Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „Era păcat să scăpăm din mâini această victorie”

Cătălin Burlacu: „Era păcat să scăpăm din mâini această victorie”

Joi, 10 decembrie, CSA Steaua București s-a impus în fața lui CSO Voluntari cu scorul de 79 la 74, după o partidă foarte spectaculoasă. Roș-albaștrii au controlat prima repriză însă, după pauză, adversarii au reușit să revină. Totuși, în cele din urmă, trupa militară s-a apărat mai bine și a obținut victoria.

Iată ce a declarat Cătălin Burlacu, antrenorul Stelei, la finalul întâlnirii, în cadrul interviurilor realizate de SuperBet.

Cred că sunt două echipe sensibil egale ca valoare. Într-adevăr, au fost suișuri și coborâșuri. Am simțit intens pentru că ne-am dorit enorm victoria în acest debut de campionat. Vă dați seama că, neavând meciuri, lipsa aceasta nu-ți conferă o chimie atât de legată pe cât te aștepți să fie la ora oricărui meci. Însă, prin meciuri, cred că toate echipele încearcă să corecteze multe aspecte, să creeze niște relații de joc, să exerseze până la urmă în situații reale aspecte de atac și aspecte de apărare. Am câștigat două sferturi, unul a fost egal și pe altul l-am pierdut, când ne-am relaxat un pic după pauză. Am revenit în sfertul patru și mă bucur enorm că au conștientizat fiindcă era păcat să scăpăm din mâini această victorie. Până la urmă, am dat dovadă de unitate și am câștigat.”

Multiplul campion al României a fost rugat să explice sentimentele pe care le are în acest context în care suporterilor nu le este permis accesul în săli, atmosfera electrizantă de altă dată fiind inexistentă.

E un sentiment trist. E ca în filmul „Nunta mută”. Trebuie încet, încet să ne gândim și să ne aplecăm și înspre sport. Trebuie să începem și noi ca în alte țări să lăsăm lumea în tribune, la distanță, cu toate măsurile de precauție. Le știm cu toții fiindcă ni se repetă la nesfârșit. E trist fără spectatori. Nimeni nu și-ar dori să muncească atât și munca să nu-i fie expusă. Lumea începe încet, încet să se dezmorțească. Nu putem trăi așa la nesfârșit. E absurd”, a mărturisit tehnicianul Stelei.

La final, Burlacu a prefațat confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca.

Sunt probleme la toate echipele cu acest virus nenorocit. Îmi doresc enorm victoria. Orice meci pe care îl jucăm, îl jucăm la victorie. Sper să se întâmple și să continuăm. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor celor care au acest virus și, din păcate, nu pot asista. Sper să ne vedem cu bine. Mă bucur că am început noi, ca sport, să dăm drumul la turnee, să jucăm din săptămână în săptămână. Trebuie să dăm șansă acestor băieți care se antrenează să demonstreze munca lor pe teren.”

Meciul dintre CSA Steaua București și U-BT Cluj-Napoca are loc sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19:00, în direct la TVR Cluj și FRB TV.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!