Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Baciu la cel mai eficient joc în Liga Națională

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.11.2012

Cătălin Baciu a realizat cea mai solidă partidă din punct de vedere statistic în scurta sa carieră la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin. Pivotul de 24 ani a realizat acest lucru în victoria lui U Mobitelco Cluj, scor 71-60, asupra Timbei Timișoara.

Titularizat pentru a doua oară în angrenajul formației pregătităte de către Niksa Bavcevic, centrul de 2.12 metri a avut 4/6 la aruncările din acțiune, respectiv 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 10 puncte. A adăugat 8 recuperări (patru ofensive), o intercepție și a pierdut posesia mingii de patru ori în 25 minute de joc.

Baciu a terminat cu un indice de 13 la eficiență, respectiv cu 8 la categoria +/-. Astfel, Cătălin a stabilit recorduri personale în campionat la eficiență și recuperări (unde și-a egalat cea mai bună performanță).

În cele șapte partide jucate în campionat, Baciu are medii stagionale de 17:32 minute cu 7.0 puncte, 5.0 recuperări și 7.6 la eficiență cu 1.7 la +/-. De asemenea, are procentaje de 57% la aruncările din acțiune, respectiv 60% la linia de pedeapsă.

Foto: Andor Marton 

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Baciu
    Ieri a jucat rezonabil, peste ce joaca de obicei si a fost prezent in toate fazele. DIn pacate este unicul pivot care il avem deoarece Todorovici nu are nici o treaba cu sportul asta, daca nu ii in spatiul de 3 secunde sigur o sa arunce pe langa inel.... Cred ca este timpul ca echipa sa ii gaseasca inlocuitor pentru ca un pivot putin peste statutul de mediocru avem in persoana lui Baciu asa ca este necesar unu cu experienta pentru ca Baciu este totusi la inceput de drum si inca mai are de invatat! Todorovici a fost faultat pe final pentru simplu motiv ca rateaza liberele ..... Halik care poate si el juca pivot este accidentat la umarul stang si refuza cutitul..... si Nikolov joaca cu brau si fara el scoate niste grimase cand intinde spatele de zici ca acuma, acuma vrea sa iti dea in cap.... pana mea, ar trebui sa numeasca echipa asta "U" Mobitelco BT INFIRMERIA Plina.....

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    2.12 sau 2.17
    problema pivot: nici o problema, phil jones nu a fost tinut la minnesota timberwolves iar terrence roberts e disponibil :))))...sau putem sa ii oferim o reintoarcere in basket lui greg oden :))))))))))

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @highflyer
    Terrence Roberts, ar fi o optiune interesanta :D dar nu cred ca mai vine el in Romania..... Phil Jones.... pai nu avem unu in persoana lui Todorovici.... inlocuim doua maini stangi cu doua maini ciunge sau invers..... Cred ca si Cristescu se descurca mai bine decat Todorovici......

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    cristescu
    deci sa ii propunem sa faca un schimb de locuri... sa intre in teren el, iar Baciu sa stea in tribuna si sa se intrebe de ce il plateste pe acest mare si bleg pivot?

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Cred ca nu ai inteles, era vorba de Todorovici..... Baciu, joaca bine pentru varsta lui si pentru lipsa lui de experienta .... Inca nu cred ca s-a inventat super baschetbalistul din nascare desi Flavius Lapuste asa considera...... Oricum nu cred ca la altitudinea lui se poate misca la fel de repede cu misca Wright....

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cluj
    mie sincer si nakic mi se pare foarte slab, sper ca in iarna nakic si todorovic sa fie inlocuiti cu niste jucatori mai buni

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    hell
    am scris gresit doar,la Todorovici ma si gandeam, m-am grabit! chiar am obs si eu meciul mai bun facut de Baciu!

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Chiar m-am gandit ce ai cu el :D in conditiile in care ii mult peste Todorovici

    @zol21 intradevar si Nakic ii varza rau de tot

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    @zol21
    nu prea cred ca vor fii inlocuiti! am vazut o inertie in mentinerea jucatorilor care nu satisfac si anul trecut!

    cu 11 ani în urmă (09.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!