Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Care este echipa ideală a etapei a doua din LNBM

Care este echipa ideală a etapei a doua din LNBM

Etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin a avut loc în perioada 7-10 octombrie, când au fost programate șapte partide. S-au înregistrat patru victorii pentru oaspeți și trei pentru gazde, diferențele cele mai mari fiind la duelurile Rapid-CSM Petrolul Ploiești și CSM Oradea-CSO Voluntari.

Site-ul nostru a ales echipa ideală în această rundă, fiind vorba doar despre jucători străini în ordinea în care au avut loc meciurile:

1. Karel Guzman (U-BT Cluj-Napoca)

Cubanezul a ieșit la rampă în meciul care a deschis etapa, ajutând-o pe U-BT Cluj cu 18 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții în victoria de pe terenul lui FC Argeș, totul pentru un index al eficienței de 31 de unități și +25 la +/-.

Guzman a ratat două aruncări în tot meciul din acțiune, unde a terminat cu 8/10, având ceva probleme la linia de fault (1/4). O recuperare în plus ar fi însemnat primul double-double din cariera sa în cei trei ani petrecuți în LNBM.

2. Mark Ogden (CSM CSU Oradea)

Oradea s-a impus categoric în derby-ul cu Voluntari și o piesă foarte importantă în acest succes a fost Mark Ogden, acesta ieșind la rampă cu 20 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Americanul a încheiat cu 24 index-ul eficienței și +18 la +/-, fiind cel mai bun marcator al partidei.

Din interiorul arcului de cerc și-a continuat prestația bună în acest început de sezon (7/9), per total din acțiune având 8/12 la final, doar un singur jucător al bihorenilor aruncând la fel de mult. Meciul cu Voluntari i-a adus un career-high în Liga Națională prin prisma punctelor marcate.

3. Monyea Pratt (CSM Focșani)

Experimentatul american s-a evidențiat și cu Dinamo, duel în care CSM Focșani a produs surpriza și a reușit să câștige. Pratt a avut 20 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, totul pentru 28 index al eficienței și +14 la +/-.

O singură încercare ratată a avut din acțiune (7/8), ieșind în evidență mai ales cu cele 4 aruncări precise din 5 încercări de la distanță. Un singur jucător de pe parchet a putut să concureze cu Pratt la procentajele din acțiune după ce a avut minim 5 aruncări.

4. Nikola Gajic (SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara)

Obișnuit drept lider al bănățenilor, Nikola Gajic a semnat un nou double-double în campionat, cu cele 15 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții de pe terenul Lagunei București. El a evoluat toate cele 40 de minute ale disputei din Arena de Baschet, unde Timișoara a avut de muncit serios pentru victorie.

Cu 5/7 din acțiune a încheiat Gajic, având câte o ratare la două și la trei puncte, precum și 3/4 la libere, într-un final totalizând un index de 26 de unități la eficiență.

5. Tyler Stone (Rapid București)

MVP-ul acestei runde a fost de neoprit în ultimul meci, cel cu CSM Petrolul Ploiești, pe care l-a terminat cu double-double. Stone a totalizat 29 de puncte, 12 recuperări și 4 pase decisive pentru 38 index al eficienței și +31 la +/-.

Procentajul triplelor bune a fost cel care l-a scos în evidență dintre toți jucătorii, americanul terminând cu 6/7 din această zonă a terenului. Până în prezent el a încheiat în double figures fiecare meci oficial la Rapid București

Patru echipe dintre cele care au apucat să joace două meciuri au bilanț perfect, fiind vorba despre Rapid, U-BT Cluj și CSU Sibiu în conferința A, respectiv SCM Timișoara în conferința B.

*foto: Facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    eu unul i-as fi gasit loc si lui Casale:
    17p 10r 6a 3st 30ef 70%fg
    cifrele confirma ce s-a intamplat in teren, Casale a avut o prestatie dominanta, doar naivitatea si rotatia redusa a ciucanilor i-au impiedicat sa castige.

    cu 1 an în urmă (11.10.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cu siguranta
    la evidentiatii romani isi va gasi locul si Amedeo Casale, la inceputul articolului scrie ca prezentul aricol se refera doar la jucatorii straini

    cu 1 an în urmă (11.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!