Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu, despre prestația jucătorilor români: „Au evoluții oscilante, dar trebuie susținuți și încurajați”

Cătălin Burlacu, despre prestația jucătorilor români: „Au evoluții oscilante, dar trebuie susținuți și încurajați”

U-BT Cluj-Napoca a învins CSA Steaua cu scorul de 96 la 69, datorită unui sfert secund de excepție. 

Cătălin Burlacu, antrenorul lui CSA Steaua, a tras concluziile acestei înfrângeri. Burlacu susține că este normal ca echipa sa să aibă o cădere din cauza antrenamentelor mai intense pe care le-a efectuat în ultima perioadă, însă nu se arată îngrijorat, momentan, de acest aspect. 

A fost un meci disputat până într-un anumit punct în care mă așteptam ca echipa să reacționeze în modul în care a reacționat...venim după o pregătire la munte. Am încercat să ofer minute la toți jucătorii și mă bucur pentru evoluția lor. Mergem mai departe. Îi urez succes echipei din Cluj atât în campionat cât și în cupele europene și sper ca echipa mea să evolueaze din ce în ce mai constant de la meci la meci. 

Referitor la evoluția jucătorilor români, care au fost creditați cu multe minute, Burlacu a spus: 

Sunt evoluții oscilante, majoritatea sunt foarte tineri și își doresc să joace, însă au și unele momente de deconectare, poate pe alocuri lipsă de curaj, lipsă de decizie, dar trebuie susținuți și încurajați. Trebuie să le acord în continuare minute, mai ales împotriva echipelor împortante cu o infrastructură serioasă și probabil atunci o să avem o nouă generație care poate să răspundă pozitiv la nivel european. 

Despre starea medicală a lui Radu Vîrnă, jucător care a părăsit terenul accidentat: 

A suferit o contractura la gamba, nu e o accidentare gravă, dar nu cred că e o accidentare venită după o perioadă de pregătire bună, să zic așa, între ghilimele.

*foto: facebook Steaua București Baschet

 

 

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • alexandrupopescu :

    “Le-am oferit jucătorilor români minute”
    Draga coach Cătălin Burlacu, îmi permit sa comentez 2 lucruri foarte importante după această partidă disputată cu Clujul, chiar din spusele dumneavoastră :
    1. “Venim după o pregătire de la munte “ - din câte știu eu o perioadă de pregătire organizată corespunzător nu poate dăuna sub nicio forma echipei, ba din contră ar fi trebuit să se vadă astăzi pe teren rezultatele pregătirii, clar nu s-a văzut nimic!
    2. “Am încercat să ofer minute tuturor* jucătorilor români” - un subiect destul de sensibil, nu e prima dată când se întâmplă, am observat asta mai ales în meciurile grele (contra primele trei clasate), nu puteți spune că “Ați încercat să le oferiți minute jucătorilor români”, puteți spune în alt mod, vizibil, după această partidă, ar suna cam așa : Străinii nu au vrut să mai joace/ sau poate nu au mai avut chef, i-am băgat pe români sa joace ultimul sfert! Întrebarea mea este : Ce să joace coach? Cu clujul ? Ce nu au putut străinii? Așa vreți să îi creșteți pe români? :)))) e amuzant, poate greșesc eu dar am mai văzut un meci aproape asemanator acum o lună cred, doar că diferența era mai mică, 20 și ceva :))). Mult succes cu pregătirea jucătorilor pentru următoarele meciuri!

    cu 4 ani în urmă (01.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!