei au investit în trecut, cât vor investi și în viitor doar în baschet, respectiv dezvoltarea juniorilor și liga națională.

      cu 4 ani în urmă (28.10.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      fanb
      Cum adica "L-ai mazilit pe Cristescu"? Ce vrei sa spui?

      cu 4 ani în urmă (29.10.2019)
    • YMCA fanb:

      @Stefan CJ
      Uita-te de cate ori va mai aparea pe langa echipa. Din ce am auzit l-au exilat la juniori si capul rautatilor e Ciuc in relatia cu banca.
      Imi pare rau de Cristescu

      cu 4 ani în urmă (29.10.2019)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    cuic
    Nu sunt de acord cu reactia lui Sere pt ca indiferent de faptul ca a recunoscut victoria meritata a clujenilor, prin contestarea arbitrajului le iei din merite acestora si nu e corect.
    Dar nu inteleg nici reactia lui Cuic. Ce treaba are el sa raspunda acuzelor lui Sere cand acesta nu a acuzat cu nimic Clujul. De ce sare Cuic in ajutorul federatiei? Exact cum s-a scris mai sus mai bine tacea ca asa..
    De asemenea si daca o faci la jumatate de an dupa, a arunca o aluzie la arbitrajul din semifinalele de anul trecut, tot nu e corect pt ca iei din meritele jucatorilor oradeni (procedezi la fel ca Sere)
    Si inchei cu un raspuns la "U-BT nu a comentat niciodată public arbitrajul". O rapida cautare pe google :
    https://www.ziardecluj.ro/spirite-incinse-dupa-jocul-3-din-derby-ul-ardealului-s-au-depasit-niste-limite-pivotii-au-zburat-pana-la-centrul-terenului

    cu 4 ani în urmă (28.10.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    ciulin ciulitorul
    arbitrul asta uraste din suflet Oradea si Oradea il iubeste la infinit! A facut mult prea multe mizerii in viata lui, in special fata de Oradea, ca sa fie o alta relatie intre cele doua parti! Se stiu multe, sunt si unele dovezi, dar probabil vor ramane nepublice, din pacate! ciulin strica orice meci la care este prezent, doar motivul difera! Trist!

    cu 4 ani în urmă (02.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!