Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 27-a a Ligii Naționale

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 27-a a Ligii Naționale

Duminică, 31 martie, prin duelul dintre CS Rapid București și CSU Sibiu, s-a încheiat runda a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, rămânând o singură etapă până la finalul sezonului regulat, după care va începe playoff-ul.

La fel ca în multe cazuri, și de această dată s-au remarcat pivoții autohtoni, astfel că trei dintre ei au fost incluși pe lista celor mai bune prestații ale românilor în această rundă. Iată care sunt cei cinci jucători:

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Trupa lui Mihai Silvășan nu a avut probleme în fața lui CSM Constanța și a dominat de la început până la final, câștigând cu 100 la 82. Liderul alb-negrilor a fost Cățe, care a adunat 26 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace și o intercepție, pentru un indice al eficienței de +38.

Pivotul Clujului a avut 10/12 la aruncările de două puncte (83%), 1/1 la aruncările de trei puncte (100%) și 3/3 la aruncările de un punct (100%).

Cătălin Baciu (CSM Oradea)

Următoarea adversară a „studenților” nu a avut parte de un meci la fel de ușor, dând peste o Dinamo București care luptă pentru ultimul loc în playoff. În cele din urmă, vicecampioana României s-a impus cu 66 la 64, grație lui Baciu, care a reușit un double-double: 13 puncte, 10 recuperări, +19 la eficiență.

Veteranul bihorenilor a înscris cinci din cele șapte aruncări din acțiune (71%) și a transformat toate cele trei libere primite, obținând patru faulturi și patru recuperări ofensive.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Tot un double-double a realizat și Santa (15 puncte, 10 recuperări), însă acesta nu a fost de-ajuns pentru a asigura victoria mureșenilor, aceștia fiind învinși de CSM Corona Brașov (89-79) și complicându-și mult situația.

Jucătorul de 2.09 metri a marcat cinci coșuri de un punct și cinci coșuri de două puncte și a terminat cu 16 unități ale eficienței.

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

La scurt timp după victoria cu Tartu și calificarea în Final Four-ul European North Basketball League, CSO Voluntari a avut parte de un duel complicat cu FC Argeș Basketball. Totuși, în ultimul minut al partidei, grație lui Kodi Justice, ilfovenii au revenit și s-au impus la patru puncte: 70-66.

Tohătan a contribuit din plin la această victorie, având 12 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări pentru un indice al eficienței de +14. Fundașul băimărean a marcat o triplă, o aruncare liberă și patru coșuri din interiorul semicercului.

Nandor Kuti (CSU Sibiu)

Tot echilibrată a fost și disputa dintre CS Rapid București și CSU Sibiu, elevii lui Tudor Costescu reușind să revină în ultimul sfert și să câștige, după prelungiri: 87-82. Cu toate acestea, cel mai bun autohton al meciului a fost dat de formația învinsă.

Kuti a contabilizat 14 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție și +15 la eficiență. Baschetbalistul în vârstă de 27 de ani a terminat cu 4/5 la aruncările de două puncte (80%) și 2/4 la aruncările de trei puncte (50%).

Ultima rundă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin va începe joi, 4 aprilie, cu derby-ul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!