Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Burlacu și Szijarto suspendați 2 etape

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.12.2011

Federația Română de Baschet a sancționat incidentele iscate la finalul partidei din 7 decembrie dintre CSU Atlassib Sibiu și CSU Ploiești.

Comisia de Dispciplină a Federației Române de Baschet s-a întrunit marți, 13 de cembrie, și a analizat situația ivită la meciul respectiv pe baza raportului comisarului partidei Radu Burcezan, unui raport suplimentar făcut de arbitru Anica Alexandru și a imaginilor video. În urma acestei analize s-au decis ca Levente Szijarto și Cătălin Burlacu, cei care l-au bruscat pe arbitru Anica Alexandru fiind nemulțumiți de deciziile sale, să fie suspendați două etape și amendați cu câte 200 de euro.

În comunicatul postat pe site-ul FRBaschet se precizează:

Comisia de Disciplina hotaraste:

-          Suspendarea sportivului Catalin Burlacu pentru 2 (doua) etape si amenda in cuantum de 200 Euro, in conformitate cu art. 17.3.1 din Regulamentul de Disciplina.
-           Suspendarea sportivului Levente Szijarto pentru 2 (doua) etape si amenda in cuantum de 200 EURO, in conformitate cu art. 17.3.1 din Regulamentul de Disciplina.
-          Sanctiunile intra in vigoare incepand cu data de 13.12.2011.
-          Dupa perioada de suspendare sportivii nu vor avea drept de joc decat dupa achitarea penalitatilor.
-          Conform art. 20 din Regulamentul de Disciplina sentinta Comisiei de Disciplina poate fi atacata cu apel in termen de 48 de ore, trimitand un memoriu scris pe adresa FR Baschet si dovada platii taxei de apel in valoare de 300 Euro.

Cei doi baschetbaliști vor lipsi de la meciurile pe care CSU Ploiești le are mai are de disputat în acest tur de campionat, sâmbătă cu BC Timișoara și miercuri cu CSM București.

Cătălin Burlacu a mai fost suspendat la meciurile din Divizia A. Sancțiunea a fost luată în 2010 de Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) iar suspendarea s-a întins pe durata a trei luni. El a fost depistat pozitiv în urma unui test antidoping efectuat pe 15 aprilie 2010.

Foto flash: Turnul Sfatului

11 comentarii la aceasta stire:
  • tony_parker :

    interesant
    sunt de acord ca trebuiau suspendati....sanctiunea e meritata....dar e interesant ca acest lucru se intampla inainte de meciul cu timisoara...e nevoie de 7 zile pt ca o comisie sa analizeze fazele din meci?sa fim seriosi...acel om de baza care l-a bruscat pe Džambić a patit ceva?...nici acel lucru nu a fost normal...eu sunt fan Ploiesti, dar nu sunt de acord cu atitudinea lui Burlacu...este un jucator exceptional de baschet, dar ca si persoana mai are de lucrat...la fiecare decizie comenteaza la arbitrii, injura...nu se poate

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • tony_parker :

    interesant...
    "om pe paza"....

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    interesant
    Interesant este ca sanctiunea vine dupa meciul cu BC Mures si inainte de meciul cu Timisoara......Concluzie: muresenii stau slab la capitolul "sustinere" in FRBaschet in timp ce musiu Vermesan dovedeste ca si in continuare este "bazat" acolo unde trebuie.....

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    in sfarsiiiiit!
    Nu credeam ca e posibil asa ceva... Oricum, amandoi au prea sarit calul ... La Burlacu e ceva obisnuit, dar a luat-o si Levi pe ulei. Dar ce caaaaadou de Craciun pentru Timisoara!

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • SCM Timișoara allentm :

    da
    Da..si omul ala de paza a fost suspendat!...si i s-au luat si ventilele de la bicicleta...

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    sa nu confundam
    Haideti sa ramanem la subiect si sa nu tergiversam lucrurile. Acel "om de ordine" nu are absolut nici un fel de treaba cu FRBaschet si in concluzie nu poate fi cercetat de catre Comisie. In primul rand Dzambic a fost cel care l-a bruscat, iar acesta a raspuns cu aceeasi moneda. Se vede clar pe inregistrari, inclusic incercarile "sportivului" de a lovi acea persoana.

    Daca totusi se vrea sanctionarea lui, Dzambic trebuie sa depuna plangere. Inca o data, Comisia nu are cum sa-l cerceteze.

    In ceea ce priveste subiectul.......asta e, cadou pentru Timisoara. Daca insa masura a fost un raspuns la notificarea facuta de Lungu, acesta s-a faultat singur si i-a crescut sansele timisorenilor la o victorie usoara chiar inaintea meciului cu Tg-Mures.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • SCM Timișoara allentm :

    da da
    sa nu tergiversam da!

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • pop :

    sa profitam
    si sa citim Regulamentul de disciplina din sectiunea DOCUMENTE de pe frbaschet.ro, cu tot respectul magyari@.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • thejack :

    penibil
    O decizie penibila. Aviz jucatorilor indisciplinati si recalcitranti: luati la bataie arbitrii si injurati cu incredere spectatorii, veti lua apoi o mica pauza, dupa care puteti s-o luati de la capat. Asa intelege federati sa incurajeze cmpetitia sportiva si spiritul de fair-play. Ca sa dispara nesimtiti gen burlacu, in cazuri din astea ar fi necesare suspendari de 2-3 luni si amenzi cat 2-3 salarii, chiar eliminarea pana la sfarsitul campionatului (sau incercati sa va ghidati dupa sanctiunile din NBA).
    Cat despre burlacu, caracterul infect si lipsa de educatie nu se mai pot "lucra".

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    re: pop
    Spune-mi te rog la ce te referi. Poate ai dreptate, poate nu. Juridic FRB nu are cum sa amendeze un agajat al unei societati de paza, care are contract cu un club. Aici nu cred ca am gresit si coincidenta face sa stiu despre ce vorbesc. Dar daca tot discutam tema, hai cu prevederile de acolo, sa vedem. Nu sustin ca sunt detinatorul adevarului absolut sau ca am doar eu dreptate, dar macar mi-am argumentat ideea si din punct de vedere juridic sta in picioare. Nu cred ca un amarat de paznic, om de ordine sau cine cum ii mai zice ar intra sub incidenta acestor prevederi.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • pop :

    re: magyari
    Am profitat de ocazie si am facut un apel spre studierea documentelor, fara nici o trimitere speciala la comentariul. La semifinala de acum cativa ani Sibiu-Cluj , Vulc si Craciun injurau si aratau semne obscene la greu, publicului clujean prezent in numar mare la acel meci spre 3-400. Bineinteles asta dupa finalul meciului in care ei au castigat dupa un tur de lupte libere, la un moment dat 4 jucatori romani erau simultan la podea in lupta la recuperare. Nu ma mira actiunea omului de ordine , o asteptam.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!