Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Carldell Johnson a fost selectat în lotul echipei New Orleans Hornets

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
25.12.2011


Cardell Johnson îşi continuă cariera în NBA

Carldell Johnson, jucătorul care era cât pe ce să ajungă la CSM Oradea, a fost selectat în lotul de 15 sportivi ai echipei New Orleans Hornets şi va evolua alături de noua sa echipă în cea mai urmărită ligă de baschet de pe întregul mapamond. Sportivul ne-a anunţat, în cadrul aceste dimineţi, prin intermediul unui site de socializare că îşi va continua cariera la echipa ce activează în NBA.

Interesant este că în lot mai sunt alţi şase fundaşi clasici, iar titularul pe acest post Jarrett Jack, nu va evolua în primul meci din campionat deoarece a fost prins băut la All Star Game-ul de anul trecut. El este suspendat pentru primul meci din acest sezon competițional. Astfel, Johnson are şanse să primească mai multe minute împotriva celor de la Phoenix Suns.

Mai trebuie specificat faptul că Hornets au în lot doar doi pivoţi clasici şi alţi doi care pot evolua atât pe extremă cât şi pe pivot. Acest lucru este datorat, oarecum, faptului că echipa nu are patron, este în faliment şi este ţinută în ligă doar ca să nu scadă numărul echipelor. Formația din Louisiana are un manager general numit de NBA. Toate veniturile şi cheltuielile acestei echipe se împart între celelalte 29 de cluburi.

Courtney Fortson, jucător care a petrecut două luni la Steaua Turabo București, în sezonul 2010/11 a fost selectat de către Los Angeles D-Fenders de pe prima poziție a rundei a 5-a în Draftul NBDL. El a evoluat doar trei mintue în presezonul NBA pentru Los Angeles Clippers într-un meci din presezon, însă nu a făcut nimic din punct de vedere statistic. Fortson nu a fost reţinut în lotul formaţiei din NBA și va continua foarte probabil în NBDL.

În ceea ce priveşte partea financiară deocamdată nu se cunoaşte care este minimul plafon salarial din acest an pe care îl primesc jucătorii aflaţi la primul sezon în NBA, adică implicit Johnson. Însă putem să ne facem o idee uitându-ne peste plafonul minim salarial din ultimii doi ani: 457.588 USD respectiv 473,604 USD. Putem spune cu certitudine că jucătorul american primeşte peste 400.000 USD pe sezon, în medie apoximativ 30-35 de mii de dolari pe lună. Astfel este de înţeles de ce a refuzat oferta Oradiei.

Pe parcursul săptămânii viitoare Carldell Johnson ar putea fi urmărit în transmisiune directă la Dolce Sport în două partide. Programul este disponibil aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!