Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „E o strategie, un schimb de tip Putin-Medvedev”

Cătălin Burlacu: „E o strategie, un schimb de tip Putin-Medvedev”

Amânarea alegerilor FRB pentru 14 mai, informaţie oferită în exclusivitate de baschet.ro şi apoi confirmată de comunicatul Consiliului Director, nu l-a surprins pe fostul internaţional român Cătălin Burlacu.

Burlacu, unul dintre cei cinci candidaţi la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei, a explicat într-un interviu acordat playsport.ro că se fac jocuri de culise:

„Au făcut modificări de statut. În ce sens, au redus numărul de votanți de la 28O la o sută și un pic, cluburile afiliate sunt la număr de 280, au venit cu niște criterii absolut aberante. De exemplu, dacă n-ai participat la competiții, nu votezi. În condițiile în care federația n-a organizat competiții cluburilor de junior, cum să le mai iei și dreptul ăsta? Cluburile sunt văduvite, pe de-o parte, de jocuri și competiții, și pe de altă parte, de dreptul de a vota. Sunt multe aberații, multe.”

Fostul internaţional român a dat de înţeles că actuala conducere a FRB face jocurile în favoarea lui Adrian Voinescu, sugerând că acesta ar fi doar mâna dreaptă a lui Horia Păun:

„Participă prelungirea mâinii sale. E o strategie, un schimb Putin-Medvedev. Cred că acum încearcă să tragă puțin de timp, să caute soluții, să mai afilieze, pentru că semnalele din țară sunt că lumea vrea schimbare. S-a săturat să nu fie băgată în seamă, să nu fie ascultată, să nu știe cui să-i spună problemele, baschetul se conduce de jos, din mijlocul baschetbaliștilor și pentru ei. Ori primind semnale că se vrea altceva, mai trag puțin de timp. Oricum dacă viitoarele alegeri sunt neconforme, se pot contesta la tribunal, la MTS, se poate ajunge chiar la dizolvarea federației, dar să sperăm că nu va trebui să ajungem acolo și vom continua cu proiecte frumoase pentru baschetul românesc.

Reamintim că alegerile FRB au fost mutate la 14 mai 2021. Cei cinci candidaţi pentru preşedinţia Federaţiei, în ordine alfabetică, sunt Cătălin Burlacu, Ştefan Săndulache, Virgil Stănescu, Carmen Tocală şi Adrian Voinescu.

*foto: Valentin Todea / baschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Golanule,
    ai poate dreptate , dar sa stii ca nici cu Lukasenco n-ar fi bine, si ghici ghicitoarea mea, cine ar fi dintre cei 5 bielorusul ? ...

    cu 3 ani în urmă (12.04.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!