Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în runda a 17-a

Cele mai bune prestații ale jucătorilor români în runda a 17-a

De-a lungul ultimelor patru zile au avut loc cele opt meciuri din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, la capătul căreia situația din cele două conferințe s-a mai limpezit puțin.

De asemenea, s-au consemnat din nou câteva prestații excelente ale baschetbaliștilor autohtoni. Iată care au fost cei mai buni jucători români în runda a 17-a:

Octavian Popa Calotă (CSM Petrolul Ploiești)

Formația prahoveană a fost învinsă luni, 23 ianuarie, de CSU Sibiu (73-85), într-un meci decisiv pentru calificarea în Top 10. Elevii lui Mihai Popa au ratat astfel o mare șansă de a ajunge în faza următoare a campionatului. Asta în ciuda unui joc bun al lui Octavian Popa Calotă, care a adunat 12 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții, pentru un indice al eficienței de +20.

Tudor Gheorghe (CSM CSU Oradea)

Trupa lui Cristian Achim merge excelent pe plan intern, acolo unde are o singură înfrângere și 14 victorii. Vineri, 20 ianuarie, bihorenii au atins încă o dată suta și s-au impus cu 102 la 75 pe terenul lui CSM Focșani. Tudor Gheorghe a fost cel mai eficient jucător al Oradiei (+22), după ce a reușit să strângă 15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări și 2 intercepții. Fundașul naționalei României a avut 3/3 la aruncările de la distanță.

Titus Nicoară (CSA Steaua București)

În, poate, cel mai spectaculos duel al etapei, Steaua și-a depășit marea rivală Dinamo cu 82 la 81, după o triplă marcată în ultima secundă de Strahinja Jovanovic. Un mare merit la obținerea acestui succes îl are și Titus Nicoară, care a evoluat toate cele 40 de minute, având următoarea linie statistică: 17 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, +20 la eficiență.

Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)

Campioana României a avut parte de o deplasare ușoară la Miercurea Ciuc și, drept dovadă, a câștigat la 33 de puncte: 94-61. Emi Cățe a jucat impecabil și a terminat cu 30 de puncte, 6 recuperări, 2 capace, 2 intercepții și o pasă decisivă în 24 de minute petrecute pe teren. Pivotul naționalei României a reușit un record personal de puncte și a avut 35 de unități la eficiență.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

Rareș Uță s-a întors cu succes la Sibiu și a ajutat-o pe formația lui Tomas Rinkevicius să obțină calificarea în Top 10. Baschetbalistul în vârstă de 25 de ani s-a remarcat cu 15 puncte, 7 recuperări, 2 capace și +19 la capitolul eficienței. Uță a avut 5/8 din acțiune și 5/7 de la linia de libere.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!