Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: "Cei de la Mureş nu au făcut decât să mă motiveze de 3-4 ori mai mult"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.12.2011

Un singur meci este programat pentru duminică, 12 decembrie, însă o partidă care se anunţă să valoreze cât alte trei la un loc. BC Mureş Târgu Mureş se deplasează la Brazi acolo unde va întâlni vicecampioana României, pe CSU Ploieşti. Jocul contează pentru etapa a 13-a a Diviziei A la baschet masculin şi va debuta la orele 20:00, fiind transmisă de către Digi Sport.

Înaintea jocului Total Baschet a luat legătura cu Cătălin Burlacu, cel mai bun jucător român pe luna noiembrie. Căpitanul prahovenilor a vorbit despre confruntarea cu echipa mureşeană, despre duelul cu Virgil Stănescu, dar şi despre dorinţa adversarilor ca el să fie suspendat pentru jocul de duminică seară. Burlacu este e părere că meciul nu are o favorită, iar duelul cu Stănescu va fi unul extrem de interesant deoarece el iubeşte "meciurile cu miză importantă şi cu adversari care ştiu baschet". Referitor la declaraţia lui Cornel Lungu, pivotul originar din Iaşi afirmă că a fost o decizie neinspirată din partea conducerii mureşene pentru că acest lucru l-a motivat de 3-4 ori.

Ce părere ai despre BC Mureş ? Cum vezi confruntarea de duminică seară ?

BC Mureş este un adversar respectabil cu nişte jucători de calitate. Tot timpul mi-a făcut plăcere şi am fost motivat când am jucat împotriva unor jucători care joacă baschet, nu streetball, nu run and gun. Mă văd cu cel mai bun prieten al meu din baschet, Virgil Stănescu şi sunt de părere că va fi o confruntare pe măsură. Ei au suferit pe parcursul acestui an la capitolul omogenitate. Sunt într-o postură în care nu pot decât să îmi doresc victoria, să reparăm înfrângerea de la Sibiu şi să rămânem cât mai aproape de locul 1.

Cum vezi duelul cu Virgil Stănescu ?

Duelul va fi unul echilibrat în care cel mai proaspăt fizic şi cel mai concentrat va avea câştig de cauză. Nu numai noi doi suntem pe teren, sunt echipele de start, sunt băncile care pot schimba soarta unui meci. În principiu sunt pozitiv în ceea ce mă priveşte. Iubesc, ador meciurile cu miză împotriva adversarilor care ştiu baschet. E mult mai satisfăcător.

Putem vorbi despre o favorită înaintea confruntării ?

Nu este o favorită. Noi cred că avem un plus pentru că am ştiut de fiecare dată se ne revenim după fiecare palmă primită pe ici, pe colo.

Bănuiesc că ai aflat despre memoriul depus de BC Mureş. Cum comentezi acestă acţiune din partea mureşenilor ?

Nu vreau să comentez nişte copilării. Era mult mai inteligibilă situaţia în care ridicau capul sus şi veneau mult mai pozitiv, la modul că nu vrem nimeni să fie suspendat. Dacă ei pornesc cu atitudinea de a câştiga acest meci, trebuiau să vină simplu şi clar să spună că nu vrem să fie nimeni suspendat, vrem să câştigăm cu toată lumea în teren, să nu fie niciun dubiu. Cu tot respectul e ceva copilăresc. Nu mi se pare o atitudine de campion sau de învingător această mişcare pe care a interprins-o Lungu. Am vorbit şi cu Virgil Stănescu a dorit să nu discute pe această temă, pur şi simplu a ridicat din umeri. Cei de la Mureş nu au făcut decât să mă motiveze de 3-4 ori mai mult, crede-mă. Şi asta o spun din suflet. Mutarea asta nu a fost inspirată din partea conducerii. Este o chestie de frustrare care o arăţi înainte de a lăsa echipa să luptă. E o dovadă de slăbiciune. Dacă tot ai o echipă în care ai făcut o investiţie solide, cu 4-5 români şi străini de calitate, nu ai avea motive să îţi fie frică. Vom vedea mai multe după meci însă sunt mai mult decât motivat pentru această seară.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    apropo de motivare
    Draga Burlacu daca ceea ce ai aratat in meciul cu Muresul a fost motivare de 3-4 ori mai mare ca de obicei atunci tine-o tot asa dragule.

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rady :

    haha
    in locul lui nu jucam si macar nu ma mai faceam de rusine

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    noroc pe noi !!!
    noroc ca tzaranul nu a fost suspendat si am batut "pe bune" ca ne sareau toti in cap ca am castigat fara burlacu pe teren !!!
    f-iu my friend si multa multa motivare pe viitor !!!

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    :)))))))))))
    wow ce supermotivat a jucat, wow wow wow ;)

    cu 12 ani în urmă (11.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!