Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Vulc: ”Nu bag rezervele pentru a putea menține ritmul!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.11.2011

catalin vulcCătălin Vulc a vorbit la conferința de presă de după partida cu CSȘ Giurgiu atât despre victoria repurtată, scor 79 – 74, cât și despre rotația echipei.

Legat de partida cu Giurgiu, tehnicianul spune că a fost o victorie muncită și a explicat jocul mai slab făcut de elevii săi printr-o lipsă de concentare cauzată de victoria facilă de la Miercurea Ciuc.  

A fost o victorie muncită. Nu trebuie să ne așteptăm la victorii ușoare. Acestea vin dacă muncim, îm special în apărare. Astăzi băieții, din păcate, nu au fost conectați la meci. Venind după cel de la Miercurea Ciuc, pe care l-am câștigat la pas, au crezut probabil că va fi un meci ușor deși eu le-am zis că nu va fi așa. De altfel, așa cum am spus mereu, pentru noi niciun meci nu este ușor și nici câștigat dinainte, a spus Vulc jr.

O altă cauză a scorului strâns a fost, în opinia antrenorului, absența lui Michael Kearse, care a lipsit de la meci din cazua unor probleme medicale.

Din păcate nu a putut juca nici Mike Kearse care acuză niște dureri la genunchi și asta a făcut meciul și mai greu, mai ales că rotația noastră este una scurtă. Băieții au obosit însă mă bucur că am reușit să câștigăm această partidă,  a precizat tehnicianul Sibiului. Nu este ușor să joci trei meciuri în opt zile când ai o rotație scurtă, dar aceasta este situația la momentul actual și trebuie să ne descurcăm așa cum putem. Eu le-am spus de la început jucătorilor că trebuie să se antreneze pentru a putea sta 40 de minute în teren.

Referitor la faptul că jucătorii titulari ai Sibiului au o medie mare de minute jucate pe meci, Cătălin Vulc spune că are încredere în rezervele echipei însă consideră că sunt momente în joc când trebuie să mențină ritmul, iar introducerea jucătorlir de pe bancă ar periclita acest lucru.

Am încredere în jucătorii de pe bancă, dar câteodată consider că este mai bine să joci într-o anume formulă pentru a menține ritmul chiar dacă la momentul respectiv ritmul nu este cel mai bun.

Miercuri seară Cătălin Vulc a mizat pe patru sportivi, Crăciun, Riley, Austin şi Khartchenkov care au evoluat 40 de minute în timp ce Wisseh a fost odihnit pentru patru minute cu Mihai Popa. Mai exact singurul sportiv de pe bancă a fost Popa care a evoluat 4 minute şi 11 secunde, în afară de aceste minute pe parchet s-au aflat mereu Crăciun, Riley, Austin, Wisseh şi Khartchenkov.

5 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    explicatie
    Daca o echipa joaca doar cu cinci oameni nu cred ca exagerez cand spun ca poate fi antrenata de orice fan cat de cat cunoscator al fenomenului. Ii baga si le spune : Baieti astia sunteti ,astia sunt adversarii ,stiti voi, am jucat si etapa trecuta si cea dinainte,hai bafta. N-am mai vazut asa ceva,si am vazut vreo cateva meciuri .Auzi ,are incredere in cei de pe banca dar mentine formula pentru ritm.Vulc a inventat o noua maniera de antrenorat.Prostii aia din euroliga ruleaza minim zece jucatori intr-un meci.Habar nu au de ritm,fraierii.

    cu 12 ani în urmă (17.11.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    mda....
    Stiu, nu sunt din Sibiu, nu ma priveste problema, nici carcotas nu imi place sa fiu, insa mi-a "placut" o parte din declaratie in mod deosebit:

    "consider că este mai bine să joci într-o anume formulă pentru --a menține ritmul-- chiar dacă la momentul respectiv --ritmul nu este cel mai bun--"

    Atunci care mai este treaba antrenorului, daca vrea sa mentina ritmul, care nu este tocmai bun ?

    cu 12 ani în urmă (17.11.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    Genial
    Genială declarația și foarte bine punctat magyari :))

    cu 12 ani în urmă (17.11.2011) Raspunde
  • simon_sezzz :

    QED
    O_o Ce nu ati inteles? Explicatia puiului de Vulc este exacta, precisa, transparenta si lucida in proportie exacta cu prestatia din meciuri; prestatia antrenorului.
    "Dumnezaule"... asta e a doua mare capodopera marca Domnisorului Ebu dupa cea cu time uot cand ai un run de 8-0 ( in favoarea ta).

    PLS HELP US .. pls

    cu 12 ani în urmă (17.11.2011) Raspunde
  • sibian :

    rotatie
    Este usor sa criticati.Oare ce ati fi spus daca echipa noastra,facand " rotatii"(vad ca toata lumea a "invatat"asta)ar fi pe ultimul loc?Evident ca este ideal sa joci cu 8-9 jucatori dar daca inca nu ii ai de valoare apropiata ce faci?Faci "rotatie" de dragul rotatiei si pierzi sau nu faci si castigi?!Parerea mea este ca avem o echipa buna,iar daca erau apti cei doi accidentati(Lefter si Kearse) probabil ca am fi avut si "rotatia" dorita de voi.
    Ar trebui sa incurajam echipa (cred ca asta este rolul suporterului de BASCHET)si nu sa tot comentam indiferent ce se intampla.Daca am fi noi mari specialisti in acest sport am fi in teren si n-am mai avea timp de comentarii "savante".
    HAI CSU !

    cu 12 ani în urmă (18.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!