Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda de debut a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.09.2023

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în runda de debut a Ligii Naționale

Liga Națională a revenit în acest weekend pe parchetele sălilor de baschet din România. Prima etapă a fost una în care favoritele și-au respectat blazonul, iar formațiile gazdă au bifat victorii pe linie. Cea mai mare diferență de scor înregistrată a fost de 25 de puncte, iar cea mai mică de 3 puncte.

Această rundă a marcat și startul utilizării regulii ce obligă echipele să aibă în permanență doi români pe teren. Baschetbaliștii autohtoni nu au dezamăgit și s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Iată cele mai reușite prestații ale acestora în etapa inaugurală:

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)

Troublemakers au reușit un start ca din tun în noul sezon al Ligii Naționale, înregistrând cea mai categorică victorie a rundei, 75-40 împoriva celor de la Laguna București. Ilfovenii traversează un parcurs perfect până acum în meciurile oficiale din competiția internă.

Tohătan a fost al doilea jucător al grupării de la marginea Capitalei la capitolul eficiență, unde a stat cu +16 și a fost lider la două categorii principale de statistică, totalizând 2 recuperări și 4 intercepții. Pe lângă acestea, Lucas a mai avut 11 puncte și 4 pase decisive, transformând 3/8 aruncări din acțiune, 1/5 de la distanță și 4/4 de la libere.

Andrei Mandache (Dinamo București)

Formația din Ștefan cel Mare a obținut prima victorie stagională în competiția internă. După eșecurile dure cu CSM Oradea și U-BT Cluj din Cupa României, alb-roșii au reușit să treacă de CSM Târgu Jiu cu scorul de 78-65.

Mandache a fost cel mai bun marcator al echipei sale la startul noului sezon. Veteranul echipei a reușit să încheie disputa de sâmbătă cu 20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, fructificând 9/16 aruncări din acțiune, respectiv 2/9 de la distanță.

Edward Petrescu (SCM Timișoara)

Disputa dintre SCM Timișoara și CSM Galați a fost cea care a deschis balul în noul sezon al campionatului nostru. Bănățenii s-au impus cu 85-81 într-un joc în care autohtonii au ieșit la rampă și au profitat de oportunitățile pe care le-au avut la dispoziție.

Unul dintre ei a fost Edward Petrescu. Tânărul jucător al Leilor din Banat a fost titular și a primit 29 de minute din partea antrenorului său și a reușit să totalizeze 14 punct, 7 recuperări și 4 pase decisive, transformând 5/7 aruncări din acțiune (toate din interior) și 4/8 de la linia de libere pentru +21 la eficiență.

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

În același meci amintit anterior, CSM Galați a avut parte de o producție consistentă din partea jucătorilor români. Doi dintre aceștia au reușit să înscrie exact o treime din totalul de puncte al formației de la malul Dunării.

Unul dintre ei este Ciotlăuș, care a pornit sezonul cu un double-double. Extrema de 27 de ani a avut doar 3/10 din acțiune, 0/2 de la distanță și 5/8 de la linia de libere, dar s-a remarcat prin 11 puncte, 13 recuperări, 6 pase decisive, 2 capace și un indice al eficienței de +20.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

În jocul care a tras cortina peste această rundă, CSU Sibiu a continuat parcursul perfect din meciurile oficiale și a învins-o pe CS Vâlcea din nou, după succesul de la Constanța din Cupa României. Ardelenii au câștigat cu 91-78.

Rareș Uță a flirtat cu un double-double în această partidă. În 26 de minute petrecute pe parchet, pivotul grupării de pe malul Cibinului a strâns 12 puncte, 7 recuperări și un capac, transformând 4/6 aruncări din acțiune și 4/5 de la libere pentru 15 unități la eficiență.

*foto: Facebook/CSO Voluntari Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!