Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cel mai slab meci stagional pentru Energia în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.12.2014

Formația Energia Târgu Jiu a ajuns la un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri în Liga Națională, după ce a pierdut la 20 de puncte diferență pe terenul clujenilor de la U-Banca Transilvania, scor 72-92. Astfel, după 10 partide disputate în actuala stagiune de campionat, oltenii au făcut la Cluj-Napoca cel mai slab meci din punct de vedere al eficienței.

Cei 10 baschetbaliști trimiși în teren de Antonis Constantinides în duelul de sâmbătă seara au acumulat împreună doar 64 de unități la productivitate, față de 116 cât au avut elevii lui Marcel Țenter. Gorjenii au pierdut de asemenea destul de multe mingi, 18 la număr, iar din punct de vedere al procentajelor au avut din nou o seară modestă: 49% (20/41) 2FG, 25% (3/12) 3FG, 79% (23/29) FT. 

După cum spuneam la început, cu indicele de doar 64 la eficiență, Energia a bifat cel mai slab meci stagional din LNBM. În continuare vom prezenta statistica Energiei din punct de vedere al acestui capitol în anterioarele 9 meciuri jucate în întrecerea internă:

vs. SCM U Craiova (L 72-73) - 73 la eficiență

vs. BC Timișoara (W 78-68) - 88 la eficiență

vs. BCM U Pitești (W 83-60) - 99 la eficiență

vs. Universitatea Cluj-Napoca (W 76-64) - 85 la eficiență

vs. CSU Asesoft Ploiești (L 76-79) - 85 la eficiență

vs. CSU Atlassib Sibiu (W 69-63) - 82 la eficiență

vs. CSM-U Oradea (L 88-85) - 90 la eficiență

vs. Steaua CSM EximBank (L 84-88) - 93 la eficiență

vs. Timba Timișoara (W 81-61) - 94 la eficiență

În urma celor 10 meciuri jucate de Energia în campionat, aceștia ocupă locul al 6-lea din cele 13 echipe la capitolul eficienței, cu o medie de 85.3 unități pe meci. Cei mai productivi sunt campionii en-titre de la CSU Asesoft Ploiești cu o medie de 97.2 unități. De cealaltă parte a baricadei sunt „studenții” de la ”U” Cluj cu doar 61.3. 

*Foto: Nagy Melinda (u-mobitelco.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    prestatie
    Energia a jucat chiar mai slab decat o arata totalul eficientei,care a fost 68 conform FRB. Asta fiindca 24 de puncte si aproximativ 40 de puncte de eficiebta au fost realizate in ultimul sfert,cand totul era decis. Este evident ca lupta pe doua fronturi face "victime". Drumurile lungi, coroborate cu meciurile relativ dese au dus la o oboseala evidenta,mai ales in ce priveste prestatiile lui Watson si Troupe. Mai mult,jucam fara om pe pozitia 5,Turner evoluand cam 11-12 minute pe meci,timp in care "reuseste" cel mult o recuperare si 2-4 puncte. Din pacate,urmeaza inca o perioda grea,cu deplasare direct de la Cluj la Sofia,meci marti,revenire miercuri in Tg-Jiu,plecare la Tg-Mures joi si inca un meci vineri. Asta si datorita "fair play-ului" aratat de conducerea mureseana precum si sprijinului acordat de federatia romana care au "inteles" eforturile depuse de clubul gorjean.

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!