Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a 18-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda a 18-a

După patru luni de la începerea ediției 2022-2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ne aflăm la finalul primei faze. În cursul zilei de sâmbătă, 28 ianuarie, am aflat ultimele patru formații care s-au calificat în Top 10.

Iată care este echipa autohtonilor din runda cu numărul 18:

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

Fundașul originar din Baia Mare continuă prestațiile solide și se află din nou în echipa etapei, după ce a izbutit 18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții în succesul lui CSO Voluntari în fața lui CSM Focșani: 95-79. Lucas a avut 71% din interiorul semicercului (5/7), 50% de la distanță (2/4) și 100% de la linia de libere (2/2), pentru un indice al eficienței de +18.

Luca Năstruț (CSM Oradea)

Formația lui Cristian Achim a avut parte de o confruntare ușoară în ultima rundă din prima fază a Ligii Naționale. CSM Oradea a trecut cu 90 la 49 de Laguna București, iar Luca Năstruț a reușit cea mai bună prestație a carierei. Tânărul jucător a strâns 16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și a avut +17 la eficiență.

Andrei Mandache (CS Dinamo București)

Veteranul lui Dinamo a avut o contribuție foarte importantă la calificarea echipei sale în Top 10. Mandache a jucat 39 de minute și a adunat 10 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție în succesul obținut de elevii lui Sotiris Manolopoulos în fața Constanței: 90-83. Experimentatul baschetbalist român a avut 5/9 la aruncările din acțiune (56%) și a terminat cu 18 unități la eficiență.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Pivotul campioanei României se află din nou în această listă, după ce a încheiat duelul cu CSM Târgu Mureș cu un procentaj de 100% din acțiune (6/6). Emi a jucat 19 minute și a avut 13 puncte, 5 recuperări, o intercepție și un indice al eficienței de +17. U-Banca Transilvania a trecut cu scorul de 94 la 73 de CSM Târgu Mureș și a terminat prima fază a campionatului cu o singură înfrângere.

Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Uță continuă să impresioneze la Sibiu, fiind cel mai bun marcator al galben-albaștrilor în succesul obținut în fața lui CSM Târgu Jiu: 79-59. Pivotul naționalei României și-a trecut în cont 15 puncte, 6 recuperări și 3 capace, cu un procentaj de 86% din acțiune (6/7). Astfel, Uță a avut +23 la eficiență.

Clasamentul din Top 10 îl găsiți la următorul LINK, iar programul din faza secundă îl puteți accesa AICI.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!