Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 14-a

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.12.2023

Cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în etapa a 14-a

Penultima etapă a anului în Liga Națională de Baschet Masculin a luat sfârșit după o serie de cinci meciuri programate sâmbătă. O partidă a fost amânată, iar multe alte meciuri cu implicații în lupta pentru Top 10 au avut loc în acest weekend.

Iată care au fost cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în această rundă:

Andrei Mandache (Dinamo București)

Seria de victorii a lui Dinamo a fost întreruptă de către campioana României, în meciul câștigat pe teren propriu cu scorul de 83-69. În ciuda eșecului, Andrei Mandache a avut o nouă prestație reușită și a reușit să adune 18 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții pentru 14 unități la eficiență în BTarena.

Bobe Nicolescu (CSM Oradea)

Leii Roșii și-au mărit avansul față de adversarele din Conferința B prin victoria cu 90-76 pe teren propriu în fața celor de la CSM Constanța. Formația lui Cristian Achim a avut doi baschetbaliști români ce au adunat câte 13 puncte: Luca Năstruț și Bobe Nicolescu. Cel din urmă a mai adăugat 3 recuperări și 2 intercepții pentru +16 la eficiență.

Alin Borșa (CSM Târgu Mureș)

Mureșenii au obținut o victorie mare în lupta pentru Top 10, trecând de CS Vâlcea cu scorul de 85-73, în propriul fief. Pe lângă Goran Gajovic care este MVP-ul etapei, s-a făcut remarcat și Alin Borșa, care a reușit să strângă 10 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive în meciul de sâmbătă.

Emi Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Pivotul naționalei României și-a continuat seria de evoluții excelente în Liga Națională, unde este cel mai valoros jucător pentru U-BT Cluj-Napoca. În victoria cu Dinamo București, Cățe a strâns 13 puncte și 6 recuperări și a fost din nou liderul echipei sale la capitolul eficiență, cu +20.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

CSU Sibiu și-a luat revanșa pentru eșecul din tur cu FC Argeș și le-a administrat piteștenilor al treilea eșec la rând în campionat, scor 83-70. Rareș Uță a avut un double-double impresionant, cu 10 puncte și 16 recuperări, ratând doar patru aruncări din acțiune în 23 de minute. El a adunat 22 de unități la eficiență în acest joc.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!