Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana a mutat în ultima zi de transferuri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.03.2018

Formația clujeană l-a adus pe Ernest „Trey” Franklin Zeigler la finalul perioadei de transfer. Jucătorul născut în 1991 poate evolua pe pozițiile 1, 2, 3.

Campioana va avea 7 stranieri până la finalul sezonului. Antrenorul Mihai Silvășan a explicat motivul pentru care s-a optat pentru o formulă cu 7 străini în lot.

„Întrucât vom avea în continuare un program foarte încărcat, am luat decizia de a aduce un al 7-lea jucător străin. Trey este un baschetbalist polivalent, poate evolua pe mai multe poziții, are un IQ și o educație baschetbalistice bune și sper să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial al clubului.

Americanul de 27 de ani se află la primul angajament în acest sezon. În stagiunea precedentă a evoluat pentru două echipe. În prima parte a jucat la BBC Bascharage Hedgehogs, în Luxemburg, unde a avut medii de 20.4 puncte, 6.5 recuperări și 4 assist-uri în 10 partide. În a doua parte a sezonului a jucat pentru Worcester Wolves. În Marea Britanie a avut medii de 12.6 puncte, 2.8 recuperări și 2.1 pase decisive în 16 partide.

Zeigler și-a început cariera profesionistă în a doua parte a sezonului 2015-2016, la MMCITE Brno. În 13 meciuri a avut medii de 15.9 puncte, 7.4 recuperări și 1.8 pase decisive în 29 de minute și jumătate pe meci. În colegiu, acesta a jucat două sezoane la Central Michigan (2010-2012), un an la Pittsburg și unul la Texas Christian. A avut și un an de pauză după transferul de la Pittsburg la TC.

Fundașul american este al treilea jucător străin adus de U-BT Cluj după startul campionatului. Ceilalți doi sunt Adomas Drungilas și Miha Lapornik. Pe lângă cei trei, clujenii îi mai au în lot pe Sakic, Barro, Rasic și Kromah, plus naturalizații Watson și Calnicenco.

U-BT Cluj are următoarea partidă vineri, 2 martie, în deplasare la CSM CSU Oradea, în reeditarea finalei Cupei României de luna trecută. În 6 și 14 martie sunt programate meciurile dublei cu Donar Groningen, din optimile FIBA Europe Cup. În campionat alb-negrii mai au, luna aceasta, patru meciuri din prima fază a sezonului regulat. În 28 martie începe faza a doua, pe grupe valorice.

*foto: u-bt.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    foarte curios
    cum se descurcă pe poziția 1.
    Dacă bine ar fi un mare castig

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @TB & all
    un filmulet de prezentare? eu am cautat putin dar nu am gasit...

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      @studentU
      https://www.youtube.com/watch?v=kCegP4dOSoE&t=3s

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      danke! :)
      foarte multe patrunderi si se misca bine pt intaltimea lui. pe de alta parte si apararile cu care joaca par cam visatoare :P
      vedem cum o intra la noi...

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    La prima vedere
    Pare doar al 7 lea străin (sau al 9 lea 😉, mă rog). Probabil ajutor la antrenamente, odihnit titularii în meciurile mai ușoare și arătat puțin pisica lui Kromah, care e prea singurel postul lui.
    Cam toate echipele cu pretenții au mutat pe ultima sută de metri (mai puțin noi) așa că vă fi o luptă faină.

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ultima suta
    chiar daca au fost mutari, majoritatea sunt asa, doar carpeli (e drept nu stiu ce gaseai disponibil in perioada asta a anului)
    Nikolici (Oradea) – 4 meciuri
    Flowers (Steaua) – 20 meciuri
    Falker (Steaua) – 5 meciuri
    Stevanovic (Timisoara) – 3 meciuri
    Zeigler (U) – 0 meciuri

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Person
      La Pitesti, pare un transfer interesant. Un jucător cu pătrundere, aruncare de 3, un jucător care pare să joace pentru echipa în detrimentul statisticilor personale. După părerea mea, cel mai mare plus pe care l va aduce echipei, îl va avea Falker, un jucător foarte bun la recuperare. Sper sa avem dueluri interesante în 1 6!

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      La Oradea au fost carpeli proaste. Lazar e un plus prin faptul ca nu e Tibirna. Venirea unui 1 clasic in loc de un 3/4, nu o inteleg.

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @adrian
      Parca in iunie anul trecut, cand s-a despartit de Mures, vroiai sa vina acasa... Te-ai razgandit? (Bogdan semnase deja cu Oradea)

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Venise dupa un sezon bun spre foarte bun, la Pitesti nu s-a acomodat din cate zic colegii de pe forum, tu il vezi pe foaie cu Bogdi la un loc?

      cu 6 ani în urmă (01.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      In mod sigur vor fi si Laci si Bogdi pe foai, ba mai mult vor si juca mult. Strategia lui Achim, din ce am vazut in partea a 2-a a sezonului, e sa joace majoritatea timpului cu 2 oameni mari pe teren. Acum are 2 romani si 2 straini (pt ca Gavrila e mai mult pt antrenamente adus)si isi va permite.
      Sper ca Laci sa-si regaseasca pofta de joc pt ca dupa mine asta ii lipseste.
      Cat priveste transferul lui Nikolic - eu cred ca el si cu Vaidas vor face cu schimbul pe foaia de joc in functie de adversar. Nikolic tine foarte bine de minge, are o aruncare buna de 3p si ataca si cosul. Sa vedem cum se prezinta fizic pt ca la francezi nu a prea jucat.

      cu 6 ani în urmă (02.03.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Oradea
    Pai pornind de la cei 6 straini, pana la 12 umpli foaia cu romani. Va fi si Laci printre ei.

    cu 6 ani în urmă (01.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!