Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ce se întâmpla ultima oară când Porter Troupe juca împotriva Rapidului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.11.2021

Ce se întâmpla ultima oară când Porter Troupe juca împotriva Rapidului

Veteranul Porter Troupe, care a anunțat că se retrage, a jucat în primul lui sezon din LNBM în stagiunea 2008-2009. Acea ediție a campionatului românesc a reprezentat și ultima pe prima scena baschetbalistică pentru Rapid București.

Prima întâlnire dintre Porter și Rapid a avut loc pe când americanul juca la Energia. Acum acesta evolueaza pentru CSM Targu Jiu, continuatoarea formatiei gorjene. Jucătorul originar din New York se reîntâlnește cu formația giuleșteană într-un duel din etapa a 9-a a ediției actuale a Ligii Naționale. Acesta va avea loc astăzi, 18 noiembrie, de la ora 19:30.

În meciul din etapa a 11-a a sezonului 2008-09, Energia Târgu Jiu a câștigat duelul din deplasare cu trupa din București, cu scorul de 81-47. Troupe a bifat atunci 6 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Alți remarcați în acel meci din tabăra gorjenilor au fost Kibwe Trim (15 puncte, 8 recuperări) și Edjuan Green (6 puncte, 18 recuperări). Din tabăra adversă s-a remarcat Cătălin Vlaicu, cu 15 puncte și 8 recuperări. Pe teren s-a aflat și Marius Bulancea, actualul antrenor al nou-promovatei din București.

Energia Târgu Jiu avea să termine acel sezon pe locul 7, cu un bilanț de 16 victorii și 12 înfrângeri. Rapid nu a reușit niciun success până la finalul stagiunii și a retrogradat.

În meciul retur, Porter nu s-a mai aflat pe teren, dar echipa sa a câștigat la fel de categoric, cu scorul de 97-72. Kibwe Trim a fost din nou cel mai bun marcator al echipei sale, cu 21 de puncte. Același Cătălin Vlaicu a fost coșgheterul alb-vișiniilor cu 25 de puncte.

Pentru a realiza cât de mult timp a trecut de la acel moment, iată câteva dintre evenimentele ce s-au petrecut în anul 2008:

  • Asesoft Ploiești câștiga al 5-lea titlu din seria de 7 consecutive, după succesul din finala cu U-Mobitelco Cluj.
  • Boston Celtics, conduși de Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen și Rajon Rondo câștigau al 17-lea titlu din istoria francizei, și primul după o pauză de 22 de ani.
  • Kobe Bryant câștiga primul și singurul său titlu de MVP, dar pierdea în finala NBA.
  • Team USA obținea medalia de aur la proba de baschet masculin a Jocurilor Olimpice, la 4 ani după eșecul de la Atena, datorită forțelor adunate în ceea ce a fost denumit de presă drept „Redeem Team”.
  • Reprezentativa României de fotbal evolua la EURO 2008, unde a obținut locul trei într-o grupă cu Olanda, Italia și Franța.
  • Lewis Hamilton își câștiga primul titlu în Formula 1.
  • Ultima mare criză mondială pornea din Statele Unite ale Americii, odată cu falimentrul băncii de investiţii Lehman Brothers. Traian Băsescu era președintele României la acel moment.
  • Fidel Castro renunță la președinția Cubei, după 32 de ani în post.

Porter Troupe a anunțat că se va retrage la finele acestei stagiuni. El se află la al 10-lea sezon în Liga Națională, unde pe lângă echipele din Târgu Jiu a mai evoluat la Steaua, BCM Pitești și SCM Craiova.

Meciul dintre Rapid București și CSM Târgu Jiu se dispute diseară, de la ora 19:30 și poate fi urmărit pe Digisport și Look Sport, dar și pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!