Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic: "Vom aborda următoarele meciuri din Liga Balcanică ca niște animale înfometate"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

Branko Cuic, baschetbalistul echipei BC Timișoara, desemnat cel mai bun jucător al ultimei runde desfășurate în Liga Balcanică EuroHold, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre ultimul meci disputat, situația actuală a echipei sale și următoarele meciuri din BIBL.

Ce părere ai despre meciul cu Rilski Sportist în Liga Balcanică?

Ca să fiu sincer am fost puțin obosiți după meciul cu Cluj, care a fost extrem de greu atât din punct de vedere psihic cât și fizic. Cred că acest lucur s-a și văzut în modul nostru de exprimare pe parcursul primelor două sferturi ale meciului de marți. După pauză am jucat mult mai agresiv și ne-am concentrat. Pe fondul jocului nostru echipa bulgară nu sa mai avut nicio șansă. Sper și cred că toată lumea prezentă la sală respectiv cei care au stat în fața televizorului au apreciat jocul bun pe care l-am făcut.

Ești mulțumit de prestația ta în acest meci ținând cont de faptul că Timișoara s-a desprins pe final, mizând pe aportul tău?

În primul rând sunt fericit pentru victorie. Suntem o echipă ce deține mai multe arme. De această dată a fost rândul meu să ies în evidență, mâine ar putea fi rândul lui Zlaja (n.r. Jovanovic), Pop (Popescu), Di (Archie), Sime (Spralja) sau ceilalți. Din punctul meu de vedere pot să spun că sunt fericit deoarece în sfârșit la 100% din potențial după ce am avut nasul rupt, problema la stomac și tot ce m-a atacat în ultima vreme.

BC Timișoara are trei victorii și patru înfrângeri în BIBL și ocupă locul 4 în Grupa A. Crezi că e posibil să avantați în playoff (se califică primele trei clasate în fiecare grupă) ?

Bilanțul nostru de 3-4 în Liga Balcanică putea fi mult mai bun dacă nu am fi avut ghinion, ca să nu folosesc un cuvânt mai aspru, în anumite meciuri pierdute. Dar aceasta este realitatea și pot să promit în numele întregii echipe că vom aborda fiecare meci ca niște animale înfometate. Sunt sigur că atitudinea potrivită ne va purta spre victorie în fiecare dintre aceste meciuri și, de ce nu, spre turneul final al Ligii Balcanice.

Ce așteptări ai de la următoarele meciuri, două deplasări, una în Macedonia și mai ales cea de pe terenul fostei campioane a Israelului?

Înfrângerea cu echipa din Macedonia ne doare și acum pentru că acela a fost cel mai prost meci al nostru ca echipă. Știm că suntem o echipă mult mai bună și vom merge să demonstrăm acest lucru pe terenul lor, în fața fanilor echipei din Skopje.
În schimb, echipa israeliană ne-a bătut la noi acasă deoarece e posibil să le fi acordat prea mul trespect. Din această cauză noi am 'înghețat' în anumite momente ale jocului. Pe parcursul jocului am descoperit că Gilboa este o echipă ce poate fi bătută dar nu a fost suficient până la urmă. Vom merge la ei acasă pentru a munci încă din primul minut de joc.
Filosofia echipei noastre este să gândim și să pregătim doar următorul joc, iar această abordare ne-a propulsat pe primul loc în campionat. Așa că mai avem timp să ne gândim și să pregătim meciurile din Macedonia și Israel.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!