Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Campionatul Mondial 3x3 - Componența lotului României

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.08.2012

Santana a avut o vară excelentă. Finale la Praga și Moscova. Victorii la Bacău și București. Urmează Praga?

Echipa națională de baschet 3x3 masculin a României va participa la Campionatul Mondial de la Atena, eveniment ce se va desfășura între 23 și 26 august anul curent. Compatrioții noștri se vor număra printre cele 24 de echipa care vor lua startul la ediția inaugurală a mondialului.

Lotul echipei naționale, stabilit de către Federația Română de Baschet, este altăcuit din următorii jucători: Angel Santana (campion național al României în baschetul 5x5 cu CSU Ploiești), Cătălin Vlaicu (CSȘ Giurgiu), Vlad Corpodean și Alex Pop (ambii U Mobitelco Cluj), informează 3la3.ro. Antrenor a fost numit Răzvan Popa.

De notat că Santana și Vlaicu au fost finaliști ai Moscow Open 2012, cel mai puternic turneu de baschet 3x3 organizat în această vară în Europa. De asemenea, Corpodean și Pop au fost finaliști ai Campionatului Mondial Universitar de baschet 3x3, din Serbia. Echipa este antrenată de către Răzvan Popa, unul dintre finaliștii Campionatului Național de baschet 1x1 de anul trecut.

România face parte din grupă cu Liban, Anglia (23.08), Turcia, Egipt (24.08) și SUA (25.08). Primele patru vor avansa în faza oprimilor de finală. Fazele eliminatorii sunt programate pentru 25 și 26 august.

Lotul echipei naționale feminine a României pentru acest turneu, potrivit aceleiași surse, este alcătuit din Andra Ionescu, Marta Fodor, Alina Chivu și Anca Șipoș. Antrenoare este Alina Moanță.

Tricolorele fac parte dintr-o grupă alături de Spania, Iordania, Anglia, Turcia și Rusia.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Black Mamba :

    ?
    Campionatul national de 1x1? Banuiesc ca vorbesti de Redbull King of the Rock, nu? Si poate ar trebui precizat ca regulamentul este identic cu cel de la celelalte evenimente FIBA si Sport Arena. Intr-un articol anterior ati anuntat tot felul de modificari care nu exista. O erata ar fi de dorit.

    cu 11 ani în urmă (23.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!