Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Care a fost atmosfera la ultimul derby al Transilvaniei din acest an. Foto și video

Care a fost atmosfera la ultimul derby al Transilvaniei din acest an. Foto și video

Sâmbătă, 28 decembrie, la mai bine de opt luni de la finala Cupei României, BTarena a găzduit încă o dată un meci din această competiție. Adversarele au fost U-BT Cluj-Napoca, liderul LNBM, și BC CSU Sibiu, deținătoarea trofeului din stagiunea precedentă.

În urmă cu o săptămână, cele două mari rivale se întâlniseră în Sala Transilvania din Sibiu, oferindu-le un spectacol ofensiv fanilor. Având în minte acea partidă, majoritatea se așteptau la o confruntare excepțională și în Cluj-Napoca, în sferturile de finală ale Cupei României.

La fel ca de fiecare dată, galben-albaștrii au fost însoțiți de galeria sibiană care a dat tonul în Sala Polivalentă. Suporterii lui BC CSU Sibiu au intonat imnul național al României, un gest devenit deja tradiție, și apoi au fost aplaudați la scenă deschisă de susținătorii lui U-BT Cluj-Napoca.

Între timp, câțiva dintre cei mai pasionați fani ai alb-negrilor au afișat un banner pe care scria „Volim te, Dule”, adică „Te iubim, Dule”. Dusko „Dule” Vujosevic, sosit în această vară la Cluj-Napoca, a devenit foarte iubit de către publicul clujean, datorită experienței și impactului pe care îl are asupra echipei.

Cele două galerii rivale au continuat să facă spectacol în arena de 10.000 de locuri și, spre deosebire de alte dăți, conflictele verbale și fizice nu au apărut. Suporterii ambelor formații s-au concentrat pe a-și susține și încuraja favoriții în atingerea obiectivului dorit.

În actul secund, arbitrii au luat mai multe decizii ciudate care au provocat reacții din partea ambelor bănci. Tensiunea a crescut tot mai tare și cei prezenți în tribune au început să îi huiduie pe oficiali. De altfel, Marius Ciulin a avut un schimb de vorbe cu „Hiena”, celebrul fan al lui „U” Cluj, trimițându-l pe acesta în tribune.

După o primă repriză echilibrată, U-BT Cluj-Napoca a preluat inițiativa și s-a distanțat la 15-20 de puncte, însă susținătorii vicecampioanei au continuat să își încurajeze echipa. În plus, după ce întrecerea s-a încheiat cu scorul de 83-64 pentru alb-negrii, suporterii sibieni i-au strigat numele lui Dan Fleșeriu și au stat să salute jucătorii.

În repriza secundă, Karlo Zganec s-a accidentat și a căzut destul de urât pe umăr, fiind transportat direct la vestiar. La un moment dat, acesta s-a întors în sală și s-a îndreptat spre cealaltă ieșire pentru a pleca la spital, însă a fost observat de fani și aceștia l-au aplaudat și au început să îi strige numele.

La final, elevii lui Mihai Silvășan au făcut turul sălii și au dat palma cu suporterii din primele rânduri, acceptând să semneze autografe sau să își facă fotografii. Sărbătoarea clujenilor a continuat mai târziu la 4Champions, localul din interiorul BTarena.

Încă de vineri, iubitorii lui U-BT au fost invitați la o întâlnire cu baschetbaliștii și staff-ul, programată după încheierea confruntării cu BC CSU Sibiu. La scurt timp după fluierul final, restaurantul a fost asaltat de fanii clujeni care i-au așteptat răbdători pe favoriții lor.

În momentul în care aceștia au intrat, suporterii au început să aplaude și le-au scandat numele lui Mihai Silvășan, Dusko Vujosevic și Branko Cuic. Alb-negrii le-au împărțit calendare și brățări suporterilor și și-au făcut numeroase poze cu aceștia. La final, cei prezenți în 4Champions „i-au colindat” pe jucători cu „Slavă ție, studenție”, celebrul imn al lui „U” Cluj-Napoca.

Astfel, s-a încheiat ultimul derby al Ardealului din acest an, în care au avut loc nu mai puțin de șase întâlniri între U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro, Marius Jucan/JFritz Fotograf

*video: Facebook – U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!