Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Care este echipa ideală a etapei a 13-a

Care este echipa ideală a etapei a 13-a

Anul 2022 a început cu șase jocuri din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În urma acestor partide, U-BT Cluj-Napoca și-a păstrat prima poziție în clasament, FC Argeș Basketball a încasat cea de-a patra înfrângere stagională, în timp ce CSM Miercurea Ciuc a obținut a doua victorie a sezonului.

Iată care este echipa ideală a acestei runde.

1. Andrej Magdevski (CSM Petrolul Ploiești)

CSM Ploiești, susținute din tribune de un public numeros, s-a impus în fața lui CSM Târgu Jiu cu scorul de 94 la 88 și a întrerupt o serie de 7 înfrângeri consecutive. Liderul prahovenilor a fost Andrej Magdevski, jucător ce a fost aproape de un nou triple-double.

Fundașul din Macedonia a adunat 10 puncte, 7 recuperări, 13 pase decisive și 2 intercepții în cele 34 de minute petrecute pe teren. Așadar, Magdevski a fost cel mai eficient baschetbalist de pe teren, cu un indice de +25.

2. Nikola Gajic (SCM Timișoara)

SCM Timișoara și-a revenit după eșecul din Cupa României și a câștigat cu ușurință pe terenul lui CS Rapid București: 61-79. Astfel, bănățenii se mențin între primele șase formații din Liga Națională.

Cel mai bun jucător al trupei învingătoare a fost Nikola Gajic, care a strâns 22 de puncte, 9 recuperări, 5 intercepții, o pasă decisivă și +23 la eficiență. Acesta a reușit patru coșuri de la distanță din nouă aruncări, având un procentaj de 44%.

3. Mihajlo Bogdanovic (CSM Miercurea Ciuc)

Elevii lui Laszlofy Botond și-au apărat terenul propriu și au trecut de CSM Galați cu scorul de 75 la 69. Principala armă ofensivă a harghitenilor a fost Mihajlo Bogdanovic, cu 26 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Sârbul a avut 10/12 la aruncările din acțiune, 3/4 la aruncările de un punct și 30 de unități la eficiență, fiind numit de redacția noastră MVP-ul etapei.

4. Elijah Stewart (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României nu a întâmpinat probleme pe terenul lui CSM Focșani și a câștigat la o diferență de 26 de puncte, 98-72, obținând a 12-a victorie în campionat. Fără Luca Colceag și Karel Guzman, care a fost eliminat în primul sfert, niciun jucător al alb-negrilor n-a evoluat mai mult de 25 de minute.

În aceste condiții, Elijah Stewart a reușit o prestație remarcabilă, adunând 23 de puncte, 9 recuperări, 2 capace și o intercepție, pentru un indice al eficenței de + 31. Americanul clujenilor a terminat cu 8/11 din acțiune (73%) și cu 5/5 de la linia de libere (100%).

5. Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Galben-albaștrii au început anul nou cu dreptul, reușind să se impună pe terenul lui FC Argeș Basketball, scor 86-77. Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Rareș Uță, care a impresionat în duelul cu fosta sa echipă.

Pivotul român a strâns 18 puncte, 7 recuperări și un capac în cele 19 minute petrecute pe teren. Cu 67% din acțiune (6/9) și 86% de la linia de libere (6/7), Uță a obținut 22 de unități la eficiență.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!