Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Când se va încheia suferința lui CSM București în fața Energiei Rovinari?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.02.2012

CSM București primește vizita echipei Energia Rovinari într-un meci extrem de atractiv din cadrul etapei a 23-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Partida are o semnificație aparte prin prisma disputei directe în lupta pentru calificarea în playoff.

Echipa din capitală are un bilanț general de 13-7 și se aliniază la startul acestui meci după o victorie extrem de importantă obținută la Pitești. Pe de altă parte bucureștenii resimt absența lui Virgil Căruțașu, jucător accidentat la umăr.

De cealaltă parte, Energia Rovinari, care posedă un bilanț de 10-9, se prezintă la primul meci oficial după o perioadă de 16 zile în care nu a jucat niciun meci. Va fi al 3-lea joc pentru gorjeni în ultima lună calendaristică.

Meciul este extrem de important pentru că un succes al oaspeților ar strânge cele două echipe și ar anima din nou lupta pentru calificarea în playoff. Asta în condițiile în care meciul tur a fost adjudecat de Energia.

Și dacă vine vorba despre confruntările directe dintre cele două echipe trebuie precizat un lucru extrem de interesant. Bilanțul general al jocurilor directe între cele două este favorabil echipei pregătite actualmente de către Slobodan Nikolic cu 4-1. CSM a câștigat prima confruntare directă, scor 86-75, după care au urmat doar victorii pentru Energia.

Gorjenii au învins în returul ediției de campionat 2009/10 cu scorul de 80-77. Apoi au urmat trei meciuri adjudecate de Energia Rovinari la un singur punct diferență.

În cele trei meciuri câștigate la diferență minimă de către olteni pe banca tehnică a acestora s-a aflat de fiecare dată Slobodan Nikolic. De cealaltă parte, Hristu Șapera a fost antrenor asistent de două ori și principal la duelul din turul actualei ediții de campionat.

Ultimul meci direct între aceste echipe la Arena de Baschet s-a consemnat în 9 octombrie 2010, atunci când Energia s-a impus cu scorul de 83-82 la capătul unei reprize de prelungiri. Au urmat două meciuri la Târgu Jiu, încheiate cu scorul de 78-77 respectiv 82-81. Vorbim, așadar, despre patru meciuri consecutiv adjudecate de Energia la un coș diferență.

Americanul Louis Darby a avut 61 de puncte în cele trei meciuri decise de un singur punct.

În ultimul meci direct, cel din turul actualei ediții de campionat și încheiat cu 82-81, David Steffel a avut 23 puncte și 11 recuperări (7 ofensive), iar Louis Darby a adăugat 20 puncte, 11 recuperări (5 ofensive) și 5 pase decisive pentru Energia. De cealaltă parte, Goran Martinic a bifat 24 puncte și 4 pase decisive, iar Garry Gallimore a terminat cu 18 puncte pentru CSM.

Notabilă este situația recuperărilor în respectivul meci (39-30 pentru învingători), respectiv numărul recuperărilor ofensive (15-9 pentru Energia). Asta în condițiile în care CSM București, cunoscută pentru blocajul defensiv și capacitatea de a recupera mingea, a jucat în formulă completă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!