Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie extrem de importantă în Muntenegru

U-BT Cluj-Napoca obține o victorie extrem de importantă în Muntenegru

Miercuri, 27 decembrie, Centrul Sportiv Moraca a găzduit duelul dintre Buducnost Podgorica și U-BT Cluj-Napoca, din etapa a 13-a a BKT EuroCup. Alb-negrii au evoluat foarte modest în prima repriză, comițând 12 greșeli, însă au revenit în repriza secundă și s-au impus după un final cu emoții: 79-77.

Buducnost Podgorica: Vladimir Mihailovic, Yogi Ferrell, Andrija Slavkovic, Brandon Paul, Marvin Jones

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, DJ Seeley, Karel Guzman, Mareks Mejeris, Andrija Stipanovic

Chiar dacă au comis trei faulturi la prima acțiune defensivă, gazdele au început mai bine partida și au reușit un parțial de 9-2, marcând prin Paul, Slavkovic și Jones. Oaspeții au răspuns și au evoluat tot mai eficient în ofensivă, iar Stipanovic a redus deficitul la un singur punct: 11-10.  A urmat o nouă perioadă mai bună a muntenegrenilor, care s-au distanțat la două posesii, după două coșuri de la distanță și două libere. Veniți de pe bancă, Patrick Richard, Emanuel Cățe și Adam Mokoka s-au remarcat pentru români și, la finalul actului inaugural, scorul era 22 la 19 pentru Buducnost.

Lipsită de doi jucători de bază (Yoan Makoundou și Jacorey Williams), trupa lui Andrej Zakelj a continuat să dicteze ritmul și în sfertul al doilea, reușind câteva acțiuni frumoase din apropierea inelului și profitând de greșelile lui Mokoka, Seeley și Richard. Clujenii nu au izbutit să profite de minutele acordate lui Jarell Eddie, care nu a avut nicio aruncare în zece minute, și ofensiva a părut adesea fără soluții, Mihai Silvășan fiind nevoit să apeleze la David Lăpuște. Turnoverurile au continuat să se adune pentru campioana României și adversara s-a distanțat la 11 puncte: 37-26. Buducnost a jucat cu multă energie în defensivă, a avut acțiuni bune pe contraatac și, la pauză, conducea cu 45 la 31.

După revenirea de la vestiare, Seeley, Jones și Guzman au înscris rapid șapte puncte, au înjumătățit aventajul balcanicilor, iar Zakelj a cerut imediat time-out. Au urmat patru puncte la rând ale lui Stipanovic diferența a fost redusă la o posesie, însă Kenan Kamenjas a pus capăt run-ului advers și apoi Paul a dus scorul la 50-42. Eddie, revenit pe teren, a încercat prima sa aruncare și a înscris de la distanță, dar muntenegrenii au marcat încă trei coșuri, două dintre ele fiind marcate de Petar Popovic. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 61 la 50 pentru gazde.

În debutul actului final, Richard a contribuit la cinci puncte marcate rapid de ardeleni, dar alb-albaștrii s-au menținut la o diferență de zece puncte. Cu cinci minute rămase din meci, căpitanul alb-negrilor a înscris încă un coș și, la scorul de 65-59, Zakelj a solicitat încă un timp de odihnă. După reluarea jocului, Richard și Jones au pus pe tabelă încă cinci puncte și U-BT s-a apropiat la un punct: 65-64. Tanaskovic a oprit parțialul campioanei României, dar Seeley a reușit o aruncare imposibilă în ultima secundă a atacului și a adus egalarea: 67-67.  Cu puțin sub două minute înainte de final, Jones a transformat două libere, iar clujenii au preluat pentru prima dată conducerea. Stipanovic și Jones au înscris încă o dată și scorul a devenit 75 la 71 pentru elevii lui Silvășan. Zakelj a cerut time-out, iar Paul a reușit imediat o triplă, provocându-l pe Silvășan să solicite întreruperea jocului. A urmat câte o ratare pentru fiecare tabără și apoi Richard a marcat două libere. La celălalt panou, Paul a ratat o aruncare de la distanță, Richard a înscris încă două libere, iar oaspeții s-au distanțat la cinci puncte. Cu cinci secunde înainte de final, Popovic a marcat o triplă și apoi gazdele au avut șansa victoriei, dar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 79 la 77.

Liderii învingătoarei au fost Patrick Richard (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Andrija Stipanovic (16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Bryce Jones (13 puncte, 8 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Brandon Paul (13 puncte, 3 pase decisive), Petar Popovic (13 puncte, 2 recuperări), Kenan Kamenjas (12 puncte, 7 recuperări), Andrija Slavkovic (11 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive), McKinley Wright IV (10 puncte, 2 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, campioana României ajunge la un bilanț de nouă victorii și patru înfrângeri, în timp ce adversarii au cinci meciuri câștigate și opt pierdute.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Aris Salonic (10 ianuarie), iar Buducnost Podgorica va juca tot acasă împotriva lui JL Bourg.

*foto: euroleaguebasketball.net

14 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Nu știu cum am castigat
    Dar ce rămâne e aceasta victorie imensa. MereU nUmai U

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023) Raspunde
  • Benjamin :


    O victorie chinuita, dar pana la urma e o victorie.
    As remarca cateva lucruri:
    - cu Mokoka pe PG e cel mai trist joc al nostru. Probabil concurenta ii face Eddie pe 4. Asta e un aspect negativ de cateva meciuri incoace.
    - greu pentru Silva sa motiveze jucatorii. De mult nu l-am mai vazut urland atat.. adevarul e ca avea motive sa fie suparat in special pe Bryce si Mokoka care au jucat enorm de slab in prima parte.
    - banca scurta pentru nivelul asta (sau poate nu avem jucatori care sa poata sa faca diferenta?). Buducnost cu 3 straini pe tusa ne-a jucat 38 de minute.
    - mi-a placut mult ideea cu Karel pe 4. Good old times. BCL reloaded
    - Richard si Stipe - sufletul echipei
    - Seeley - sa facem orice sa-l mai pastram macar un sezon. E devreme, dar prin ce au aratat pana acum si daca avem pretentii mai mari la anul, din punctul meu de vedere el e singurul strain (dintre cei transferati vara asta) pe care l-as pastra si sezonul urmator.

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Titlul
    ar fi trebuit să fie ” o victorie extrem de norocoasă”. Inițial am vrut să asemăn meciul cu cel de acum un an în care pierdeam nemeritat cu Ulm. Dar parcă atunci ”nemții” au jucat baschet. Astăzi cred că este pentru prima dată cînd cîștigăm cam nemeritat. De fapt s-au bătut singuri.
    Și totuși toată STIMA pentru Petrică și Stipe. Felicitări pentru rezultat, dar mare grijă pentru că încă un meci ca ăsta și medicii de la Cardiologie vor avea mult, foarte mult de lucru. Am auzit că deja după meciul cu Lietkabelis au făcut cere de aprovizionare cu stenturi. :)
    Haide U !

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    O victorie foarte MARE!
    Echipa din Buducnost s-a apărat foarte bine în prima repriză când nu au permis aruncări clare de la 3p jucătorilor noștri. Noi nu am fost inspirați în prima parte, nu am găsit soluții în contextul apărării lor. Îmi place foarte mult că nu cedăm oricât de grea este situația de la un moment dat.
    Pat a jucat (din nou) foarte bine, cred eu, omul meciului și adevărat căpitan de echipă. Well done!
    Felicitări întregii echipe! Never give up! Keep up the great work!
    (Turk Telekom a mai provocat o înfrângere unei echipe fruntașe, după cum estimam.)
    Haide, haide, haide U!

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    terminat cu o victorie extrem de norocoasa, a luat fata celei cu polonezii din tur (si aia nemeritata din punctul meu de vedere). Felicitari pentru rezultat. Si cam atat.

    Sincer, cu un joc ca in seara asta si cu adversarii in crestere de forma ma indoiesc ca vom mai vedea victorii in ce a ramas din faza asta a competitiei, chiar cu 7000+ suporteri in spate, acasa. E momentul sa incepeti sa faceti calcule.
    Nu pot sa inteleg cum sa ai un shooter (Eddie) care in prima repriza nu a reusit deloc sa primeasca o minge utila pentru a putea arunca la cos pentru ca PG-ul nostru a fost mai preocupat de orice altceva si in afara de 1-2 blocaje departe de cos nu a existat nimic de genul "tesatura de pase" care sa mai deruteze adversarul sau sa mai lase spatiu de aruncari necontestate.
    Nu pot sa inteleg un joc ofensiv fara orizont si de o lentoare care a permis intotdeauna adversarului sa se pozitioneze foarte bine in aparare.
    Ai time out inainte de ultima repunere (si nu una oarecare ci extrem de importanta) si tot nu esti in stare sa faci/duci o schema care sa tina mingea la tine?
    Ar fi mai multe de spus dar ma abtin (cu greu).

    cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • varu silvois:

      Cei mai realiști se abțin cu greu
      Ca niciodată ne ajuta soarta, norocul, conjunctura. Dacă pierdeam, întrucât...a fost la mustață, comentariile ar fi curs râuri, cu tenta negativă. Dar așa.....putem spune ceva, noi suporterii? Ne putem lega de scheme de joc, de tactică, etc? Nu. Prin urmare ...nUmai U și vizita plăcută la Tg Jiu.

      cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Am câștigat meritat
      Si nu cred ca a fost o chestie de noroc.

      Adversarii au acumulat oboseala si faulturi (doi jucatori cruciali au fost practic out tot sfertul patru), si asta i-a oprit. Ai nostri pur si simplu au avut rabdare. Plus ca arbitrajul a inceput sa fie mai strict odata ce meciul a devenit strans. Per total, a parut o strategie pusa la punct de la inceput, de unde minutele date lui Maciuca si chiar Lapuste. Scopul era sa fim mai fresh pe final, si s-a simtit.

      Legat, partea de PG, e greu de zis. Jones a pierdut mingi, dar a terminat si cu 13 puncte si 8 assisturi. Mokoca nu a marcat, dar tras faulturi in atac si nu a gresit defensiv.

      Frumos meci.

      cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Victorie.... norocoasă?
      De ce norocoasă? Că au condus aia 38min? Ce relevanta are timpul în care ai condus?
      După un sfert 2 f prost, și în sfertul 3 am jucat bine ( chiar daca câteva greșeli i-au lăsat iată sa meargă la +10). Dar au luptat, au crezut - și asta e ceea ce conteaza!
      Mai norocoasă că ultima lor aruncate de 3 nu știu ce poate fi (practic acea reușită le-a mai dat speranțe pe final, noi reușisem un sfert excelent, cu un + 15 până în acel moment.
      Sau norocoasă pt că am avut o schemă execrabilă (sau execrabil executata, cine știe) după time-out?
      Per total, la cum am jucat și ne-am aparat in ultimul sfert meritam cu vârf și îndesat aceasta victorie!

      cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Statistica
      Chiar și statistic am fost peste ei (doar la mingi furate au avut un avantaj mai consistent), in rest la eficiența, procentaje, pase decisive am fost mult peste, iar la recuperări și TO am stat la fel.
      Deci ... de ce e norocoasă victoria?

      cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • Benjamin:

      @Delekon
      Sa zici ca Lapuste a fost strategia lui Silva mi se pare dintr-un meci total paralel. Lapuste a jucat pt ca Silva nu a mai rezistat cu prostiile lui Mokoka si Jones. La Jones ii furau adversarii mingea cum voiau ei, iar Mokoka fugea de minge. PG-ul nostru azi a fost Richard
      De ce ai vrea sa il lasi pe adversar sa prinda incredere intr-un context in care oricum nu jucai nimic? Halal strategie!

      cu 4 luni în urmă (27.12.2023)
    • pipzn:

      Mda
      mi se pare aproape hilar sa scoti in evidenta cosul (intr-adevar foarte norocos) de 3 al adversarului dar sa treci fara probleme peste faptul ca am fost condusi aproape tot meciul si noi la randul nostru am avut un cos aproape la fel de norocos daca ne uitam la toata faza (a lui DJ de la vreo 9 m dupa o faza de atac jalnica).

      Statistica invocata nu arata ca adversarul a miscat mingea mai bine, a avut multe aruncari deschise sau slab contestate, ca pana sa aiba probleme cu greselile personale la oameni importanti pentru ei si-au permis o aparare atenta in zona ca doar cine sa ii sperie cu procentaje de 18-20% de afara.

      Poate pentru dvs. va "linisteste" statisica mingilor pierdute (16-17), pe mine ma ingrijoreaza ca aseara, dincolo de numarul lor (marca inregistrata), majoritatea covarsitoare atat direct cat si indirect a fost din cauza "oamenilor mici". Si, asa cum s-a vazut la TV, d-nul Silvasan il certa de zor pe Guzman in drum spre vestiar, la pauza mare.

      La acest scor statistica iti spune ca putea castiga oricine.
      Raman la parerea ca echipa din Muntenegru a pierdut pe mana ei si ca in meciurile care au mai ramas adversarii au de rezolvat cu noi doar problema tenacitatii ca sa castige.

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Re
    Poate ca a fost norocoasa, din pricina ca unele aruncări destul de deschise nu si-au atins ținta în repriza a doua la ei.
    Mi-a plăcut f mult ajustările de la pauza și adversarii mi s-au părut mereu în corzi în repriza 2.
    J.E. da e un shooter, știm asta cu toții, dar cred ca și adversarii știu ca dacă arunca necontestat probabil are un procentaj de 75% + și atunci și în apărare pun mare accent pe faptul sa nu lase nici o aruncare deschisa.
    Momentan stam bine în clasament și avem mari șanse la măcar un loc 4 dacă nu chiar 3.
    Cu aceasta ultima victorie țin sa va urez la toți suporterii de pe acest forum și nu numai La Mulți Ani

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    final de an în Eurocup
    1. Nu mai suntem outsideri și pentru ultimele meciuri adversarii ne-au studiat jocul.
    2. Din această cauză și din lipsa mai multor scheme de a pune în valoare „treițarii” avem dificultăți de aînscrie de departe.
    3. În atac, de multe ori oamenii mici au încercat rezolvări individuale în dauna jocului colectiv.
    4. Am jucat foarte mult fizic, în special în apărare, cu o bancă relativ scurtă și asta a condus la instalarea unei oboseli la nivelul lotului.
    5. Cu toate acestea este extrem de îmbucurător că echipa dovedește caracter și nu renunță și această atitudine a condus la victorii împotriva adversarilor mai bine cotați.
    6. Să fim realiști și să acceptăm că parcursul nostru până acum a fost peste așteptări în condițiile în care poate Slask are bugetul mai mic diecât noi dintre toate echipele participante.
    7. Am constatat o creștere semnificativă la nivelul băncii tehnice. Chiar dacă deciziile imediate se mai lasă așteptate, cele luate la pauza meciurilor s-au dovedit a fi inspirate.
    8. Cred că trebuie să le mulțumim băieților pentru ce au făcut până acum pentru că, din punctul meu de vedere, s-au autodepășit.
    9. Sărbători Fericite și Haide „U”!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Calin Barsan :

    Tulai Doamne!
    In graiul ardelenesc pe care uneori il mai folosesc (uneori cu succes, alteori nu) va zic atat:
    Tulai Doamne! E absolut halucinant sa vad UNELE comentarii de aici. Ma gandesc doar cum sunau daca rezultatul era un (-2) in loc de (+2). Voi, astia unii, uitati ca venim de la minus infinit, ca in Eurocup jucam cu echipe cu pedigree mult mai consistent, ca avem o liga nationala care nu ajuta deloc in a mentine un tonus inalt de competitie... Si cu toate astea, dupa 13 etape avem 9-4. Cati, Doamne, ati fi prognozat asta la tragerea la sorti si cu schimbarea de regulament care "duc mai departe" doar primele 6? Pe bune, mai lasati analizele "savante"... Iar alora care ii faceau in toate felurile pe Pat si Stipe... nu ar strica o bagare cu capul in... Haide "U"!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!