Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Carmen Tocală: "Din 2014 va fi obligatoriu să joci cu un junior în primul sfert"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.03.2012


Foto: Călin Uţa

Duminică dupămasă, preşedintele FRB a fost prezentă la decernarea premiilor speciale din cadrul Turneului Final U15 masculin şi feminin, desfăşurat săptămâna trecută la Ploieşti/Brazi. În cadrul festivităţii de premiere, Carmen Tocală a făcut un anunţ extrem de interesant: "începând cu anul 2014 echipele din Divizia A masculină de baschet vor fi obligate să evolueze cu un junior pe toată durata sfertului întâi".

La auzul acestui anunţ, copii prezenţi în Sala Sporturilor din Brazi au izbucnit în aplauze. Cel mai probabil această regulă va fi adoptată la Adunarea Generală care va avea loc pe 30 aprilie, la Bucureşti.

Preşedintele FRB a mai adăugat faptul că termenul de juniori se va referi la jucători sub 20 de ani, adică la generaţiile 1995, 1996 şi mai tineri. În acest caz Carmen Tocală crede că fiecare echipă prim divizionară va avea cel puţin trei juniori în componenţă.

8 comentarii la aceasta stire:
  • louisdarby13 :

    LA BRUTARIE....
    Ccarmen , LA BRUTARIE.........

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    tanti
    Tanti Tocala, "protectionismul" nu ajuta cu nimic! Doamne fereste sa bagi un junior (nu stiu de unde scoti 16 valorosi, cand in campionate puternice sunt putini astfel de juniori) si sa se accidenteze la un contact mai dur cu jucatori "seniori" aflati la maxim de putere de concentrare si de efort (adica la inceputul jocului). Si ce obtii: o sa cresti 16 puslamale cu ifose ca joaca in divizia A si care cer bani multi, in loc sa-si obtina locurile in echipe prin concurenta si munca serioasa. Chiar nu se observa ca nu a aparut niciun jucator roman demn de a fi remarcat de cand s-a bagat regula cu romanul in teren ? Sunt cativa jucatori tineri si aceia sunt oricum aceeasi care urmau sa confirme. Astept calificarile alea minune la campionatele europene si mondiale cu care eram amenintati si pe urma cred ca se mai pune vorba de experimente.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    pai nu-i mai simplu
    Pai nu-i mai simplu asa, sa votezi o regula in adunarea generala si sa te uiti mandru in oglinda cum dezvolti tu baschetul autohton.
    In loc sa gaseasca o solutie pentru un campionat eficient intermediar in care sa se faca trecerea de la terminarea junioratului la seniori ( intre 18 si 22 ani), FRB expune niste juniori nu numai fizic cat si mental; esecurile personale ale juniorilor in fata unor jucatori maturi, puternici si experimentati isi vor pune amprenta pe toata cariera lor, unii poate chiar vor renunta iar cei care nu vor renunta se vor imbata cu apa rece ca sunt mari jucatori de prima liga
    Totul e pe dos...

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • Erasmus :

    opinie
    Eu nu sunt asa de vehement in privinta deciziei doamnei Tocala. In ultimii ani salile de baschet sunt pline; ceva se misca. Sigur, nu vom avea juniori de valoare peste noapte dar trebuie inceput cumva. Sunt sporturi dure, de contact, unde juniorii joaca (nu avem jucatori straini ca la baschet, numerosi ,ca sa suplinim lipsa celor autohtoni-vezi rugby). Daca e valoros el va rezista mental si fizic. Daca e labil..renunta, care e problema ???..se pierde un jucator slab. Pe noi in viata de zi cu zi nu ne intreaba nimeni in concurenta pe care o avem, fiecare pe linia lui profesionala, cati ani avem, daca suntem tari psihic etc; trebuie sa razbim, nu ?? In sport de ce ar fi altfel, nu sunt profesionisti in curand (in alte sporturi sunt deja ) ? Vlahovici sarbul este expus in acest sport ? Gutoaia e expus inutil ? (din ce imi vine in minte la repezeala).
    Trebuie incercat ceva; decat asteptare si lamentare orice incercare de a impinge lucrurile mi se pare salutara.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • petrache :

    suport
    Dacă nu au şansa să se afirme juniorii nu vor apuca niciodată un loc de titular în orBECALIala asta stupidă pentru rezultate de moment cu orice preţ, de cele mai multe ori plătite din bani publici. Mai ales dacă e pe bani publici, finanţarea trebuie să se îndrepte către interesele pe termen lung ale celor care finanţează, adică comunităţile locale. Aşadar, dacă vrem ca baschetul să aibă viitor, io zic că e mai bine să dai banii unui junior talentat, decît unui sârb expirat cu probleme la mansardă (cal verde sau sârb deştept nu există, cum se pare că bine zice o vorbă din bătrâni). Uitaţi-vă la ultimele incidente de la meciul CSM Oradea-Gaz Metan Mediaş şi o să-mi daţi dreptate (Tomeliac, Zigheranovici)

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • uclujnapoca :

    petrache
    Imi zici si mie 4 juniori talentati ?

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    pensionari
    de ce sa nu bagam si un pensionar in prima echipa?

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    Erasmus
    Sunt de acord ca cei care nu rezista psihic, pot sa fie oricat de talentati, nu au ce cauta in sportul de performanta. Dai exemplu de viata de zi cu zi dar eu nu cred ca noi, muritorii de rand, ne-am angajat la varsta de 18-19 ani. Iar daca a fost cazul sunt sigur ca nu am avut prea mari raspunderi, acestea venind cu timpul si cu experienta . Asa vad si aici. Mi se pare pertinenta regula de a avea 1, 2, 3 juniori in echipa. Ca sa extrapolez la viata de zi cu zi consider ca acesti juniori sunt acei angajati de la varste fragede (18-19 ani). Dar in momentul in care il impui ca titular este ca si cum un angajat la aceiasi varsta frageda i s-ar da functie de conducere. Neavand experienta necesara in majoritatea covarsitoare a cazurilor dau gres.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!