Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Baciu este noul jucător al celor de la CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
26.06.2019

Cătălin Baciu este noul jucător al celor de la CSM CSU Oradea

catalin baciu oradea

Cătălin Baciu este noul jucător al celor de la CSM CSU Oradea. „Bobo” Baciu a jucat în stagiunea precedentă la SCM Timișoara și face acum pasul către campioana României.

Baschetul de 2m14 a avut în sezonul precedent medii de 5.9 puncte, 4.0 recuperări (1.3 ofensive), 0.4 intercepții și 0.4 capace în 14:03 minute pentru 8.6 la eficiență în culorile trupei de pe malul Begăi, acolo unde a stat mult timp în umbra la Vladan Vukosavljevici.

Originar din Cluj-Napoca, Baciu (în vârstă de 30 de ani) a jucat la Clemson Tigers între 2008 și 2012, în NCAA Division I. Și-a început apoi cariera profesionistă la U-BT Cluj, acolo unde a jucat timp de 4 ani, pentru ca apoi să treacă la CSM Steaua Eximbank, unde a jucat două sezoane. În total, el a strâns 243 prezențe în Liga Națională, respectiv 27 în Cupa României și are medii pe carieră de 6.5 puncte, 3.6 recuperări (1.4 ofensive), 0.6 capace și 0.3 intercepții pentru +8.3 indice la eficiență.

La Oradea, Bobo Baciu va fi din nou coleg cu Dragan Zekovic, alături de care a jucat o finală LNBM în sezonul 2017/2018.

În schimb CSM CSU Oradea se desparte de fostul pivot al naționalei Bogdan Țibîrnă, unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului bihorenilor.

*foto: sportpictures.eu

9 comentarii la aceasta stire:
  • marauder :

    marauder
    Fac astia echipa la Oradea, meserie de meserie, vor mai veni surprize placute.

    cu 4 ani în urmă (26.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mai bun
    decat Tibarna, oricum...
    Si mai valid fizic

    cu 4 ani în urmă (26.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      oricum..
      poate ajuta mult mai mult decat Tibarna...care in ultimul an a fost accidentat si in ultimii a fost pe o panta descendenta. cred ca varful de forma Tibarna l-a atins in 2014 cand s-a jucat finala cu Asesoft si era rezerva lui Sean Denison...

      cu 4 ani în urmă (26.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    ...
    Numarul celor care vin de la U sporeste, cum de alfel a anticipat Achim . Iar perioada de transferari este numai la inceput, urmeaza Torok, poate Dykes sau amandoi ? Oricum oradenii in ultimii ani si-au rezolvat cca o treime din problemele de lot pe filiera UBT, bravo lor, nu degeaba sunt campioni !

    cu 4 ani în urmă (26.06.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Achim...
      nu stiu daca se referea la cei care au jucat la Cluj de-a lungul timpului sau in ultimul an..de Torok ma indoiesc ca va semna cu noi, mai ales daca pleaca VM sigur ar trebui sa ramana... nu stiu nici daca a fost ofertat si el si Diculescu cum se scrie pe aici. cam multi romani, zic eu... ca sa ce? in ultimul an au fost jucati Bobe, Fometescu si Gicu.. si cum toti trei raman si a mai venit si Baciu..

      cu 4 ani în urmă (26.06.2019)
    • bulcul:

      .
      Nu vad de ce l-am mai lua pe Torok, cand avem deja 3 jucatori pe 4-5, si nu mai avem nevoie neaparat de romani. Sper ca ramane si Barnette... Dykes e o utopie. Nu ca nu s-ar incadra, din punctul meu de vedere, ci nu cred ca ar accepta el vreo oferta din partea Oradiei - daca s-ar face.

      cu 4 ani în urmă (26.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    subscriu...
    ma gandeam si eu la Bernette, ca e pe placul lui Achim.. de asemenea la desele vizite in Oradea anul acesta ale lui Zeno..

    cu 4 ani în urmă (26.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    bine ai venit Catalin!!!
    mult succes!!!

    cu 4 ani în urmă (26.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Baciu
    Cu siguranta ca este mai bun si mai eficient decat Tibarna, si eu cred ca va fi un plus pentru Oradea.

    cu 4 ani în urmă (29.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!