Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în debutul fazei a doua din Liga Națională

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în debutul fazei a doua din Liga Națională

Faza a doua în Liga Națională de Baschet Masculin a debutat în acest final de săptămână cu primele meciuri din Top 10 și grupa 11-18. Aceste dueluri au adus mai multe prestații notabile pentru jucătorii români.

Site-ul nostru a ales de data aceasta o listă de șapte sportivi, primii cinci fiind din partea superioară a clasamentului, iar cei din urmă venind din grupa 11-18.

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Fundașul român a fost principalul marcator al celor de la Dinamo în partida cu U-BT Cluj-Napoca, el terminând cu 18 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții pentru un index de 13 unități la eficiență.

Mandache a stat cu 8/17 din acțiune, având în total 11 aruncări din interiorul arcului de cerc, zonă în care a încheiat cu 55% procentaj.

Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball)

Jucătorul lui FC Argeș a avut 14 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în debutul din Top 10, cifre bune pentru 13 index al eficienței. Măciucă a reușit un season-high cu această ocazie.

Din acțiune a încheiat cu 6/10, mai multe aruncări fiind cele de două puncte (4/6), în vreme ce din spatele arcului de cerc a adunat un procentaj de 50%.

Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)

Internaționalul român a contribuit cu 8 puncte și 5 recuperări pentru CSM Oradea în victoria de la Pitești, el având la final un index al eficienței de 11 unități. Nicolescu și-a asumat cinci aruncări în acest duel, terminând cu 1/1 la două puncte și 2/4 de afară, fiind pentru a patra oară în acest sezon de LNBM când are măcar 50% la aruncările de trei puncte.

Tudor Gîrbea (CS Rapid București)

Rapidistul a fost la un pas să-și egaleze cea mai bună prestație stagională din LNBM, el terminând cu 14 puncte, 3 recuperări și o intercepție în fieful lui CSO Voluntari, totul pentru 18 index al eficienței.

Gîrbea s-a remarcat cu procentajul perfect din acțiune, unde a avut 6/6. Ultima dată când i-a reușit asta a fost în decembrie 2020, pe când evolua la Voluntari, în fața lui CSM VSKC Miercurea Ciuc, atunci având 4/4.

Alexandru Olah (CS Rapid București)

Un alt român de la Rapid a avut un meci foarte reușit în fieful vicecampioanei, fiind vorba despre Alex Olah. Pivotul a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, 2 capace și o pasă decisivă pentru 27 index al eficienței și +21 la +/-.

El a încheiat fără greșeală la aruncările de două puncte (7/7) și la libere (4/4), singura ratare venind din spatele arcului de cerc.

Andrei Calenic (CSM Galați)

Principalul marcator pentru CSM Galați în confruntarea cu CSM Târgu Jiu, Calenic a stat cu 18 puncte, 2 recuperări, o intercepție și o pasă decisivă la final, totul pentru 11 index al eficienței. El a adunat 7/8 la două puncte și 1/7 de afară, în vreme ce la libere și-a transformat singura încercare pe care a avut-o.

Titus Nicoară (CSA Steaua București)

Un nou season-high pentru Nicoară după prestația de la Miercurea Ciuc, unde a marcat 24 de puncte, având și 8 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție pentru 27 index al eficienței și +15 la +/-.

Stelistul a terminat cu 10/14 din interiorul arcului de cerc, 1/1 de la distanță și a avut 1/2 la linia liberelor. Din ianuarie 2020 nu avea un meci încheiat cu 20+ puncte în campionat.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    De ce
    Bobe cu 8&5 e pe lista, dar Mario Lazar cu 7&9 nu e pe lista?

    cu 1 an în urmă (05.02.2023)
    • Istrate David:

      Bobe vs. Mario
      Salut, bună întrebare. Într-adevăr, Mario Lazăr a fost aproape de un nou double-double, însă el avea deja la pauză 7 puncte și 7 recuperări, în contextul în care Constanța deja avea un avantaj considerabil. În a doua repriză, când jocul s-a îngreunat pentru Constanța, iar Craiova a reușit să revină, Mario Lazăr nu a mai dat niciun coș și a făcut două recuperări.

      În schimb, Bobe Nicolescu a reușit două triple și patru recuperări în ultimul sfert, într-un moment extrem de important, fiind decisiv în revenirea orădenilor.

      Din acest motiv, am considerat că 8&5-ul lui Bobe valorează mai mult decât 7&9-ul lui Mario. Dar ne bucurăm de ambele prestații și mai ales de situații ca acestea în care ne este dificil să știm ce autohtoni să lăsăm în afara listei.

      cu 1 an în urmă (05.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!