Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ce cadou și-ar dori antrenorii din Top 6 LNBM de la Iepurașul de Paște

Eduard Popa

Eduard Popa
07.04.2018

top 6 lnbm baschet paste

Faza a doua a sezonului regulat este aproape de jumătate și ,cum echipele iau o scurtă pauză pentru sărbătoarea Învierii, ne-am gândit să transmitem o serie de concluzii.

Așadar, voi prezenta ce lipsește fiecărei echipe din Top 6 în acest moment, sub forma unor cadouri din partea generosului Iepuraș de Paște.

1. CSU Sibiu (26 de meciuri, 21 de victorii, 5 înfrângeri)

Ai zice că Dan Fleșeriu nu și-ar mai dori nimic, dat fiind felul în care joacă echipa sa și poziția din clasament. Cu toate acestea, sunt sigur că antrenorul SIbiului îl așteaptă ca pe pita caldă pe Kevin Capers, cel care e programat să revină pentru playoff. Americanul, accidentat în runda a doua în partida cu Steaua, a impresionat în puținul timp petrecut pe parchet prin stilul său de joc, care se pliază exceptional pe stilul lui Fleșeriu. De asemenea, nu ar strica dacă Radu Paliciuc și-ar mai mări procentajul de la 3 puncte (în acest moment aflat la 32% din 3,5 aruncări pe întâlnire).

2. U-BT Cluj (26 de meciuri, 20 de victorii, 6 înfrângeri)

Mihai Silvășan este un antrenor care pune mare accent pe defensivă, dând mai mult liber jucătorilor să improvizeze în ofensivă. Acestea fiind spuse, probabil „Silva” și-ar dori de la Iepurașul de Paște să facă astfel încât jucătorii săi să rămână concentrați pe tot parcursul meciului, în special în apărare. Mai ales dacă ținem cont de ultimele două înfrângeri, suferite cu CSM Steaua și BCM U Pitești pe final de meci, desi campioana a condus pe tot parcursul partidei. De asemenea, nu ar fi rău dacă Sakic sau Kromah ar fi la fel de „engaged” în LNBM cum au fost și în sezonul european.

3. CSM CSU Oradea (26 de meciuri, 18 victorii, 8 înfrângeri)

Cristian Achim ne spune la fiecare conferință să anunțe că echipa sa a fost mereu măcinată de accidentări în acest sezon (ca și în ultimele stagiuni). Așa că prima dorință al lui Achim ar fi să îl aibă pe parchet pe Martin Zeno. Sunt sigur însă că Achim și-ar fi dorit de la iepurașul de Paște un 4 veritabil după plecarea lui Nemanja Milosevic. Nu că Goran Gajovic nu s-ar descurca ca stretch four (14,8 puncte, 4,8 recuperări, 36% procentaj de la 3 puncte în Top 6). Dar pe parcurs s-ar putea să se simtă lipsa unui 4 cu talie. 

4. CSM Steaua Eximbank (26 de meciuri, 17 victorii, 9 înfrângeri)

La Jukka Toijala Iepurașul de Paște a venit ceva mai devreme, atât datorită confesiunii finlandezului, dar și deoarece steliștii au în sfârșit tot lotul activ și sănătos (mai puțin Georges Darwiche, care nu e recuperat 100% după problemele la picior). Cu toate acestea, Jukka și-ar dori ca Iepurașul să îi facă echipa să se sudeze cât mai bine și mai repede ca echipă, iar Steaua să câștige în sfârșit un meci în deplasare pe terenul unei contracandidate. Singura victorie importantă pentru steliști în deplasare în actuala stagiune a fost obținută în Trivale, cu scorul de 80-77, în timpul primei faze a sezonului regulat. În rest roș-albaștrii au suferit două înfrângeri departe de parchetul micuței Săli a Regimentului de Gardă, la Sibiu (76-78) și la Timișoara (66-78).

5. BC SCM Timișoara (26 de meciuri, 16 victorii, 10 înfrângeri)

În opinia mea, dar și altor antrenori din LNBM, suporteri ai baschetului românesc și cititori totalbaschet, BC SCM Timișoara joacă mult peste așteptări în acest sezon. Măiestria lui Tudor Costescu, excelența și profesionalismul jucătorilor și felul în care au evoluat atât în Liga Națională dar și în Cupa României fac toți banii. Așadar, poate Iepurașul de Paște îi ajută pe timișoreni și le aduce salariile restante, dar pe deplin meritate.

6. BCM U Pitești (26 de jucători, 14 victorii, 12 înfrângeri)

Hristu Șapera a primit în avans de la Iepurașul de Paște trei cadouri din Târgu Mureș: Ors Kilyen, Jonathan Person și Szabolcs Santa. Din păcate însă Matti Nuutinen, Titus Nicoară și Person s-au accidentat, un coșmar cu care „Șapi” s-a confruntat tot sezonul. Să sperăm că Iepurașul îi va mai face încă un cadou antrenorului originar din București și argeșenii vor fi într-o formulă întreagă până la sfârșitul acestui Top 6, întrucât acest lot are calitate și practică un baschet foarte spectaculos. Vezi victoria de săptămâna aceasta cu U-BT Cluj.

Top 6 LNBM se va relua miercuri, 11 aprilie. Până atuncă vă urez în numele întregii redacții totalbaschet.ro un Paște Fericit!

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    click bait
    Boo

    cu 5 ani în urmă (07.04.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    Nu chiar
    Sursa de inspirație a fost acest articol, scris de Crăciun de către cei de la Sports Illustrated, care totuși sunt quality press.

    https://www.si.com/nba/2017/12/21/nba-christmas-wish-list-warriors-cavaliers-celtics-rockets

    Plus că observațiile sunt chiar pertinente, cred eu.

    Dar dacă te-a făcut să dai click, înseamnă că și-a îndeplinit scopul. :))

    Hristos a Înviat!

    cu 5 ani în urmă (07.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      thumbs up
      pt disclosure si pt editorial dar as fi dat click si pe un titlu din care sa se inteleaga ca e parerea editorialistului despre ce si ar putea dori antrenorii...
      @zapacitu: exagerezi 😉

      cu 5 ani în urmă (08.04.2018)
    Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)))
    Doamne la ce subnivel ați ajuns ...

    cu 5 ani în urmă (07.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Intrebare retorica
    Culeasa din "Un pedegog de scoala noua": Nu-i asa ca va doriti titlul de camipon national? Si e de inteles aceasta dorinta pentru toti antrenorii.

    cu 5 ani în urmă (09.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!