Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Baciu și Laci Lazăr, prestații consistente în partidele împotriva lui CSM Miercurea Ciuc

Cătălin Baciu și Laci Lazăr, prestații consistente în partidele împotriva lui CSM Miercurea Ciuc

Cătălin Baciu și Laci Lazăr au reușit prestații solide în partidele împotriva lui CSM Miercurea Ciuc. 

Harghitenii s-au despărțit de curând de Dainius Chatkevicius și nu mai au niciun jucător clasic de poziția 5 în lotul cu care vor aborda acest final de sezon. De acest lucru au profitat din plin Baciu și Lazăr, ambii posibile soluții pentru naționala României. 

Jucătorul lui CSM Oradea a terminat partida împotriva lui Miercurea Ciuc cu 25 puncte (12/14 din acțiune și 1/2 la libere), 14 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive și 2 capace, dar și 3 posesii pierdute pentru un indice de 37 la eficiență și unul de 18 la +/-. În urma acestei prestații, baschetbalistul cu o înălțime de 2,14 a stabilit noi recorduri personale ale carierei la puncte, recuperări și eficiență. 

Laci Lazăr, a fost folosit aproximativ 24 de minute în partida dintre SCM Timișoara și Miercurea Ciuc. Baschebalistul cu o înălțime de 2,10 a profitat din plin de timpul petrecut pe teren și a încheiat partida cu 20 puncte (8/12 la din acțiune și 4/5 la libere),  6 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive și 2 capace cu o posesie pierdută pentru un indice de 24 în dreptul eficienței și unul de +3 la +/-.

În ultimul duel direct, cei doi nu au fost o parte la fel de importantă în planurile tactice gândite de Dragan Petricevic și Cristian Achim. Lazăr a jucat aproximativ 10 minute și a reușit o recuperare și o pasă decisivă, dar nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce Baciu a reușit o pasă decisivă, dar a și pierdut posesia mingii în cele 2:21 minute petrecute pe teren. 

*foto: facebook CSM Oradea