Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ce a declarat Nandor Kuti după despărțirea de U-BT Cluj și trecerea la CSU Sibiu

Ce a declarat Nandor Kuti după despărțirea de U-BT Cluj și trecerea la CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat primul transfer pentru sezonul 2023/2024, fiind vorba despre Nandor Kuti, care astfel pleacă de la U-BT Cluj-Napoca după ce a îmbrăcat echipamentul „studenților” în 11 sezoane consecutive la nivel de seniori.

Mutarea îl găsește pe Kuti într-o situație nouă, CSU Sibiu urmând să fie al doilea club pentru care va evolua în LNBM. Internaționalul român a oferit o declarație emoționantă pentru u-bt.basketball după oficializarea mutării, el adunând 461 de meciuri oficiale alături de toate categoriile clubului clujean, în 358 de cazuri fiind vorba despre seniori, după cum notează site-ul campioanei:

„Îmi este foarte greu să mă despart de această echipă și aș începe prin a le mulțumi suporterilor, care au fost în permanență alături de noi. Vreau să mulțumesc clubului U-Banca Transilvania, pentru că m-a ajutat în dezvoltarea mea ca om și ca jucător. Țin să îi mulțumesc lui Mircea Cristescu, el m-a adus la Cluj și mi-a fost ca un al doilea tată. Le mulțumesc lui Mihai Silvășan, Branko Ćuić și Bobo Pintea, am învățat multe de la ei și mi-au fost aproape. Nu pot să nu mă gândesc și la staff-ul medical, le mulțumesc din suflet, deoarece m-au ajutat în toate momentele grele. Am avut accidentări, iar ei au fost alături de mine și datorită lor pot să practic în continuare acest sport minunat. Le mulțumesc antrenorilor de la juniori, precum și echipei de marketing. Încă de mic mi-am dorit să joc la U-Banca Transilvania și mi-am dat seama că viitorul meu va fi frumos la Cluj-Napoca. Este minunat că am reușit asemenea performanțe și acest lucru mă va ajuta pe viitor, deoarece am acumulat o experiență bogată. M-am simțit ca acasă aici, știind că oamenii sunt alături de mine, indiferent ce dificultate întâmpin. Clujul și U-Banca Transilvania vor fi întotdeauna parte din inima mea!”

Kuti a vorbit și pentru bc-csusibiu.ro în urma anunțării transferului, printre altele punctând și ce a contat în alegerea sa:

„Sunt extrem de fericit să mă alătur echipei CSU Sibiu, o echipă cu tradiție, cu suporteri fabuloși și unui oraș care iubește baschetul. Am auzit doar lucruri frumoase despre acest club, consider că echipa este pe un drum ascendent având în vedere rezultatele din sezonul trecut. Un factor important în alegerea mea a fost iubirea suporterilor pentru acest sport, sțiu cât de mult înseamnă pentru ei baschetul. Sunt nerăbdător să vă cunosc și să contribui la îndeplinirea obiectivelor echipei. Hai CSU!”

În perioada petrecută la Cluj-Napoca, Nandor Kuti a cucerit în patru rânduri titlul de campion național la seniori, pe lângă aceste trofee având cinci Cupe ale României și patru SuperCupe. El a bifat prezențe alături de U-BT în FIBA EuroChallenge, FIBA Europe Cup, Basketball Champions League și 7DAYS EuroCup.

Sezonul 2022/2023 l-a terminat cu 39 de meciuri în LNBM (3.8 puncte, 2.0 recuperări, 1.3 pase decisive în medie), 16 în EuroCup (1.9 puncte, 1.1 recuperări, 0.3 pase decisive, 0.3 intercepții) și 4 în Cupa României (0.5 puncte, 0.5 recuperări, 0.5 pase decisive, 0.3 intercepții).

CSU Sibiu îi are până în prezent sub contract, pe lângă Kuti, pe Rareș Uță, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Bogdan Bădițașcu și pe antrenorul Tomas Rinkevicius.

*foto: Silviu Cristea / u-bt.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Minunea de la Maglavit
    Se pare ca exista si...mici minuni si ca in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca drumul spre excelenta se cladeste pe valoare si nu pe afinitati. Recunosc, sunt un critic al lui Kuti de peste 1 an si nu ma bucur pt ca mi s-a confirmat un simt si o dorinta proprie, ci pentru ca U a ales drumul spre performanta, ce presupune obiectivism, investitii si consecventa. Cred ca Sibiul i se potriveste perfect. Sa aiba succes .

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Kuti
    Eu am fost 60-40% pentru rămînerea la U, nu sentimental ( este jucătorul cel mai titrat ) ci pragmatic. Se scurtează banca autohtonilor și Kuti avea deja o experiență internațională ( parcă medie de 11 minute ). Lui Măciucă îi va trebui ceva timp să ajungă la media de minute a lui Kuti. Acum nu știu, va fi adus încă un autohton sau se va incerca dezvoltarea lui Edu Roschnafsky ( dacă rămîne )? A plecat Perovic singurul care se putea ocupa de Edu. Dar nici staff-ul nu este definitivat.E clar ceva se "coace" în laboratoarele clubului. Lăpuște cert va avea mai multe minute. Așa că rămîn multe semne de întrebare. Drum bun, succes Nandor. Haide U !

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • Virtus:

      Lapuste
      Merge in NCAA, deci focusul poate fi pe Edy și mai ales pe Szentkuti

      cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Asta e o știre
      iar dacă se adeverește atunci încep să nu-mi explic "eliberarea" lui Kuti. Dar cum am spus, vara e lungă, vom aștepta veștile cu sufletul la gura. O singură certitudine : piața jucătorilor autohtoni este extrem de restrînsă.

      cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • varu silvois:

      mai vrem material
      Sigur, Kuti are un atuu in fata lui Maciuca, acela al minutelor jucate in Europa, ddar din pacate, fara sa fiu rautacios, au fost...doar minute!!!! S-a incercat, s-a tras de el si degeaba. Cred sincer ca randamentul lui Maciuca nu poate fi mai slab decat al lui Kuti. pana la urma s-a inlocuit un autohton cu un altul, un pariu nou. Consider ca ar trebui sa ne facem probleme doar daca ar pleca Cate, dar exista mari premise ca-l vom putea pastra si anul acesta. Haide U si doresc Sibiului sa confirme surpriza deosebita de anul acesta.

      cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Kuti
      Poate ma înșel dar, Kuti mi se pare un jucator cu calități, nu știu ce impact au avut accidentările prin care a trecut, sau daca rolul care i s-a dat în teren era mai mult pe partea defensiva. Cert e ca nu mi se pare ca a jucat la potențialul lui.
      Dacă în Europa înțeleg, poate ca în campionat se putea juca mai mult pe filiera românească ca pana la urma și de pe locul 2 se poate câștiga campionatul.
      Dar aici nu știu ce contracte au străinii, cat așteaptă sa joace etc...
      Eu is aproape convins ca la Sibiu va avea un sezon bun, mai ales dacă rămâne regula cu 2 autohtoni permanenți.
      Mult succes

      cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    Virtus
    De unde pana unde NCAA Lapuste?🤣

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Nu inteleg ce e amuzant la ideea ca Lapuste vrea sa plece in NCAA... Nu cunosc indeaproape situatia, dar am auzit ca ar dori sa plece la colegiu in State. NCAA nu inseamna doar Division 1, sunt peste 300 de colegii. Daca el ar putea obtine un scolarship datorita baschetului, s-ar putea sa fie o idee buna pentru educatia lui.

      cu 10 luni în urmă (12.06.2023)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    Gyke
    Am intrebat de unde pana unde, nu mi am dat cu parerea ca e bine sau rau sa plece in ncaa. Dar o voi face, parerea mea e ca decat sa mearga la al 200lea colegiu in D3 mai bine joaca la o echipa de eurocup. Educatia o poate dobandi in orice tara, nu doar in State.

    cu 10 luni în urmă (12.06.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      sa ai o parere si sa o exprimi e firesc; eu am intrebat doar ce ti se pare amuzant la idee... (este un emoticon la sfarsitul comentariului tau care sugereaza asta)

      cu 10 luni în urmă (12.06.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Sunr f multe echipe
    Sunt peste 300 doar in NCAA 1, cca 1000 in toate cele 3 divizii, plus NAIA 1 si 2, plhs JUCO 3 divizii.
    Toate dau burse, unele full altele doar partiale.

    cu 10 luni în urmă (12.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!