Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campioana la ultimul examen înaintea debutului în EuroChallenge

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.11.2012

Liga Națională

Etapa 6

Sala Sporturilor Brazi

3-2  FIȘA MECIULUI 4-1

CSU Ploiești primește vizita lui CSM Oradea într-un meci contând pentru etapa a 6-a în Liga Națională de baschet masculin. Cele două formații au avut un parcurs semnificativ diferit în primele cinci runde ale sezonului regulat.

Campioana în exercițiu a României are două victorii la activ, după ce a pierdut de două ori în primele trei runde. În schimb, bihorenii au suferit prima înfrângere stagională la partida disputată etapa trecută, pe teren propriu, pe mâna Timișoarei. În pofida acestui aspect, la ora începerii confruntării directe roș-albaștrii au o victorie în plus.

Echipa lui Vladimir Arnautovic vine după un succes important în cadrul căruia a beneficiat de contribuții importante din partea mai multor jucători. De asemenea, campioana a jucat într-o rotație adâncă și a demonstrat tărie de caracter în momentele cheie ale jocului, cu precădere în repriza de prelungiri. Nu există probleme medicale care să cauzeze eventuale absențe în rândul lotului de jucători.

CSM Oradea rămâne fidelă unui joc colectiv ordonat, pozițional. Deși a pierdut la capătul unui meci nebunesc, trupa lui Cristian Achim rămâne un adversar periculos pentru orice echipă. Totuși, în această partidă roș-albaștrii ar putea juca fără două dintre piesele de bază. Milos Pesic și Silviu Lupusavei au suferit accidentări în ultima etapă și au ratat ședințele de pregătire efectuate în cursul acestei săptămâni.

Va fi prima confruntare între aceste echipe după cea consemnată în primul tur al playoff-ului precedentei ediții de campionat. Atunci, CSU Ploiești a învins cu scorul general de 3-0. Un aspect important legat de istoricul confruntărilor directe: CSM Oradea nu a învins niciodată pe CSU Ploiești atunci când prahovenii au fost gazde.

Meciul de la Brazi va fi oficiat de o brigadă de arbitri formată din Laurențiu Grigoraș, Alexandru Olaru și Bogdan Podar. Comisar din partea FR Baschet este Radu Drăgănescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!