Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bursa lui Sharas, un proiect menit să ajute juniorii lui CSO Voluntari

Bursa lui Sharas, un proiect menit să ajute juniorii lui CSO Voluntari

CSO Voluntari se pregătește pentru un eveniment istoric pentru echipă și, anume, participarea în preliminariile Basketball Champions League. Cu toate că urmează un program încărcat, cu multe jocuri disputate, ilfovenii au anunțat o inițiativă care îi are în vedere pe juniorii clubului.

Este vorba de Bursa lui Sharas, un proiect prin care 10 copii din cadrul CSO Voluntari vor beneficia de câte o bursă de 1000 de lei. În spatele acestei inițiative este Sarunas Vasiliauskas, fundașul alb-albaștrilor, care văzând numărul mare de juniori ai clubului, și-a dorit să contribuie la dezvoltarea acestora. Prin urmare, a luat decizia de a oferi lunar, timp de zece luni, câte o bursă de 1000 de lei pentru juniorul lunii.

 

Nu puteam găsi o zi mai potrivită să vă povestim despre #BursaLuiSharas. 🫡 Pentru că prin fiecare proiect v-am povestit...

Posted by CSO Voluntari - Baschet on Monday, September 5, 2022

Având în vedere că este ceva inedit pentru baschetul românesc ca un sportiv străin să se implice financiar în viețile juniorilor, l-am rugat pe Vasiliauskas să ne spună cum a luat această decizie.

Ce te-a motivat să iei decizia de a oferi aceste burse juniorilor din cadrul clubului?

Este începutul a ceva special pentru acest club. Îi văd zi de zi, înainte sau după antrenament, și este important să fiu conectat la întregul club, nu doar la echipa mea, ci la întreaga organizație.

Ce te-a impresionat la copiii pe care i-ai văzut la antrenamente?

Îmi plac copiii, îmi place energia, dorința și dragostea lor pentru sport și pentru viață. Îmi amintește de când eram copil și cum mă bucuram de orice conexiune cu echipa de seniori.

Cum crezi că îi vor ajuta bursele oferite de tine?

Banii reprezintă o formă prin care le arătăm că ne pasă de ei, că suntem atenți la viitorul lor și că le putem oferi ajutor, chiar și în lucrurile mici.

Cât de important este ca jucătorii să se implice în societate?

Prin acest proiect, eu și Ionuț (n.r. Ionuț Georgescu, managerul genral al CSO Voluntari) încercăm să arătăm că orice jucător poate ajuta, poate să arate susținere într-un anumit fel. Ne dorim să îi motivăm pe oameni să acționeze în același fel, să facă bine fără să aștepte ceva în schimb. Încercăm să construim o comunitate mai mare prin faptul că suntem împreună, ne ajutăm și ascultăm opinia fiecăruia.

Proiectul va începe în luna noiembrie și se va întinde până în luna august.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!