Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Baciu rămâne în lotul lui CSM Oradea pentru încă un sezon

Cătălin Baciu rămâne în lotul lui CSM Oradea pentru încă un sezon

CSM CSU Oradea a anunțat în cursul zilei de miercuri, 21 iunie, prelungirea înțelegerii lui Cătălin Baciu, pivotul urmând să se regăsească și în 2023/2024 în lotul vicecampioanei României.

Baciu a prins 39 de meciuri pe plan intern pentru orădeni în sezonul 2022/2023, dintre care 35 au fost în Liga Națională și 4 în Cupa României. Mediile lui din campionat au fost de 5.5 puncte, 3.9 recuperări și 0.7 capace în 12 minute pe meci, în vreme ce aportul din Cupă a devenit mult mai scăzut, drept urmare și mediile de 0.8 puncte și 2.0 recuperări în nici 5 minute pe partidă.

În plus, pivotul în vârstă de 34 de ani i-a ajutat pe bihoreni cu 4.7 puncte, 1.9 recuperări și 0.4 capace în aventura din FIBA Europe Cup, unde a avut 60% procentaj la nivelul aruncărilor.

Jucătorul înalt de 2.14 metri a ajuns la Oradea în 2019, de atunci reușind să obțină două medalii de argint și una de bronz în Liga Națională. În plus, și-a trecut în cont o SuperCupă, a bifat trei calificări în finala Cupei României și a obținut medalia de bronz în FIBA Europe Cup, după cum notează csmoradea.ro.

Înainte să vină în Bihor, Cătălin Baciu a evoluat în Liga Națională pentru U-BT Cluj, Steaua CSM EximBank București și SCM Timișoara. Până să debuteze în prima ligă, pivotul a petrecut patru ani în NCAA, la Clemson Tigers.

CSM Oradea îi are confirmați pentru stagiunea următoare, până la această oră, pe Kris Richard, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan, Luca Năstruț și pe antrenorul Cristian Achim.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    "Welcome to Constangeles, Rolli Torok" ??

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023) Raspunde
  • andreea3w0 :

    ..
    Din păcate, cel de mai NEtamut adversar:(…A fost un jucător bun, dar in sezonul acesta, Baciu nu a demonstrat mai nimic…oare v-a ajuta la obiectul Oradeiei din sezonul viitor? Rămâne de văzut.

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023)
    • andreea3w0:

      ..
      Scuzați greselile.

      cu 10 luni în urmă (21.06.2023)
    • Ricardo:

      Baciu
      Puteți sa-l criticați, uneori merita dar mereu a fost și este un jucător care da totul pe teren care întra cu multa energie și chiar din pct de vedere tactic este un autohton peste media campionatului! Dacă Torok a preferat Constanța asta nu înseamnă nimic altceva decât un proiect foarte serios acolo ... dar dacă Torok alege Rapidul?

      cu 10 luni în urmă (21.06.2023)
    • andreea3w0:

      Ricardo..
      ...nu critic, a fost un jucator foarte bun..a facut multe meciuri frumoase, inclusiv la echipa nationala, dar, din pacate, cred ca acelea vor ramane doar amintiri. In sezonul care abia s-a terminat, nu am auzit o data vreo stire "bomba" despre el (in sensul ca a adus un procentaj maret echipei etc.). Pentru o echipa ca Oradea si desigur, pentru asteptarile pe care le are conducerea/fanii, Baciu este aproximativ ca o fantoma...nu este un jucator de "top" si personal, nu consider ca va ajuta procentual la victorii. Da, este inalt si stie sa bage cat de cat mingea in cos pe 2 pasi....dar, cam atat.

      cu 10 luni în urmă (22.06.2023)
    • CSM CSU Oradea VMM:

      @
      Incep prin a mentiona ca urmaresc de aproximativ 2-3 ani site-ul si comentariile de aici.
      Si mi-a luat ceva sa intervin si sa fac acest prim comentariu.
      Sunt de acord cu Ricardo in ceea ce priveste ambitia si energia lui.
      In ceea ce priveste jocul, eu zic ca sezonul acesta a demonstrat destul de mult. Uitati-va doar la meciurile in care s-a pus accent pe jocul lui, ca a terminat si ca indici in primii 4-5 de la CSM.
      In general e jucat fiind mare pe scheme la blocaj, creare de culoar and so on. Cum vrei atunci sa joace fara minge ?:)
      Daca e jucat, atunci merge bine . In general, daca e pe pick&roll merge bine.
      + defensiv iar isi face treaba bine, si a fost singurul care s-a putut bate cu pivotii adversi.
      Eu unul zic ca depinde de strategia lui Achim, si daca il joaca bine, o sa isi faca treaba + nu uitati de rotatie si de necesitatea romanilor pe teren.
      Numai bine tuturor.

      cu 10 luni în urmă (22.06.2023)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    Torok
    E ca si semnat la Constanta care isi propune lucruri mari atat la echipa masculina, cat si la feminin, unde au semnat cele mai bune romance. Marginean, Ghizila, Parau, Orban, Podar. Vestea cu Baciu la Oradea inseamna ca Torok clar nu va mai ajunge la ei.

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Aceleasi fixisme, aceleasi greseli colosale de constructie de lot la jucatorii romani. Nu stiu un suporter din Oradea care sa nu ofteze cand il vede la marginea terenului ca sta sa intre. Si daca au ales intentionar Baciu in loc de Torok, pot sa se spele pe cap cu banii, iti gasesc 2 copii in parcul Muncitoresc care joaca mai bine pe gratis. Chiar nu inteleg cum poti sa te uiti la tot sezonul trecut al lui ca si conducator de club si sa zici "da frate, omu asta mai merita un contract."

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Probabil
    Nu vor sa arunce cu bani prea multi pe romani si vor lua straini mai scumpi. Sau cine stie.. eu zic ca stau subtire la romani doar cu Bobe si Kris. Nu poti sa ai pretentii de la Nastrut si Vescan cand i ai bagat 5 min pe meci anu trecut

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    pareri
    Ca si suporter la lui U nu sunt indreptatit sa fac comentarii la adresa altora, intrucat nu e tocmai corect, dar consider ca daca nu fac comentarii ironice nu ar trebui sa supar. Asadar, Baciu nu are un joc ce sa faca furori, dar e util, fiind roman, inalt, disciplinat cu un joc sub caciula destul de eficace, inclusiv la libere, credeti ca Torok e....mult mai special? Mai era o sansa, sa-l fi luat pe Kuti.

    cu 10 luni în urmă (21.06.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Torok e la ani lumina de baciu.

      cu 10 luni în urmă (22.06.2023)
    • Ricardo:

      Baciu
      Niciodată nu am zis ca Baciu este un mega jucător! Cu asta am vrut sa fie clar ca nu il laud ...
      Acum sa vedem și părțile pozitive:
      În duelurile cu pivoți înalți este suficient de combativ.
      În multe momente întra de pe banca cu multa energie aducad puncte ușoare.
      Bun defensiv ...
      Bun și la pick & roll când este pus în valoare de pg.

      cu 10 luni în urmă (22.06.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!