Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana încheie anul 2017 pe primul loc în Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.12.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reușit să-i provoace în această seară celor de la BC SCM Timișoara primul eșec pe teren propriu în actuala ediție de campionat. Clujenii au învins la 11 puncte diferență în Sala „Constantin Jude”, scor 81-70, succes în urma căruia aceștia și-au asigurat locul 1 în LNBM la finalul anului calendaristic 2017. 

Meciul se anunța unul extrem de atractiv având în vedere situația și parcursul ambelor combatante, iar oricare dintre echipe se impunea la finalul acestui duel încheia anul pe prima poziție, așadar miza era una pe măsură. Cu toate acestea însă, oaspeții au avut un start fulminant, reușind într-un timp relativ scurt să pună distanță între ei și adversari. Mai exact, la jumătatea sfertului inaugural, U-BT avea deja un ecart de 10 puncte, 19-9, scorul evoluând treptat la 21-11, 23-11, 23-13 și în final 27-20, scor cu care s-a închis prima secvență. Ardelenii au continuat în aceeași notă și în debutul sfertului 2, însă treptat bănățenii au reușit să mai taie din avântul adversarilor, care erau foarte deciși să se desprindă decisiv. În cele din urmă, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să-și adjudece și sfertul 2, de această dată doar cu 14-11, intrând astfel la vestiare cu un avantaj de 10 puncte, 41-31. 

Odată cu revenirea de la vestiare ințiativa a fost preluată de către timișoreni, elevii lui Tudor Costescu punând ceva mai multă presiune pe adversarii clujeni, presiune care în cele din urmă a început să dea roade. În doar 2 minute, Timișoara a izbutit un run de 7-0, venind la doar 3 puncte în spatele alb-negrilor, 38-41, iar astfel partida era relansată. Până la finalul sfertului cele două formații au mers într-un „du-te vino” constant, mai exact Clujul punea un ecart de 5-6 puncte, Timișoara revenea la 2-3 puncte, scenariu care s-a repetat de mai multe ori pe parcrsului secvenței. Până la urmă, cel de-al 3-lea act a revenit gazdelor, 22-18, iar cele două rivale de clasament au intrat în sfertul 4 despărțite de 6 puncte, 59-53 în favoarea clujenilor. Eforturile susținute ale echipei bănățene au fost finalmente răsplătite cu aproximativ 7 minute înainte de final, când au reușit să treacă la conducere după un start foarte bun de sfert 4, scorul fiind astfel 64-63 pentru trupa lui Costescu. Bucuria amfitrionilor nu a ținut însă foarte mult, Clujul revenind imediat în joc, reușind să marcheze 7 puncte la rând fără nicio replică din partea adversarilor, 70-64 pentru Cluj la mijlocul ultimului sfert. Din acel moment, experiența și valoarea și-au spus cuvântul, iar U-BT Cluj nu a mai cedat deloc teren în fața echipei BC SCM Timișoara, din contră chiar, câștigând sfertul cu un parțial de 22-17. Astfel, campioana en-titre a oprit supremația bănățenilor de pe propriul parchet, trecând de aceștia la 11 puncte diferență, scor final 81-70, fiind astfel singura echipă din clasament cu doar 2 înfrângeri la activ.  

Punctele victoriei ardelene în acest duel au fost marcate de Lasan Kromah 21, Giordan Watson 19, Zeljko Sakic 16, Ousmane Barro 9, Justin Gray 5, Andrei Calinicenco 5, Nandor Kuti 2, Adomas Drungilas 2 și Vaidas Kariniauskas 2. De cealaltă parte, din lotul formației din Timișoara au punctat Milos Komatina 23, Octavian Popa Calotă 18, Adrian Diaz 11, Igor Mijajlovic 9, Jordan Burdgess 4, Ionuț Drăgușin 2, Lucas Tohatan 2 și Tudor Gheorghe 1. 

În urma acestui succes, U-BT Cluj a ajuns la un bilanț de 9 victorii și 2 înfrângeri și 20 de puncte acumulate, trecând astfel peste Sibiu și Timișoara, echipe care în prezent au la activ 8 meciuri câștigate și 3 pierdute pentru un total de 19 puncte. Mai mult de atât, U-BT va mai juca un meci în 2017, pe teren propriu cu Timba Timișoara și se va instala liniștită în fotoliul de lider până la startul primelor confruntări din 2018. Primul meci în noul an al clujenilor va fi la Pitești, în timp ce Timișoara va juca acasă cu concitadina Timba. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!