Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Când au loc cele mai spectaculoase dueluri din prima fază a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.07.2023

Când au loc cele mai spectaculoase dueluri din prima fază a Ligii Naționale

Sezonul 2023/24 al Ligii Naționale de Baschet Masculin va începe la finalul lunii septembrie, prima etapă fiind programată pe data de 23. Competiția păstrează formatul ediției anterioare, astfel că prima fază a campionatului se va desfășura tot cu cele 18 echipe împărțite în două conferințe.

Componența conferințelor este următoarea:

Conferința A – U-BT Cluj-Napoca, CS Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, CS Dinamo București, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, ABC Laguna București, CSM Corona Brașov

Conferința B – CSM Oradea, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Ploiești, CSM Focșani, CS Vâlcea 1924

Această distribuire a echipelor ne pune la dispoziție mai multe dueluri atractive în prima fază a sezonului regulat. Dacă prima rundă este una lipsită de derby-uri, din etapa secundă (30 septembrie) vom avea parte de reeditarea semifinalelor ediției precedente de LNBM. U-BT Cluj – Rapid București și CSM Oradea – BC CSU Sibiu sunt meciurile ce vor ține capul de afiș acestei etape. În retur, aceste încleștări vor avea loc în etapa a 11-a (2 decembrie).

Trecând la etapa a treia (11 octombrie), vom avea parte de o nouă confruntare relevantă pentru istoria recentă a post-sezonului Ligii Naționale. U-BT Cluj va primi vizita celor de la CSO Voluntari într-o reeditare a finalei campionatului din sezonul 2021/22. Returul va avea loc în etapa a 12-a (9 decembrie).

Avansăm la etapa a patra (14 octombrie), unde vom putea urmări un alt duel din play-off-ul stagiunii precedente. Rapid București va juca acasă în fața lui CSO Voluntari, după ce cele două formații s-au văzut și în sferturile de finală ale Ligii Naționale, ediția 2022/23. Returul se va disputa la marginea Capitalei în etapa a 13-a (16 decembrie). În aceleași runde vor avea loc și disputele dintre CSM Oradea și FC Argeș, echipe ce s-au văzut de patru ori în sezonul anterior.

Etapa a cincea este una mai liniștită, dar runda a șasea (28 octombrie) revine cu două derby-uri locale. Într-un duel de tradiție din Capitală, Rapid și Dinamo vor da piept inițial în sala giuleștenilor pentru ca mai apoi să se dueleze acasă la alb-roșii în etapa a 15-a (29 decembrie). La aceleași date sunt programate și disputele dintre FC Argeș și SCM U Craiova.

Programul complet poate fi accesat AICI.

NOTĂ: Calendarul Ligii Naționale de Baschet Masculin este orientativ. Din pricina faptului că șase formații românești participă în cupele europene, calendarul poate suferi modificări.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Jess :

    Pana in februarie-martie
    Nu va fi niciun meci intre Cluj si Oradea, prin urmare supercupa e important să se facă, pentru marketing, pentru suporteri, dar si pe echipe la inceput de sezon le ajuta un meci cu miza sa ii puna in ritm si sa fie competitivi, toata lumea are de castigat

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!