Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brice Kanbengele: ”Asesoft pornește cu prima, a doua, a treia, a patra și a cincea șansă”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
19.09.2011

 Vineri, 16.09, Energia Rovinari a izbutit un rezultat neașteptat terminând partida în compania celor de la Asesoft Ploiești cu doar două puncte în spatele acestora.

Unul dintre cei mai buni oameni ai grupării gorjene din această confruntare, Brice Kabengele a răspuns întrebărilor Total Baschet, arătându-se satisfăcut de reușita echipei sale. Autor a 14 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, acesta este s-a declarat  de asemenea nerăbdator în ceea ce privește meciul de sâmbătă.

 

 Cum a fost să joci împotriva fostei tale echipe și să obții un asemenea rezultat?

A fost o mare plăcere să mă întorc la Ploiești (sau mai bine spus la Brazi), m-am reîntalnit cu niște oameni pe care nu i-am mai văzut de mult și care m-au primit călduros, iar atmosfera a fost una foarte bună datorită publicului și sprinjinului Blue Generation pentru echipa lor. Rezultatul este unul neașteptat de bun, ținând cont de faptul că la pauză am fost conduși cu 24 de puncte. Apoi, când te uiți la rezultatele meciurilor de sâmbătă, toate echipele gazde au câștigat la cel puțin 17 puncte, așa că să te întorci de la Ploiești condus cu 2 puncte este un rezultat pozitiv, indeferent de fizionomia jocului.

 Ce v-a determinat cel mai mult să reveniți în joc? Ce v-a spus antrenorul la cabine, având în vedere jocul slab pe care l-ați prestat în primele 20 de minute?

Coach Nikolic era supărat la pauză nu neapărat de faptul că eram conduși cu 24 de puncte, cât de modul în care s-a ajuns la această diferență. În mare parte, discursul lui s-a bazat pe apărare. Chiar dacă joci împotriva lui Asesoft, să încasezi aproape 60 de puncte în prima repriza este mult prea mult pentru o echipă care are pretenția de a juca un baschet serios. Apoi, când ne-am reîntors pe teren, toți am fost mult mai concentrați în apărare și jocul nostru a fost mai bun.

 Vă dă acest rezultat speranțe în ceea ce privește calificarea în turul doi al Cupei?

Practic pornim returul cu scorul egal, dar totuși Asesoft pornește cu prima, a doua,a treia, a patra și a cincea șansă. Noi în schimb, chiar dacă șansa noastră e mică, o să o jucăm la maxim. Nu prea o să avem loc pentru greșeli, dacă vrem să ne apărăm șansa. Va trebui să jucăm un baschet constant 40 de min.

 Cum e în prezent atmosfera în sânul echipei?

Atmosfera în sânul echipei este una foarte sănătoasă. Relațiile între conducere,staff-ul tehnic și jucători sunt foarte pozitive. Chiar dacă nu am jucat o partidă oficială acasă încă, deja simțim că orașul ne sprijină și de abia așteptam meciul de sâmbătă.

 Cum vezi meciul de sâmbătă având în vedere că veți juca pe teren propriu în fața suporterilor gorjeni?

De abia așteptăm meciul de sâmbătă, în primul rând pentru că e primul meci oficial acasă, în fața publicului nostru care mai mult ca sigur va fi numeros și gălăgios. Și apoi e o motivație suplimentară să joci primul meci acasă împotriva echipei care de ani de zile reprezintă baschetul românesc pe plan european, așa că aștept să fim pe teren și în tribune la limita fanatismului.

 În urma acestei reușite, cum ți se pare nivelul echipei? Va putea aceasta să obțină un rezultat mai bun ca în sezonul precedent?

Echipa noastră poate face o figură bună în campionatul de anul acesta. Este talentată și echilibrată. Important este cum o să creștem zi de zi pentru că suntem un grup tânăr și dacă reușim să maturizăm jocul nostru zi de zi, antrenament de antrenament, meci de meci atunci vom pune probleme multor echipe din campionat. Sezonul acesta va fi mult mai strâns și omogen decât cel de anul trecut. Vom vedea pe parcurs unde ne aflăm. Important este să muncim și să progresăm.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!