Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Care este echipa etapei a patra în Liga Națională

Care este echipa etapei a patra în Liga Națională

În perioada 16-18 octombrie, Federația Română de Baschet a programat etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. FC Argeș Basketball, SCM U Craiova și BC Athletic Constanța și-au continuat seria victoriilor, în timp ce CSM Oradea a revenit cu succes, după două înfrângeri consecutive.

De asemenea, am avut un nou meci amânat, cel dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca. În acest condiții, iată care este echipa ideală a etapei.

1. KJ Jackson (CSA Steaua București)

Runda a patra s-a încheiat cu unul din derby-urile Capitalei: Steaua vs. Rapid. Trupa antrenată de Eugen Ilie a controlat jocul în cea mai mare parte a sa, dar a fost aproape de a pierde victoria printre degete pe final.

Jackson a contribuit pe deplin la succesul roș-albaștrilor (91-88), adunând 30 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, 5 intercepții și un capac, pentru un indice al eficienței de +33.

2. Michael Qualls (SCM U Craiova)

Un alt jucător ce a atins borna celor 30 de puncte marcate a fost Qualls. Baschetbalistul Craiovei a aruncat de 28 de ori la coș și a strâns 36 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și un capac.

Cele 32 de unități la eficiență ale jucătorului american i-au ajutat pe olteni să câștige în fața lui CSM Galați, scor: 72-61.

3. Andrei Mandache (CS Dinamo București)

După trei înfrângeri consecutive, Dinamo a obținut prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale. Duelul cu CSM Târgu Jiu nu a fost deloc ușor, iar scorul final a demonstrat acest lucru – elevii lui Șapera s-au impus la doar trei puncte: 94-91.

Unul dintre cei mai buni dinamoviști a fost Andrei Mandache, sportiv ce a avut următoarea linie statistică: 17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și +15 la eficiență. Veteranul român a reușit trei coșuri de la distanță și a înregistrat un procentaj excelent din acțiune: 67% (6/9).

4. Nikola Markovic (CSM CSU Oradea)

După câteva prestații nefaste, Markovic obține prima convocare în echipa etapei și demonstrează că, în continuare, rămâne unul dintre jucătorii periculoși ai Oradiei. În victoria cu BC CSU Sibiu, 81-66, baschetbalistul sârb a strâns 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +14.

Markovic a fost perfect de la linia de libere (3/3) și a ratat doar patru aruncări pe întreaga durată a jocului (6/10 – 60%).

5. Terrell Carter (CSA Steaua București)

KJ Jackson a fost omul meciului în disputa dintre Steaua și Rapid, însă fundașul american l-a avut alături pe conaționalul său, care a dominat în spațiul de trei secunde. În 28 de minute petrecute pe teren, Carter s-a remarcat cu 16 puncte, 17 recuperări, o intercepție, un capac și 20 de unități la eficiență.

Pivotul Stelei a reușit 10 din cele 22 de recuperări ofensive ale echipei sale și a obținut patru faulturi în succesul militarilor: 91-88.

Următoarea etapă începe vineri, 22 octombrie.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!