Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu reloaded!

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2015

CSU Asesoft Ploiești a deschis cu o victorie finala Ligii Naționale de Baschet Masculin contra lui BC Mureș Târgu Mureș. Ploieștenii au condus meciul au controlat meciul însă nu de puține ori au tremurat la revenirile mureșenilor. Veteranul Cătălin Burlacu a fost omul providențial pentru ploieșteni. De fiecare dată când elevii lui Prakuraitis se apropiau amenințător pe tabelă, fostul internațional român le oferea replica ideală iar astfel CSU Asesoft Ploiești a trecut de BC Mureș cu scorul de 79-70.

Cătălin Burlacu a fost titular pentru CSU Asesoft Ploiești și a prins în teren 35 de minute. Extrema de forță a terminat cu 22 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive dar și 3 mingi pierdute. Burlacu a fost de neoprit de la mare distanță de unde a marcat 5/7 aruncări de 3 puncte însă de la 2 puncte a marcat doar 1/5, respectiv 5/7 și de la libere. Cu această performanță, Cătălin Burlacu a strâns un indice al eficienței de 18 unități.

Veteranul în vârstă de 37 de ani a fost providențial pentru echipa sa la începutul și la finalul sfertului decisiv al primei partide cu BC Mureș din finală. Mureșenii au avut un start perfect în ultima perioadă a meciului și au marcat 5 puncte în mai puțin de un minut, reducând diferența tot la 5 puncte. Cătălin Burlacu a răspuns rapid cu o triplă după care a marcat două libere refăcând diferența de 10 puncte. Cel mai important moment al jocului a fost însă înainte de ultimul minut al meciului, când Căpușan a făcut ca meciul să se relanseze, scor 70-68. Pe următorul atac, Asesoft nu a găsit soluția optimă în ofensivă însă Burlacu a ales un stop șut de pe un adversar iar meciul din acel moment s-a îndreptat către CSU Asesoft Ploiești.

Pentru Cătălin Burlacu acest meci a fost cel mai bun al sezonului. Cele 22 de puncte reprezintă recordul său stagional iar index-ul de eficiență se află în top 3-ul reușit de jucătorul ieșean în acest sezon. Cătălin Burlacu și-a ales perfect momentul de a-și mai demonstra o dată valoarea, în startul finalei de campionat, iar acum echipa sa are 1-0 la general și prima șansă să pună mână din nou pe trofeul suprem din baschetul românesc.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!