Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brindisi o elimină pe CSM Oradea din preliminariile Basketball Champions League

Brindisi o elimină pe CSM Oradea din preliminariile Basketball Champions League

CSM CSU Oradea a disputat în cursul serii de miercuri, 27 septembrie, primul joc pe plan european în sezonul 2023/2024, fiind vorba despre întâlnirea din preliminariile BCL contra celor de la Happy Casa Brindisi. Orădenii au fost eliminați din cursa pentru calificarea în grupe după 74-77, în ciuda unei reveniri excelente în a doua parte a celui de-al treilea sfert.

Brindisi: Jamel Morris, Jeremy Senglin, Joonas Riismaa, Nathan Laszewski, JaJuan Johnson

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson, Lennard Freeman

„Leii Roșii” au deschis partida cu două încercări bune din spatele arcului de cerc și Neal a dus apoi scorul la 2-8, după care italienii au început să recupereze din deficit și au venit în câteva rânduri la o posesie în spate. Freeman și-a împărțit perechea de libere la 12-15, iar cu trei minute rămase pe cronometru din primul parțial Neal a fost trimis la linia de fault pentru a reface un ecart de două posesii (14-20), de unde Brindisi a răspuns cu șapte puncte la rând. În urma reușitei lui Laquintana a venit dunk-ul lui Baciu, cei care au terminat primul sfert în avantaj fiind italienii: 24-22.

Oradea a marcat primele șase puncte ale sfertului doi și Gotcher a făcut 24-28, de unde a venit o perioadă mai bună pentru Brindisi și la jumătatea parțialului scorul a fost egal, 30-30. Senglin a mărit diferența la cinci puncte nu cu mult timp înaintea pauzei, iar Joonas Riismaa a prelungit run-ul italienilor, care au încheiat mult mai bine prima repriză și la vestiare s-a intrat cu 43-32.

Ecartul a crescut cel mult la +15 în primele minute de la reluare și Toddrick Gotcher a scuturat plasa de la distanță pentru 55-43. Din acel punct a început o revenire spectaculoasă a echipei lui Cristian Achim, care în decurs de cinci minute a prins un run de 20-5 și Erick Neal a putut să egaleze cu 33 de secunde rămase din acest parțial, pentru ca tabela să indice 60-60. CSM Oradea a reușit cele mai multe puncte în decurs de 10 minute în meci, cu cele 28 pe parcursul sfertului trei.

Ofensivele celor două echipe nu au fost la înălțime în prima parte a sfertului decisiv și scorul a devenit 65-62, moment urmat de triplele lui Laquintana și Richard. Freeman a beneficiat de șansa unui three-point play și a egalat la 68, după care a venit o reușită a lui Morris care și-a găsit răspunsul prin tripla lui Kris Richard (70-71). Riismaa n-a ratat de la linia de fault și l-a forțat pe Cristian Achim să ceară time-out cu două minute rămase pe cronometru, Gotcher fiind trimis și el să arunce pentru a reduce din deficit (75-74). Orădenii au pierdut apoi o posesie importantă și Johnson a stabilit scorul final, 77-74, rezultat care a însemnat eliminarea bihorenilor din preliminariile BCL.

Jamel Morris a contribuit cu 16 puncte (4/5 de afară) și 3 recuperări pentru italieni, în double digits fiind și JaJuan Johnson (15 puncte, 5 recuperări, 2 capace), Joonas Riismaa (14 puncte, 3 intercepții, 5/6 din acțiune) și Jeremy Senglin (13 puncte, 3 pase decisive).

Erick Neal a avut 17 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, dar și 5 posesii pierdute, Toddrick Gotcher și Kris Richard au urmat cu câte 12 puncte, Cătălin Baciu a adunat 11 puncte și 4 recuperări, iar Lennard Freeman a reușit un double-double format din 10 puncte și 11 recuperări.

*foto: championsleague.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pacat
    Cer scuze anumitor suporteri oradeni care se simt lezati de faptul ca am indraznit sa urmaresc partida de baschet care n-ar fi trebuit sa ma intereseze !
    Si totusi, atit de aproape. Posibil ca rotatia totusi scurta a Oradiei sa fie cauza, desi la sfirsit nu aratau sa fie prea afectati de infringere. Cred ca inca dupa tragerea la sorti Oradea s-a blazat putin si s-a gindit ca totusi va fi greu cu lotul si bugetul la dispozitie sa faca fata in BCL. Si bine fac, mai bine un parcurs bun in FIBA Europe Cup, unde cred ca altfel se vor prezenta. Cit despre "fericitii gazdari" din Brindisi, vazind si alte jocuri din calificari, nu prea ii vad sa faca multe parale daca vor juca la fel ca astazi.

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Oradea
      Și eu cred ca BCL e o căciulă prea mare pt Oradea. A luptat, putea chiar și sa câștige dar nu cref ca putra sa ajungă în grupe.

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Și totuși
      nicio vorbă despre lipsa lui Tarolis ? Știe cineva situația lui ? Accidentat sau s-a speriat cineva că ar fi cîștigat cu el în teren... Surprinde lipsa unei explicații vis-a-vis de un jucător de bază.

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • SuporterRo:

      Tarolis
      Din ce s-a auzit prin zona, are o fractură la mână. Dar da, îi ciudat ca se ține așa ‘secret’.

      cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    • varu silvois:

      Nasol dacă se confirma zvonurile
      jucător exponențial într-o echipă cu rotație scurta, când sezonul e început, greu de înlocuit.

      cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    • Jess:

      Tarolis
      A scris oradea pe site ca e accidentat, deci nu era ceva secret

      cu 7 luni în urmă (28.09.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Oradea
    Cine l-a păstrat pe Markovic in lot sa răspundă cu demisia, indiferent cine este antrenor președinte orice ar fi sa răspundă cu demisia!!!!! Nu se poate asa ceva ! Din nou fără echipa ÎN BCL! Pana când oare ? Va spun eu ca pama atunci când va hotara Clujul sa joace în BCL ca orice altcineva nu este în stare! Noroc ca ne mai scoate Clujul la lumina ca altfel am trai și cu baschetul în obscuritate precum fotbalul!

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Markovic
      Ce nu înțelegi tu este ca Oradea nu are un buget care sa iii permită 6 străini asa ca se adaptează. Ce nu înțelegi tu e ca pe banii care ii ia Markovic nu îl aduceai nici pe Tibarna!

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    Raspunde
  • MOp1 :

    Rautaciosi
    De ce comenteaza suporterii lui U? Vedeti-va de treaba si lasati "profesorii" la catedra. Mi-e dor de niste cretinatati ale unora care cunosc fenomenul, dar nu pot sa recunoasca ca sunt mai slabi. Cu Malone in frunte, aveti cuvantul... Mie mi-e rusine.

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • Ricardo:

      Oradea
      Nu poți sa te prezinți cu pivoți care nubau experienta meciurilor din cupele europene !!! Nu poți sa te prezinți cu un Markovic care nu e capabil sa îți aducă puncte. Sa nu mai comentam ca este mult prea dureros ! Dureros pentru întreaga suflare baschetbalistica din România!

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    Raspunde
  • Jess :

    Lipsa rotatiei
    O problema clara, nu ii vad bine pe oradeni daca nu isi mai aduc un jucator sau sa schimbe un jucator. Prestatie curajoasa dar nu e suficient. Baschetul romanesc are nevoie de echipe competitive nu doar una altfel va sta in loc, stagneaza oradea(echipa de locul 2 sa zicem), stagneaza si baschetul romanesc

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Motivatie slaba
    Pe langa rotatia scurta mie mi se pare ca si motivatia Oradiei nu fost ce trebuie. Prea superficial a fost tratat finalul de meci. Si mi s-a parut si mie ca parca nu erau tare afectati, semn ca au mers acolo doar sa faca prezenta.

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • varu silvois:

      .....si cu toate acestea
      s-au prezentat onorabil chiar daca sub imperiul faptului ca Brindisi inca nu e omogena. Sicer, peste asteptari rezultatul. Bafta .....mai departe.

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!