Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cei mai buni pasatori din Ligă la finele sezonului regulat

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
08.04.2016

La mijlocul săptămânii s-a încheiat sezonul regulat în Liga Națională masculină. Un bun prilej să analizăm situația la principalele capitole statistice. În cele ce urmează ne vom referi la pasatori.

Jucătorul Slobodan Dundjerski, de la BC SCM Timișoara, care a evoluat în 26 de meciuri are cea mai bună medie, cu 7 pase pe meci și a avut o contribuție importantă la salvarea echipei bănățene de la retrogradare. Podiumul este completat de Jay Threatt jr., de la Phoenix Galați, cu 6, 7 și Aaron Johnson, de la SCM U Craiova, cu 6,2.

La total, ierarhia se prezintă puțin diferit. Conducătorul de joc al celor de la Phoenix Galați, Jay Threatt jr se află în pole position cu 214 pase decisive în cele 32 de etape. Americanul a fost o piesă de rezistență în angrenajul trupei conduse de Florin Nini, fiind decisiv în câteva meciuri importante și având o contribuție importantă la calificarea echipei din orașul de la Dunăre în play-off. Podiumul este completat de Aaron Johnson, cu 187 și Slobodan Dundjerski, cu 182.

„Gălățeanul” a reușit în două rânduri numărul maxim de „assits-uri”, 14 la partidele BC Mureș Tg. Mureș - Phoenix Galați, scor 109-79 și Phoenix Galați – Energia Tg. Jiu, scor 99-72. Slobodan Dundjerski a izbutit 13 pase în meciul Gaz Metan Mediaș - BC SCM Timișoara, scor 87-99. Aceeași performanță a realizat-o și Threatt jr. în confruntarea Phoenix – Gaz Metan, scor 85-80.

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Topuri
    In formula competițională actuala realitatea este considerabil deformata.Nu spun ca,de exemplu,Threatt e un jucător rau,dar statistica sa a crescut ca aluatul in ultima parte a sezonului,când a jucat împotriva unor adversari modești,nemaiputând la socoteala numărul foarte mare de minute jucate.

    cu 8 ani în urmă (08.04.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Deci e genul de jucator teapa, care la prima vedere/la statistica sta bine! Si atunci cand se mai aduce cate un jucator care nu are statistici uriase dar a jucat pe la echipe bune, de ce facem scandal?

      cu 8 ani în urmă (08.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Statisticile din playout chiar nu is relevante. EU ca exemplu il dau pe Dundjerski pe care il stiu de cand era la Medias(pe vremea aia urmaream mult Mediasul ca avea un joc si o echipa frumoasa). El e un individualist de prima mana si normal ca a vut contextul si echipa care sa ii permita sa are si sa grape cum vrea, deci e normal sa aiba statistici.

      Din tot playoutul si ce am vazut in meciul de la CLuj, un jucator interesant cu adevarat, mi se pare Jeremic, care dincolo de nr de puncte si altele, are si statistici bune si mi s-a parut un jucator foarte cerebral atunci. Nu stiu cum s-ar comporta intr-o echipa cu minute mai putine

      cu 8 ani în urmă (08.04.2016)
    • tzontzolino:

      jeremic
      Pare ok ca jucator-are aruncarea lui Dykes din step back care ii intra foarte bine; la Pitesti nu mi-a placut atitudinea- in sensul ca se enerva prea rapid si facea cam urat (gen lovit instalatia inelului, cred ca a luat si un tehnic pentru cearta cu un alt jucator).

      cu 8 ani în urmă (08.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!