Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a noua a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.11.2023

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a noua a Ligii Naționale

Turul primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin a luat sfârșit în urma meciurilor din etapa a noua. La capătul celor nouă runde, Conferințele A și B sunt conduse de către echipele care s-au luptat pentru trofeu în finala ediției de anul trecut., U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea.

Iată care au fost principalii remarcați în rândul baschetbaliștilor autohtoni:

Tudor Fometescu (FC Argeș)

Piteștenii au obținut o nouă victorie impresionantă, 85-81 pe terenul lui CSM Târgu Mureș, după ce principalul realizator în rândul românilor de la echipa argeșeană și-a continuat forma bună din acest sezon. Fometescu a adunat 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, toate reușitele sale din acțiune venind din spatele arcului de cerc.

Amedeo Casale (SCM U Craiova)

Oltenii și-au revenit după startul de sezon și au obținut a doua victorie la rând, 74-86 în prelungiri cu CSM Petrolul Ploiești, după ce au bifat patru eșecuri în primele patru jocuri. Un factor decisiv în acest succes a fost evoluția lui Amedeo Casale, care a fost al doilea marcator al echipei sale și a terminat cu 19 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

În ciuda eșecului drastic, scor 67-106 cu CSO Voluntari, Ciotlăuș a avut o nouă prestație bună și a fost cel mai eficient jucător din tabăra moldovenilor. Marius a reușit să strângă 16 puncte și 5 recuperări, transformând 7/13 aruncări din acțiune și 2/2 de la linia de libere pentru 17 unități la eficiență.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a rămas singura echipă neînvinsă la finalul turului de campionat. Ardelenii au trecut de Corona Brașov în deplasare, după un meci foarte fizic, încheiat cu scorul de 87-73, în care Emi Cățe a fost din nou cel mai bun om de pe teren. Pivotul naționalei României a bifat un nou double-double, adunând 13 puncte și 10 recuperări în 22 de minute, cu 5/9 din acțiune, respectiv 3/5 de la linia de libere. Aceste cifre i-au adus la final 23 de unități la eficiență.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

În epilogul etapei, CSU Sibiu a câștigat la limită în deplasarea la Focșani, scor 70-73, datorită unei evoluții foarte bune a lui Rareș Uță. Pivotul autohton a flirtat cu un double-double, totalizând 18 puncte și 9 recuperări pentru +20 la eficiență, după ce a transformat 9/15 aruncări din acțiune.

*foto: oradesibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!