Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu revine pe prima scenă a baschetului românesc

David Istrate

David Istrate
18.07.2019

Cătălin Burlacu revine pe prima scenă a baschetului românesc

În 2017 și 2018, CSA Steaua Eximbank București a fost una dintre cele mai importante echipe din Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să ocupe, în ambele rânduri, poziția secundă. Însă, înainte de începerea ediției 2018/2019, CSM și CSA au decis să nu mai continue împreună iar acest eveniment a dus la decăderea formației din Capitală.

CSA Steaua București a terminat prima fază a competiției interne pe locul al 7-lea, reușind apoi să revină în playoff, după o stagiune excelentă în Grupa Galbenă. În faza eliminatorie, echipa pregătită de Sasha Ocokoljic a fost învinsă cu 3-0 de către U-BT Cluj-Napoca, terminând oficial sezonul tot pe poziția a 7-a.

La scurt timp după aceea, antrenorul Stelei a fost demis și în lumea baschetului din România au început să circule informații referitoare la numirea lui Cătălin Burlacu în funcția de antrenor principal al clubului CSA Steaua București. Acestea au fost animate și de faptul că, de-a lungul sezonului precedent, Burlacu a fost văzut în numeroase rânduri în tribunele Sălii Regimentului de Gardă. TotalBaschet a solicitat opinia fostului internațional, dar acesta a refuzat să comenteze aceste zvonuri.

Iată, însă, că, în cele din urmă, informația s-a adeverit și Cătălin Burlacu a devenit noul antrenor al Stelei. Anunțul a fost făcut chiar de către fostul căpitan al lui CSU Asesoft Ploiești, care a postat pe pagina sa personală de Facebook o imagine cu sigla clubului bucureștean. Burlacu nu a dat prea multe detalii, dând de înțeles doar că este entuziasmat de următoarea etapă a carierei sale.

Ca jucător, Cătălin Burlacu a evoluat la West Petrom Arad, SCM U Craiova și CSU Asesoft Ploiești, în România, la Avellino, în Italia, la Kalev Cramo, în Estonia și la Brandt Hagen, în Germania. Fostul component al naționalei României a obținut numeroase titluri naționale, cele mai multe la Ploiești, acolo unde a fost unul dintre oamenii de bază de sub comanda lui Vladimir Arnautovic. El a debutat la seniori în Liga 1, pentru Poli Iași.

*foto: sportpictures.eu

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Gyke
    parca anticipa mutarea

    cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      la despartirea Stelei de Sasa Ocokoljic, TB
      confirma din surse existenta negocierilor Stelei cu un fost renumit international roman..iar Gyke l-a indicat pe respectivul ca fiind Burlacu..

      cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Acuma...
      Nu era un mare secret, circula informația. Iar în plus era perfect logică, știind că încă de sezonul trecut factotumul la Steaua era Iacobescu... De abia aștept intrările celor 2 în sălile din Ardeal, în campionatul ce urmează... 😉.

      cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Re:
      Da, da, la Cluj garantat vor primi ceea ce merita, conform comportamentului lor de-a lungul anilor din sala Horia Demian.

      cu 4 ani în urmă (19.07.2019)
    Raspunde
  • man_08 :

    Bafta Cataline !
    Avand in vedere ca locuieste, impreuna cu familia, intr-o localitate de langa Ploiesti si are o afacere in orasul unde a cunoscut marile performante, cred/sper ca Steaua Bucuresti o sa joace meciurile de pe teren propriu la Ploiesti ( oras unde un primar cretin si un consiliu local potrivnic sportului de performanta au facut tot posibilul si au reusit ca nici un sport de echipa sa nu aibe reprezentante la nivel de seniori). S-a vazut si la meciul nationalei de seniori ca ploiestenilor le e dor de baschetul de performanta. La meciurile de juniori ale echipelor locale(desi nu exista echipe cu mari performante nationale) se strang destul de des chiar si 1000 spectatori.

    cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    • niku25:

      Doar in Bucuresti.
      Asta da tupeu....sa nu mai joace in Bucuresti ca nu vrea nimeni sa faca echipa in Ploiesti..este STEAUA BUCURESTI si trebuie sa joace in BUCURESTI,oricine ar veni la echipa.

      cu 4 ani în urmă (18.07.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Hmmm
    Si va place. Il felicitati. Ati inceput sa-l si laudati.
    De asta suntem unde suntem.
    Usor uita romanul, de aceea isi repeta vesnic greselile si nu progreseaza.

    cu 4 ani în urmă (18.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!