Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 12-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.12.2023

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 12-a

Începută joi seara, cea de-a 12-a etapă din Liga Națională de Baschet Masculin a luat sfârșit sâmbătă, cu un calup de cinci meciuri. Această rundă a adus și sfârșitul a două dintre cele mai lungi serii de victorii din campionat, întrucât CS Vâlcea și U-BT Cluj-Napoca le-au depășit pe FC Argeș, respectiv CSO Voluntari.

Iată cele mai reușite prestații ale baschetbaliștilor autohtoni în această rundă:

Dragoș Diculescu (CSM Constanța)

Gladiatorii din Tomis au revenit pe locurile de play-off în această etapă, după succesul cu 75-68 în fața celor de la CSM Focșani. Diculescu a fost printre cei mai buni baschetbaliști de pe teren în acest joc și a reușit să obțină primul double-double al acestui sezon datorită celor 16 puncte și 12 pase decisive, care i-au adus 21 de unități la eficiență.

Alexandru Vlad (CS Vâlcea)

Surpriza etapei a venit la Vâlcea, unde formația nou-promovată a oprit seria de victorii a lui FC Argeș, impunându-se cu 73-69 în fața alb-violeților. Vlad a evoluat excelent pentru a doua rundă la rând. După prestația foarte bună cu Craiova, conducătorul de joc al vâlcenilor a terminat cu +17 la eficiență în meciul cu argeșenii, adunând 12 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Vlad Corpodean (CSM Petrolul Ploiești)

Formația de pe Valea Prahovei a cedat la o diferență de două cifre acasă, cu CSM Târgu Mureș, scor 85-97, dar Corpodean a fost la un pas de a fi al patrulea român în double-double din această etapă. Shooter-ul prahovenilor a adunat 12 puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri pentru echipa sa, iar la final a stat cu +20 la eficiență.

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

În ciuda eșecului cu CSM Târgu Jiu, scor 73-89, Marius Ciotlăuș și-a făcut din nou datoria și a demonstrat încă o dată că este printre cei mai buni recuperatori în rândul românilor. Extrema moldovenilor a avut o linie impresionantă de statistică în 34 de minute: 11 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și 18 unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Lista jucătorilor autohtoni aflați în double-double în această rundă este completată de cel mai prolific jucător român din acest sezon. Cățe a fost exponențial în succesul cu CSO Voluntari, 88-85, reușind să strângă 11 puncte și 11 recuperări, fiind în double-digits la ambele categorii pentru a etapă la rând. Emi a stat cu 21 de unități la eficiență la finalul jocului.

*foto: Facebook/Pinphoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!