Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Buducnost, decizie bizară înaintea meciului cu Steaua din grupa D a EuroCup 2015/2016

Buducnost, decizie bizară înaintea meciului cu Steaua din grupa D a EuroCup 2015/2016

În cursul zilei de duminică, urmăritorii noștri au avut oportunitatea de a vedea duelul dintre CSM Steaua Eximbank București și Trabzonspor din ediția 2015-2016 a EuroCup. Comentariul a fost asigurat de Bogdan Isailă, Ionuț Georgescu, Hristu Șapera, Titus Nicoară și Virgil Stănescu.

Formația din Capitală a reușit să se impună în acea întâlnire, dar a mai obținut o singură victorie în restul campaniei europene. Mai exact, în data de 11 noiembrie 2015, Steaua București o învingea pe Buducnost Podgorica cu scorul de 81-75, după niște prestații excelente consemnate de Marko Marinovic (18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și de Bill Amis (15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive).

Muntengrenii aveau un lot foarte valoros astfel că succesul trupei lui Hristu Șapera a fost considerat o surpriză la acea perioadă. Însă, după patru ani jumate, Ionuț Georgescu ne-a dezvăluit care a fost unul dintre factorii decisivi ai evoluției modeste a lui Buducnost.

A fost singurul moment în care am simțit că și destinul ne surâde. Buducnost, o echipă foarte bună, și în Liga Adriatică jucase foarte bine. O singură alegere a fost neinspirată în ceea ce îi privește. Au decis să vină cu autocarul la București. Au zburat la Belgrad și de la Belgrad au venit cu autocarul. M-a sunat Djaletic, care fusese în echipa de la Ploiești, la Asesoft, și care era secund acolo. Mi-a spus: „Gata, ne-am uitat, nu facem mult. Ne urcăm pe autostradă”. I-am răspuns: „În România când te urci pe autostradă imediat ai și ieșit. Nu stai foarte mult pe autostradă”. Au venit ei așa pe cont propriu cu autocarul și până să își dea seama ce se întâmplă, am luat un avantaj important. Am oferit o replică solidă într-un meci foarte frumos și am obținut o victorie mare. A fost un baschet foarte bun și în acel meci”, a povestit Ionuț Georgescu.

Până la finalul primei faze, CSM Steaua Eximbank București nu a mai reușit să câștige niciun joc și a încheiat campania pe ultimul loc al grupei D. Cele patru echipe calificate mai departe au fost Aris Salonic, Unics Kazan, Trabzonspor Medical Park și Banvit Bandirma.

*foto: Cătălin Soare/sportaction.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!