Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice vine la U-BT Cluj

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.11.2022

Cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice vine la U-BT Cluj

U-BT Cluj-Napoca nu stă degeaba în pauza competițională. Ardelenii au reușit să perfecteze un nou transfer și ajung astfel la un număr de șapte jucători în contingentul de străini.

Nemanja Gordić este noul jucător al campioanei României, conform unui comunicat oficial al site-ului echipei. Jucător de poziția doi, bosniacul vine după două sezoane petrecute la Mornar Bar, în Muntenegru. În stagiunea 2021-22, el a avut medii de 12 puncte, 2 recuperări și 5.1 pase decisive în 17 meciuri în ABA League.

Ajuns la 34 de ani, Gordić a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru Partizan, Buducnost, Cedevita Olimpija, Igokea, Azovmash și Virtus Roma. El și-a făcut debutul la profesioniști în 2005, la Buducnost, echipă alături de care a evoluat preț de nouă sezoane în două experiențe diferite.

Nemanja este actualmente cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice. El are în palmares de două ori ABA League, titluri în Serbia și Croația, 7 Cupe ale Muntenegrului, două ale Croației și una a Serbiei. El a adunat 72 de prezențe în Euroligă, respectiv 92 în EuroCup și a participat alături de naționala Bosniei la EuroBasket 2011, 2013 și 2015.

După pauza provocată de meciurile naționalelor, U-BT Cluj va da piept în campionat cu CSM Târgu Jiu. Gordić are șansa să revină pe parchetul din EuroCup în meciul de pe teren propriu cu Brescia.

*foto: aba-liga.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Oare
    Înlocuiește pe cineva care pleacă sau doar e un jucător in plus adus?

    cu 1 an în urmă (13.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      În plus
      Sperăm :) Ma miră totuși ca extra transferul este un fundaș și nu cineva pe poziția 4. Rămân la părerea ca din punctul asta de vedere lotul nostru e cam dezechilibrat

      cu 1 an în urmă (13.11.2022)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Surprinzător
    Eu nu înțeleg transferul. E un jucător bun dar a rămas fără angajament după sezonul anterior, are o vârstă și e și pe un post unde nu mi se pare ca ar fi nevoie de încă un jucator. Poate ma înșel...

    cu 1 an în urmă (13.11.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Din punctul meu de vedere e un transfer bun:
    - e acel 2-1 care Snaders nu e în momentul de fata
    - poate oferi mai multe opțiuni pe partea ofensiva atât din punct de vedere al punctelor marcate cât și al paselor decisive
    - e omul care poate in sfârșit ne ajuta să-l lăsam pe Petrică sa joace ce știe și sa nu îl forțăm sa joace PG. Eu cam așteptările astea le aveam de la Sanders, dar pana acum nu a dovedit ca poate să facă asta - in Europa caci acolo pare ca suntem deficitari dpdv al rotatiei.
    - de ce nu un 4? Nu zic ca nu ar fi bun un 4 dacă de exemplu renunțăm la Sanders și bugetul ne permite. Dar așa cum e acum lotul: cu un Sanders pe care pana acum ne-am putut bizui pe el doar pentru o apărare decenta, cu un Kuti care nu are un aport ofensiv prea mare și în special cu un Meindl pe care îl folosim mult (și sunt suprins de asta) ca și un 4 atunci când jucam small ball, eu sunt de părere ca aveam nevoie de un jucător mai decisiv pe perimetru și sper ca Godric e omul potrivit.
    - Vârsta din punctul meu de vedere e doar un minus pe termen lung, dar la cum arata, omul se vede ca are grija de corpul lui și mă aștept sa nu ii ia mult sa își între în ritm.
    - aveam nevoie de cineva care sa pătrundă bine și sa își creeze spațiu de unul singur


    - sper să ajute faptul ca a jucat cu Bircevic la Partizan și cu Stipe la națională
    - de mult nu am mai văzut la U un jucător ex-iugoslav pe poziția asta.
    - Ramane de văzut ce o să se intample cu Sanders.

    .

    cu 1 an în urmă (14.11.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Plus clar
    Clar ca e un plus mare pentru U-BT acest jucator, era greu sa stam doar in Taylor ca si PG adevarat. Din pacate nu pare sa aiba o mana prea buna de la 3, capitol la care se pare ca suferim anul asta. Fizicul sigur o sa il ajute mult in aparare, pare genul de persoana care are grija de corpul lui.
    Legat de Sanders, am impresia ca o sa mai petreaca ceva timp pe la noi, cred ca echipa tehnica inca mai are sperante ca o sa se dea pe brazda, si daca ar scapa asa repede de el, ar insemna ca cineva sa admita ca a fost o eroare aducerea lui.....poate inca mai trag un pic de timp. Tocmai am vazut ca si-a adus sotia din State in Cluj, si nu cred ca a adus-o pe aici sa il ajute la impachetat doar. Tare as vrea sa mai vad un jucator nou pe pozitia 4, dar cred ca anul asta s-au cam dus transferurile.

    cu 1 an în urmă (14.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!