Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor din etapa a 16-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor din etapa a 16-a

Astăzi, 19 ianuarie, duelul dintre ABC Laguna București și CSM Focșani a pus capăt etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, astfel că au mai rămas doar două runde de jucat din prima fază a campionatului.

Baschetbaliștii autohtoni au avut din nou prestații foarte solide, iar noi vă prezentăm topul primelor cinci evoluții.

Amedeo Casale (CSM Miercurea Ciuc)

Casale și-a confirmat statutul de unul dintre cei mai surprinzători jucători români din acest sezon și a reușit o nouă partidă excelentă, adunând 16 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări în înfrângerea cu CSM Târgu Mureș (94-65). Baschetbalistul în vârstă de 25 de ani a avut 4/8 din interiorul semicercului, 2/5 de la distanță și 2/2 de la linia de libere, pentru un indice al eficienței de +16.

Tudor Gîrbea (Rapid București)

Trupa feroviară a izbutit în runda a 16-a să se impună pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, provocându-i campioanei României singura înfrângere din campionat până în acest moment (83-88). Gîrbea a jucat foarte bine și a strâns 12 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și 17 unități ale eficienței. Baschetbalistul Rapidului a aruncat perfect din interiorul semicercului (3/3) și a avut 50% la aruncările de trei puncte (2/4).

Rolland Torok (CSO Voluntari)

Vicecampioana României a obținut un succes foarte important în această etapă, câștigând cu 84 la 65 în fața lui CSM Constanța. Torok a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții, având +20 la eficiență. Toate punctele sale au venit de pe urma aruncărilor de la distanță, membrul naționalei României având un procentaj de 71% (5/7).

Titus Nicoară (CSA Steaua București)

Steaua a oferit o replică solidă în fața Timișoarei și a cedat la o diferență de doar două posesii: 88-84. Unul din cei mai buni jucători ai formației militare a fost Nicoară, care a adunat 19 puncte și 6 recuperări, pentru un indice al eficienței de +16. Majoritatea coșurilor lui Nicoară au venit din interiorul semicercului, acolo unde acesta a avut un procentaj de 54% (7/13).

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Pivotul alb-negrilor se regăsește din nou în topul celor mai bune prestații ale autohtonilor, după ce a izbutit 17 puncte, 4 capace, 3 recuperări și 2 pase decisive în înfrângerea cu Rapid. Cățe a avut 6/7 din acțiune (86%) și 5/8 de la linia de libere (62%) pentru un total de 20 de unități ale eficienței.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!