Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bryce Jones este noul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca

Bryce Jones este noul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei zile, U-BT Cluj-Napoca a realizat un nou transfer, reușind să își asigure serviciile lui Bryce Jones, un fundaș american în vârstă de 28 de ani, care a petrecut sezonul 2022-2023 în Franța, la CSP Limoges.

Originar din Brooklyn, New York, Jones a evoluat în perioada 2015-2017 pentru Murray State, având în ultimul an medii de 12.0 puncte, 3.5 pase decisive, 3.2 recuperări și 1.3 intercepții.

Nefiind draftat în NBA, jucătorul de 1.83 metri și-a început cariera profesionistă în Muntenegru, la BC Ulcinjska Rivijera. Au urmat apoi două stagiuni petrecute la KK Borac Cacak, o formație din Serbia.

În 2021, Jones s-a transferat la FMP Belgrad, acolo unde a avut medii de 15.8 puncte, 7.1 pase decisive, 3.0 recuperări și 1.5 intercepții. Baschetbalistul american a fost jucătorul cu cele mai multe puncte și cele mai multe pase decisive din Liga ABA, izbutind să marcheze peste 50 de aruncări libere consecutive, stabilind astfel un nou record al competiției.

Prestația din capitala Serbiei i-a adus lui Jones transferul în Franța, la CSP Limoges, trupă care îl are în staff pe Cezar Bărăgău, responsabil cu pregătirea fizică a jucătorilor. În Basketball Champions League, fundașul „verzilor” a strâns 12.7 puncte, 4.1 pase decisive și 2.8 recuperări, în timp ce, în prima ligă a Franței, acesta a avut 15.8 puncte, 5.0 pase decisive, 2.4 recuperări și 1.2 intercepții.

Per general, Jones a înregistrat următoarele procentaje: 53.1% din interiorul semicercului, 30% de la distanță și 87.1% de la linia de libere.

De asemenea, noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca a izbutit în Franța una dintre cele mai spectaculoase faze ale sezonului. În duelul pe care Limoges l-a disputat, pe teren propriu, în compania lui Metropolitans 92, Jones a reușit să înscrie coșul victoriei, după un step-back făcut în fața lui Victor Wembanyama, baschetbalistul care a fost selectat cu prima opțiune în NBA.

Limoges s-a impus cu 84 la 83 în fața lui Metropolitans 92, iar Jones a terminat cu 25 de puncte și 12 pase decisive, în timp ce Wembanyama a avut 25 de puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive.

Cu un bilanț de 14 victorii și 20 de înfrângeri, francezii s-au clasat pe poziția a 15-a în LNB Pro A. În BCL, Limoges s-a calificat în Top 16, după ce a trecut în play-in de MHP Riesen Ludwigsburg cu scorul de 2 la 1. În duelul decisiv, Jones a înscris un buzzer-beater la scorul de 94-94 și a adus calificarea echipei sale în faza următoare.

Limoges a terminat cu o victorie și cinci înfrângeri în Top 16, aflându-se într-o grupă din care au mai făcut parte Unicaja Malaga, AEK Atena și Galatasaray. Conform United Hoops, în această vară, Jones a fost invitat în Statele Unite la un workout pentru Utah Jazz.

Bryce Jones este cel de-al 4-lea străin din lotul lui Mihai Silvășan, după Karel Guzman, Mareks Mejeris și Andrija Stipanovic. Alb-negrii se mai bazează pe Patrick Richard, Emanuel Cățe, Mihai Măciucă și David Lăpuște.

U-Banca Transilvania va evolua pentru al doilea sezon consecutiv în EuroCup, fiind repartizată în grupa B.

*foto: championsleague.basketball

24 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Hmm
    Nu pare chiar pe stilul lui Silvasan. Pare genul de jucator individual care vrea s-o rezolve el (cel putin asta e impresia mea din cele cateva meciuri din campionatul Frantei pe care le-am vizionat). Este total opusul lui Gordic care ii placea foarte mult lui Silva tocmai pentru ca era teamplayer. Ramane de vazut.

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • #LLKB:

      @
      Nici procentajul la libere nu pare pe stilul lui Silva :))))
      Lasand gluma la o parte, pare si un jucator destul de “clutch” ceea ce a cam lipsit anul trecut.

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    la prima vedere
    este peste ce avem in momentul de fata, personal sper sa reusim sa aducem titularul postului iar Jones sa fie rezerva de valoare. Altfel......

    cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • Broscoi:

      La a doua vedere
      Ce delirezi, vere? Ai luat boaba gresita? Cine crezi ca vine mai bun ca baiatul asta cu medie de peste 14 ppm in Franta?

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • Ricardo:

      Wow
      Probabil unul dintre cei mai valoroși PG veniți vreodata prin România ! Un jucător complet un lider incontestabil genul acela de jucător care își asuma aruncarea în momente dificile . Nu este un jucător deloc individualist fapt ce rezulta din mediile avute la pasele decisive. Peste 4 oe meci în Franța și 7.1 în ABA sezonul trecut. Acum U BT poate sta liniștită o perioada. Mai au de completat lotul cu 2 jucători buni și sunt super echipa eu cred ca vor venit un 2 și un 4-3 dacă nu rămâne JONES

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • varu silvois:

      mai broscuta
      ce ti s-a parut gresit in exprimarea mea?

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • Broscoi:

      Mai vere
      Rezerva de valoare? Cat ai gandit-o? Daca tu vezi corectitudine in ceea ce ai zis, baschet nu pare sa prea cunosti

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • varu silvois:

      asta mi-as dori
      sa reusim aducerea unui PG chiar mai valoros, insa de ce ar trebui sa ma justific tie?

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • Broscoi:

      Poate
      Vine Stefan Curry ala si stam si noi linistiti sezonul urmator. Esti bun pe pareri, pastreaza-le de acuma inainte

      cu 9 luni în urmă (27.07.2023)
    • 'mpepo:

      De ce
      să-și păstreze părerile ? I le cenzurezi tu ? Rostul acestui forum este ca oricine dorește, să se poată exprima.Indiferent dacă unul ca tine agrează ideile sau nu.

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • Broscoi:

      Nu
      Nu le cenzurez, il ajut sa si le formeze

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • varu silvois:

      pana la acest transfer bun
      eram in doi PG, Gordici si Kasey, ambii cu rateuri mari de tot daca nu mai aducem un PG si intradevar sa obtinem rezultate de valoare, atunci va trebui ca continuam cu unul din cei doi PG din sezonul trecut.. Logic ar fi sa mai aducem un jucator de valoare, chiar mai bun. Aprecierea mea nu a fost una cu tenta negativa,dimpotriva, una ce tindea ce isi dorea ceva in plus. Nici macar nu doream sa mai aduc completari pe un subiect ce nu isi avea rost aceasta polemica, insa cometariul rautacios si suburban va fi oricum taxat de cei multi si valorosi!

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pare
    jucătorul urmărit ( și întîlnit ) în amicalele verilor trecute cu Borac Cacak și FMP Belgrad. Probabil s-a profitat de situația nu tocmai rozé de la Limoges.
    Au rămas 2 variante :
    - dacă se optează pentru incă 2 străini, musai să fie shooteri, indiferent de poziție. Rezultatele din EuroCup nu vor fi mult mai bune ca anul trecut.
    - dacă mai vin 3 jucători, atunci Bryce, va fi al doilea PG. Varianta asta îmi dă speranța unui loc 5-6 în grupa EuroCup. Și bine-nțeles prin amenda impusă de ferebeu, un bănuț în plus la pensia lui dănuț "nul" berceanu.

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Transferuri
    Dacă am mai aduce 3 jucatori am acoperi f bine toate pozițiile, dar sincer mi greu sa cred ca vom aduce mai mult de 6 străini, având în vedere ca avem și 3 romani valoroși.
    Având în vedere ca B.Jones vine cu medii f bune, înscrise împotriva unor echipe de Euroliga, eurocup bcl....., aflat și la apogeul carierei după vârsta, sincer cred ca va fi titularul postului, plus dr asta cred ca am di băgat ma

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Continuare :)
    Plus de asta mi se pare ca am și băgat mana adânc în sac cu salariu acestui jucător.
    Personal zic ca va mai veni un jucator de poziția 1-2 care la nevoie sa poate duce și mingea și un jucator 4 autentic , dacă nu chiar un 4-5 ca și Birce.
    Cred ca cel de poziția 4 va fi de valoare și va fi titular și cel de poziția 2 probabil va fi de perspectiva.
    Sa vedem

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • varu silvois:

      pozitia 4
      am avea material bunicel, din pacate nu stim inca care sunt plecarile , doar le presupunem. Putem avea o surpriza placuta inclusiv pentru pozitia 5 (4/5). Cred ca anul acesta va fi poarta/conditia spre un dream team ce va fi conturat la anul, asa ca sper sa fim inspirati ca si club. Dar pana atunci/acolo, nUmai U!

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • Ricardo:

      U BT CLUJ NAPOCA
      Din punctul meu de vedere exista 2 optiuni:
      1. Sa mai vina 2 jucători și atunci mai mult ca sigur va veni un 3 cu șut bun de la distanta și semidistanta și probabil un 4 clasic cu șut și el.
      2. Sa mau ajungă 3 jucători străini și atunci oe lângă cei 2 sa vina și un 2-1 bun mântuitor al mingii. Deși eu zic ca Petrica poate conduce foarte bine jocul și nu ar fi de mirare ca el sa se ocupe de treaba asta când se va odihni Jones...

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    Raspunde
  • uplifter :

    Jones
    Nu-mi dau seama ce pretentii pot avea unii dintre noi.
    Daca nici Jones nu e bun de starter, atunci cine ar putea fi pt voi? Cum ar trebui sa arate si ce statistici ar trebui sa aiba?
    Din statistici si filmulete mie imi pare PG-ul ideal pt noi. Foarte rapid, are o plecare si o forta de patrundere excelente.
    Nu exceleaza la sut de afara, dar pare ok la semidistanta. Plus o buna viziune a jocului si experienta la nivel inalt.
    Singurul semn de intrebare este apararea, asta si datorita inaltimii cam mici.

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • varu silvois:

      punctele de vedere
      vis-a-vis de Jones nu sunt ca nu ar fi valoros, ci ca pentru a te putea bate in Europa cu rezultate notabile, nu e suficient ca el sa fie vioara intai si secondat de....Gordici de exemplu, ci preferabil ar fi sa reusim inca un transfer de calitate. Ma indoiesc ca nu ne-am dori asta. Petrica cat e el de...roman, simpatic si fidel clubului, are limitele lui. Cum spuneam...nUmai U!

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze daca inoportunez
      Ai pus niste intrebari si as fi vrut sa-ti raspund cu parerea mea. Dar ti-ai dat singur raspunsurile : " Nu exceleaza la sut de afara, dar pare ok la semidistanta. " si " Singurul semn de intrebare este apararea, asta si datorita inaltimii cam mici."
      As adauga doar ca 53 % procentaj din semicerc nu este un procentaj altfel decit modest spre suficient. Dar media de puncte indica ca arunca mult. Da, sunt absolut de acord ca este un jucator de explozie si ce imi place la el este ca isi asuma responsabilitati mai ales pe final de meciuri, ceea ce a cam lipsit sezonul trecut. ( cosmarul Ulm de la Cluj nu-mi da pace). Daca ar fi avut fizicul lui Gordic, atunci, eram de acord ca era PG ideal pentru U la acesta ora ( si buget). Pina sa-l vedem in angrenajul echipei il consider un plus.

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • uplifter:

      Re
      Da-mi te rog voie sa te contrazic.
      Dupa mine, 53% FG este un procentaj nu suficient, ci chiar bun pt un PG.
      Iar cu treaba ca nu exceleaza de la 3p, tocmai am inteles azi de ce nu e o problema, cand ne-a fost prezentat shooterul ...

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Bryce
    Este clar un PG autentic. Nu trebuie să ne sperie procentajele de la aruncările din afară și din interiorul semicercului. Rolul unui PG este să ordoneze jocul, și să-și servească coechiperii. Și asta face privind media paselor decisive. În ceea ce privește punctele marcate pentru mine este clar că majoritatea sunt de la libere unde are un procentaj foarte bun. Privind cifrele de la recuperări și intercepții cred că este ok și în defensivă în pofida staturii. Pentru mine este o achiziție excelentă. Referitor la lot, din punctul meu de vedere, ne trebuie neapărat un 4-5. În afară de această poziție sunt curios ce vom mai aduce un 1-2 sau un 2-3.

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    poziția 2
    Uite că a apărut și 2-ul!

    cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      As spune
      2 ul cu veleitati de 1 si char 3 ! L-am vazut la Bayern si chiar mi-a placut ! Suntem pe drumul bun...

      cu 9 luni în urmă (28.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!