Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Vlaicu al 3-lea double-double într-o săptămână

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.12.2011

CSȘ Giurgiu a întrerupt o serie de zece înfrângeri consecutive printr-un succes scontat asupra lui Politehnica CSȘ Unirea Iași, scor 92-47. Aflată în premieră pe prima scenă a baschetului masculin românesc formația pregătită actualmente de către Alin Guță a venea după două înfrângeri la limită cu BCM U Pitești și Energia Rovinari.

Astfel, giurgiuvenii au terminat o săptămâna cu o victorie logică și două eșecuri la limită dar cu prestații încurajatoare pentru o echipă care nu a avut tangență cu prima divizie în trecut.

Îmbucurător este faptul că CSȘ Giurgiu pare să-și fi găsit un jucător constant în persoana unui baschetbalist autohton. Acesta este Cătălin Vlaicu.

În partida cu Poli Iași, el a avu 6/12 din acțiune și 3/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte cu 14 recuperări, o pasă decisivă, un capac și o intercepție cu o posesie pierdută în 33 minute de joc pentru 24 la eficiență.

Astfel, sportivul în vârstă de 25 ani a realizat cel de-al 3-lea double-double consecutiv. Toate realizate în decurs de o săptămână!

Vlaicu a avut prestații solide pe vremea când evolua la Rapid București. Apoi, el a jucat un sezon la BC Mureș și un altul la CS Otopeni, dar nu a avut aceleași prestații. Probabil și datorită lipsei de încredere acordate de antrenori sau din cauza faptului că pe postul său (extremă/pivot) a fost o concurență acerbă.

În aceste condiții, sportivul de 2.03 metri a semnat pentru CSȘ Giurgiu în vara aceasta. El a jucat în fiecare meci din acest sezon dar în ultimele șapte etape a devenit o adevărată forță la recuperări. Astfel, în ultimele șapte partide, Cătălin Vlaicu are medii de 11.4 recuperări. El a depășit pragul de 10 recuperări în șasse ocazii în această perioadă. De asemenea, bucureșreanul are nouă meciuri consecutive în care a depășit 10 la coeficientul eficienței!

Vlaicu are medii stagionale de 9.8 puncte, 8.1 recuperări și 1.2 pase decisive cu 0.6 intercepții și 2.2 posesii pierdute în 27.2 minute pe meci pentru 13.5 la eficiență.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!