Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Carmen Tocală îl laudă pe Mihai Silvășan: „Sunt convinsă că nu exista o alegere mai bună”

Carmen Tocală îl laudă pe Mihai Silvășan: „Sunt convinsă că nu exista o alegere mai bună”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat miercuri, 31 ianuarie, confruntarea cu Gran Canaria, scor 113-111, și astfel poate să termine sezonul regulat al EuroCup pe poziția secundă a grupei B.

Formația ardeleană a ajuns la un bilanț de 13-4, fiind condusă de pe margine de Mihai Silvășan, care a devenit recent și antrenorul naționalei României. Cu ocazia victoriei din Spania, Carmen Tocală, președintele FRB, a oferit o declarație pentru Agerpres, în care l-a lăudat pe tehnicianul alb-negrilor, spunând că este unul din cei mai buni antrenori europeni:

„Nu e doar un rezultat extraordinar, ci şi o evoluţie cu totul extraordinară a unor jucători precum Emanuel Căţe, Mihai Măciucă, cu o prestaţie extraordinară, sau David Lăpuşte, jucători care au crescut de la meci la meci. Având meciuri internaţionale, evident că valoarea creşte. Mihai Silvăşan, într-o perioadă scurtă, a ajuns antrenorul naţionalei, iar prestaţia este cu adevărat excepţională. Şi nu e vorba doar de faptul că va aduce un plus la echipa naţională. Mihai Silvăşan îşi pregăteşte foarte atent fiecare meci, ştie exact ceea ce fac şi ce nu fac jucătorii, analizează fiecare jucător în parte, ştie care sunt carenţele şi care sunt plusurile fiecăruia, ştie să le speculeze. Eu sunt convinsă că nu exista o alegere mai bună decât Mihai Silvăşan. Este unul dintre cei mai buni antrenori europeni, dovadă meciul cu Gran Canaria, câştigătoarea trofeului de anul trecut. Meci în care au excelat trei jucători români foarte buni. Dacă ei câştigă EuroCup au şanse mari de a merge în Euroligă. Şi eu cred că este deja o echipă care este recunoscută în Europa.”

De altfel, recent, într-un interviu acordat DC Sport, Tocală a justificat decizia de a-l numi pe Mihai Silvășan în funcția de antrenor principal al naționalei de seniori a României:

„Pe Mihai Silvășan îl așteptăm de câțiva ani buni. Cred că a început în 2017, 2018. Nu cât ca antrenor să crească, pentru că este cel mai studios antrenor pe care eu l-am văzut, cât să înțeleagă, să aibă echilibrul între știință și cunoștințe și ceea ce exprimă el pe teren. A mai avut situații în care a fost exploziv în competiții internaționale. Dar îl recomandă atitudinea, îl recomandă rezultatele pe care le are în competițiile internaționale la club, îl recomandă modestia și faptul că a fost totuși căpitanul echipei naționale. Iată că este pentru prima dată când se întâmplă ca un căpitan al echipei naționale să fie antrenor de marcă la echipa campioană. De foarte puține ori în istorie s-a mai întâmplat, poate în istoria Greciei. La noi a fost Dan Niculescu care a mai antrenat, dar nu la acest nivel și Costel Cernat, însă nu la nivelul de echipă campioană, prezentă în competițiile europene și cu 8 meciuri consecutive câștigate. Silvășan e un om foarte serios. Are scouting permanent la fiecare meci pentru toți jucătorii pentru că Clujul trebuie să se apere împotriva lor și atunci trebuie să îi știe pe toți.”

Mihai Silvășan a ajuns recent la 300 de victorii ca antrenor principal al lui U-BT Cluj-Napoca. Pe plan european, tehnicianul ardelean are un bilanț de 61 de victorii și 42 de înfrângeri în FIBA Europe Cup, Basketball Champions League și BKT EuroCup.

*foto: Facebook – Carmen Tocală

5 comentarii la aceasta stire:
  • 'mpepo :

    Laude
    Eu cred că aprecierea și cuvintele de laudă adresate de Carmen Tocală lui Mihai Silvășan sunt sincere și corespund adevărului. Antrenorul lui U-BT a progresat vizibil, atât din punct de vedere teoretic ( pare că este la curent cu tot ce e nou în baschet), cât și practic ( vezi doar ucenicia acceptată cu înțelepciune pe lângă Duško Vujoševic). Pasiunea cu care își face meseria a depășit uneori limitele și s-a manifestat de-a dreptul coleric în timpul unor meciuri. Dar și aceste ieșiri au fost mai rare în ultimul timp. Este tânăr, ambițios, are calități de tehnician și toate atuurile să devină un antrenor de clasă. Să nu uităm faptul că a avut norocul să înceapă antrenoratul fără pic de experiență la o echipă cu pretențiile lui "U". Și se pare că încrederea a fost răsplătită. Și eu cred că a fost cea mai bună alegere numirea lui Silvășan ca antrenor al naționalei României.

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • Rapid București Bruce :

    AUR
    A trecut doamna baschetului românesc la AUR? O declarație mai mult decât populistă. Ma întreb dacă mai venea această declarație dacă Silvașan nu devenea selecționer. Antrenorul lui U BT, într-adevăr, a arătat un progres major, e a doua campanie europeana dusă la un nivel înalt. Dar de aici la unul dintre cei mai buni antrenori europeni e cale lungă. Sunt minim 16 mult peste în Euroligă. Vreo 3-4 liberi, plus alții din Eurocup și BCL. Să nu înțelegeți greșit, Mihai Silvașan merită multe aprecieri pentru ce a făcut în ultimele sezoane. Dar declarația doamnei e mult prea deplasată.

    cu 3 luni în urmă (02.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    SOS
    Oare a țipat în timpul discursului ? :)
    Mai știe cineva cum l-a prezentat pe ultimul fost selecționer ? Na, că am uitat cum îl cheamă...

    cu 2 luni în urmă (02.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sau
      ultimul, sau penultimul... nu cumva toti au fost cea mai buna alegere ? Parca asa ne spunea de fiecare data. Nimic nou sub soare...

      cu 2 luni în urmă (02.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Stati Asa
    Pana vine Karl Malone cu dezaprobul si cu argumentele pentru CoAch H'Akeem the Dream, atunci o sa stim clar cine e cel mai bun antrenor roman la ora actuala.

    cu 2 luni în urmă (02.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!